{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Blomsterløg og -knolde

Græsfrø, Blomsterløg og frø

Løg og knolde

Blomsterløg og -knolde er uanseelige vækster, som udvikler smukke, farvestrålende blomster. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas blomsterløg online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Blomsterløg og blomsterknolde i haven

Løg og knolde er uanseelige vækster, som udvikler smukke, farvestrålende blomster. Blomsterløg og blomsterknolde ser ikke ud af meget i sig selv, men så snart de kommer i jorden, og solen begynder at varme, sker miraklet.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af blomsterløg og blomsterknolde - blandt andet majestætiske georginer og farvestrålende tulipaner. Læs mere om blomsterløg i vores guide.

Vi har både store og små løg

Blomsterløg er - som navnet antyder - løg, der udvikler flotte blomster. Disse løg inddeles i forårs- og efterårsløg, som er kendetegnet ved at blomstre henholdsvis om sommeren og vinteren/det tidlige forår.

Navnene "forårs blomsterløg" og "efterårs blomsterløg" henviser til, hvornår løgene skal i jorden. Blomsterløg kan have mange vækstformer, farver og blomstertyper, men fælles for dem alle er, at de udvikler sunde blomster, som egner sig godt til afskæring.

Forårsblomstrende og efterårsblomstrende løg og knolde

Blomsterløg deles som regel op i forårsløg og efterårsløg. Forårsløg omfatter blandt andet anemoner, georginer, liljer og gladiolus, og disse er kendetegnet ved at skulle sættes i det tidlige forår og ved at blomstre fra juni til et stykke ud på efteråret.

Efterårsløg omfatter blandt andet tulipaner, krokus, vintergækker og vibeæg, og disse er kendetegnet ved at skulle lægges i efteråret for at kunne spire i det tidlige forår.


Hos Plantorama har vi et stort udvalg af både forårs- og efterårsblomstrende løg og knolde, så du altid kan finde netop de arter og sorter, som du bedst kan lide.

Lægning af blomsterløg

Blomsterløg skal altid lægges med toppen op ad. Med hensyn til læggedybde er det en tommelfingerregel, at blomsterløg skal lægges så langt ned, så der er dobbelt så meget jord ovenover løget, som det er stort.

Er løget eksempelvis 2 cm højt, skal der være 4 cm fra løgets top og op til jordoverfladen. Bemærk at dette er en tommelfingerregel og at der er enkelte løg og knolde, som kræver andre læggedybder.

En anden god huskeregel er at hullet skal dækkes med sand efterfølgende. Sand er nemlig nemt for løg og knolde at bryde igennem og bidrager også til at holde på fugten i jorden. Få gode råd til plantning og pasning af blomsterløg og -knolde.

Forberedelse af jorden før lægning

Blomsterløg og blomsterknolde er generelt ret nøjsomme og kan trives i de fleste jordtyper. Det eneste som de tåler dårligt er våd jord. Vandet i jorden kan i værste fald resultere i, at løget eller knolden rådner.

Inden løgene lægges i jorden, er det vigtigt, at jorden løsnes, så den er godt porøs. Desuden er det ved denne lejlighed også en god idé at tilføre jorden kompost eller gødning.

Overvintring af blomsterløg

De fleste blomsterløg og blomsterknolde er hårdføre og kan sagtens overleve i jorden vinteren over. Der er dog enkelte blomsterknolde, som ikke tåler frost og som derfor skal graves op om efteråret og opbevares et tørt og frostfrit sted vinteren over. Dette gælder eksempelvis georginer.