{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Krybdyr

Pasning af snapskildpadde

25. september 2023
Få gode råd til snapskildpadde hos Plantorama

Om snapskildpadden

Snapskildpadden, Chelydra serpentina, stammer oprindeligt fra Nordamerika, men der findes i dag populationer andre steder, da de er blevet lukket fri i naturen af uansvarlige, tidligere kæledyrsejere. Snapskildpadden lever en skjult tilværelse i vandet og kommer kun på land for at sole sig samt lægge æg.

De bliver ligeså gamle som mennesker og opnår en skjoldlængde på 50 cm, så det er værd at overveje det en ekstra gang, før du anskaffer dig en snapskildpadde. Det er også muligt at holde snapskildpadder udendørs, men det kræver en stor indhegnet sø, der ikke bundfryser om vinteren.

Læs også: Pasning af sumpskildpadde

 

Fodring af snapskildpadde

Snapskildpadder er grådige dyr, der, alt efter størrelse, fodres med hele fisk, regnorme, snegle, gnavere, skåret lever og hjerte samt en smule grønt.

Når skildpadden fodres, kan du putte foderet ned i vandet eller bruge en pincet af passende længde. Du kan med fordel tilsætte vitaminer til skildpaddens foder en gang om ugen.

 

Indretning af terrarium til snapskildpadde

Snapskildpadder holdes i akvarier af solidt glas, som er store nok til, at skildpadden kan svømme frit omkring. Det anbefales, at der er en mindre landdel, hvor skildpadden kan søge op og tørre ud.

Over landdelen kan du hænge en UV- eller varmepære, så landdelen har en temperatur på omkring 30°C. Bundlaget skal bestå af enten sand eller grus, som snapskildpadden kan grave sig ned i. Snapskildpadder sviner meget, så det er en fordel at tilkoble en pumpe. 

Alt efter behov skiftes 1/3 af vandet med jævne mellemrum. Vandet skal være omkring 25°C, og varmelegemet skal pakkes ind, så skildpadden ikke kan grave det i stykker. Skjulesteder kan laves med akvarierødder. Vil du have planter i akvariet, skal de være flydende, da skildpadden ellers graver dem op fra bundlaget.

Læs også: Pasning af græsk landskildpadde

 

Håndtering af snapskildpadde

Snapskildpadder egner sig ikke til at blive håndteret. Bliver det nødvendigt, skal det ske med største forsigtighed, da skildpadden kan bide utroligt kraftigt. Større snapskildpadder kan bide fingre af, men også de små størrelser kan bide hårdt.

Er du nødt til at håndtere skildpadden, skal du løfte den i bagenden af skjoldet, hvor du tager fat mellem halen og bagbenet. Husk at snapskildpadden har en lang hals, hvorfor de har en lang rækkevidde med deres bid.

Uegnet til børn.