×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Lanterner, fakler og lamper

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Inspiration til bolig og indeplanter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Boliginteriør

Lamper og lanterner til inde og ude

Lanterner og lamper giver lys, varme og hygge i mørke tider. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas lyskilder til inde og ude. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Bordlamper, skrivebordslamper og sengelamper

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af bordlamper. Vores udvalg af bordlamper varierer i form, farve og størrelse og spænder vidt, fra de helt simple og minimalistiske fatninger, som bare skal sættes sammen med en pære, til de finurlige og sjove bordlamper, som eksempelvis lampen, der har en bulldog som fod.

Bordlamperne kan bruges som sengelamper, i vindueskarmen, på sidebordet, som skrivebordslampe – ja, alle steder, hvor du har mørke områder i hjemmet.

Bordlamper skaber hyggelig belysning og er praktiske, idet de nemt kan flyttes, hvis dit behov ændrer sig, eksempelvis hvis du bestemmer dig for at flytte rundt på møblerne. Bordlamper kan være med til at give et rum karakter og understreger den øvrige indretning.

Omvendt kan en markant bordlampe også ”lyse op” som et dekorativt designelement i et ellers neutralt indrettet rum. Blandt vores store udvalg af bordlamper finder du garanti en lampeløsning, som passer perfekt til din stil.

Standerlamper og gulvlamper

Udover bordlamper har vi også et udvalg af standerlamper og gulvlamper hos Plantorama. Gulvlamperne tjener det samme formål som bordlamper, nemlig at oplyse mindre, mørke områder i et rum, men hvor bordlampen er en kompakt lysløsning, er gulvlampen en mere markant lysløsning.

Gulvlampen fylder mere og er derfor meget velegnet til større rum eller i rum, hvor lampen skal stå som et designelement. Gulvlamper udmærker sig – ligesom bordlampen – ved at være flytbar og er derfor en praktisk løsning.

Gulvlamper bruges ofte bag sofaen, men den kan også fint bruges ved skrivebordet i stedet for en klassisk skrivebordslampe.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du indretter med lamper. Gå på opdagelse blandt Plantoramas store udvalg af standerlamper og find den løsning, som tiltaler dig bedst.

Loftslamper og pendler

Blandt vores udvalg af lamper og lyskilder finder du også et stort udvalg af loftslamper og pendler. Loftslamperne fås i flere forskellige farver, former og størrelser.

Vores udvalg omfatter blandt andet moderne, minimalistiske pendler i monokrome farver, stilrene messinglamper og klassiske designlamper i elegante farver. Vi har loftslamper i alle stilarter og til alle hjemmets rum: stuen, soveværelset, køkkenet, entréen og børneværelserne.

Loftslamper er ofte den primære lyskilde i et rum, og derfor er det vigtigt at finde en lampe, der passer til ens stil og lysbehov. Blandt Plantoramas store udvalg af loftslamper finder du med garanti en perfekt lampe til dit hjem.

Glødepærer og glødelamper

I de seneste år har glødepæren fået en renæssance, og de er nu mere moderne end nogensinde før. Glødepærer kombineres ofte med en simpel lampefatning for et stilrent og minimalistisk udtryk, som passer perfekt ind i det moderne hjem.

Hos Plantorama finder du naturligvis også et udvalg af smukke og stilrene glødepærer. Glødepærer giver et på én gang enkelt og rustikt udtryk, og lyskilden med den varme glødetråd skaber en hyggelig belysning.

Glødelamper giver et helt andet lys end andre lyskilder, og efter en kort periode at have været væk fra markedet er de nu vendt stærkt tilbage.

Lampeskærme

Udover et stort udvalg af bordlamper med både lampefod og lampeskærm har vi også et udvalg af lampeskærme. Vores lampeskærme fås i flere forskellige farver og mønstre, sådan at det er muligt for dig at sætte dit helt personlige præg på lamperne i hjemmet.

Solarlamper og terrassevarmere

Udover et stort udvalg af lyskilder til indendørs brug finder du også et stort udvalg af solcellelamper til udendørs brug. Vi har høje og lave solcellelamper, solcellelamper i flere forskellige farver, runde og firkantede solcellelamper.

Vi har solarlamper til alle behov og stilarter, hvor vi bl.a. har et stort udvalg af terrassevarmere. Vores store udvalg af solcellelamper er kendetegnet ved at være meget effektive til at udnytte solens stråler og ved at have en lang levetid.

Lamperne er udført i praktiske materialer, som gør, at de kan bruges ude både i frost og regn. På den måde kan du altid lade lamperne stå og fange solens stråler og lyse op senere, når dagslyset er væk.

Lanterner

Vi har et stort behov for lys i den mørke tid og her er lanterner en af vores mest brugte til at skabe lys. Du kan tage et stearinlys og sætte ind men du kan også tage en LED lyskæde og lægge i lanternen. 

Vores store udvalg af lanterner fås i forskellige materialer og også i moderne stil. Stiller du den foran hoveddøren eller på terrassen, er det helt op til dig at tilsætte dit personlige præg på lanternen, eksempelvis som en kontrast til havekrukken. Hvis du er mere til levende lys i sin rene form, har vi også et stort udvalg af stearinlys, lysestager og servietter


 

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden