Plantorama.dk - online planteskole og havecenter
Søg

Grøntsagsfrø

Dyrk dine egne økologiske grøntsager med Plantoramas store udvalg af frø.

Der er bare noget helt særligt ved at gå ud i haven og hive sine hjemmeavlede grønsager op af jorden. De er saftigere, smager mere friske, er mere sprøde og har en helt fantastisk duft. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af grøntsagsfrø, som tomatfrø og agurkefrø, så du altid kan komme i gang med at dyrke dine yndlingsgrønsager.

Få gode råd om dyrkning af tomatfrø og agurkefrø, eller læs mere generelt om hvordan du laver din egen indendørs eller udendørs køkkenhave.

Er du vild med at dyrke dine egne frugter og grønsager, bør du også se vores store udvalg af læggekartofler og frugtfrø.

Billige grøntsagsfrø

Det er lækkert at spise sine egne grøntsager. Både arbejdet i haven hvor man planter sine grøntsagsfrø og får dem til at trives, men også bevidstheden om at éns grøntsager ikke er sprøjtede, giver god samvittighed. Det er også her man kan lære børnene om tomatfrø og agurkefrø, men også om både natur og ernæring, og de fleste børn vil desuden også meget hellere spise noget de selv har været med til at dyrke.

Tomatfrø og grøntsager - hvad er de?

Ordet ”grøntsag” beskriver den spiselige del af en plante. Begrebet referer ikke til en bestemt plantefamilie eller en bestemt del af planten, og begrebet blandes tit sammen med frugt, som ellers er en bestemt del af planten. Grøntsager er blandt andet kartofler, tomater (som botanisk set ellers er frugt), bælgfrugter, kål, agurk, selleri, asparges, løg, spinat og gulerod. De er en stor kilde til både vitaminer (især C-vitamin) og antioxydanter, men også rige på kostfibre, forskellige mineraler og proteiner. Her finder vi en stor del af menneskers føde, og halvdelen af de ”6 om dagen” som Fødevarestyrelsen anbefaler. Grøntsager er blevet dyrket i Danmark siden i hvert fald 1100-tallet, men sandsynligvis endnu tidligere, da vikingerne også dyrkede grønt.

Agurkefrø til haven

Grøntsager bruges i enten rå eller forarbejdet tilstand. De tåler at blive frosset ned, og bevarer selv i dybfrost en stor del af deres næringsværdi. Til gengæld tåler grøntsager ikke at blive varmet op, hvis meningen er at bevare vitaminerne. Man kan dampe dem kortvarigt eller koge dem i så lidt vand som muligt, så kort som muligt, for at minimere tabet, eller naturligvis spise dem rå.

Vejledning omkring grøntsagsfrø

Er du i tvivl om, hvilke grøntsagsfrø du skal vælge og hvordan de skal sås og passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De kender alt til de enkelte frø som tomatfrø og agurkefrø og kan derfor nemt vejlede og rådgive dig.

Yderligere inspiration til haven

Er du vild med tanken om at dyrke planter selv, bør du også se vores store udvalg af blomsterfrø og frugtfrø.

Plantorama bruger cookies. Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info, om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores persondatapolitik klik her

×