Møbler og rammer

Vores udvalg omfatter eksempelvis lænestole, spisebordsstole, runde sofaborde, træborde, sideborde, bakkeborde, opslagstavler, planteopsatser, spiseborde, skamler, caféborde, sækkestole, hylder, retrostole, spisebordssæt, kurveborde, puffer og møbler i jern, samt en masse flotte rammer - simpelthen alt, hvad du skal bruge for at indrette et smukt, stilrent, hyggeligt og funktionelt hjem. Udforsk vores store udvalg herunder.

Inspiration til bolig og indeplanter

Grøn inspiration og gode råd til bolig, have og dyr

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 95.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Prydløg kan blive liggende i jorden hele året, så du undgår besværet med at grave dem op efter blomstring og sætte dem igen om efteråret. Prydløg har de mest fantastiske blomster, men desværre bliver bladene ofte halvvisne før blomsterne springer ud. Derfor kan du med fordel plante stauder som f.eks. hosta eller storkenæb omkring, som kan komme op og dække de grimme blade, så de ikke skæmmer for den smukke blomstring.

Dine planter er angrebet af skjoldlus, som desværre kan være meget svære at bekæmpe. De beskytter sig godt under det lille flade skjold. Herunder lægger de også deres æg. Når æggene klækkes kommer de små vandrelarver frem, og så er det tid at sætte ind med bekæmpelse.

Gentagende behandlinger med insektsæbe eller bladglans vil være fremgangsmåden, men der skal behandles mange gange, fordi det kun har virkning på helt unge individer (OBS! Nogle planter tåler ikke bladglans, så hvis det er det du vælger så prøv først at sprøjte på et enkelt blad og se hvordan planten reagerer). Du kan også forsøge at fjerne så mange skjold du kan med fingrene. Sidder der også skjold på stammen kan du bruge en stiv børste til at fjerne dem. Hvis planterne er meget hårdt angrebet, kan det ende med at de må kasseres, men i første omgang synes jeg du skal gøre en indsats for at bekæmpe dem.

De sorte belægninger på bladene er såkaldte branddugsvampe. Skjoldlus udskiller honningdug som er et sukkerholdig stof som lægger sig på overfladen af bladene. Honningduggen giver grobund for branddugsvampe, som ses som sorte eller mørke belægninger på bladene. 

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

En ren frisk kompost skal blandes med 1/3 jord. Der er ikke så meget der gror optimalt i en ren kompostjord, og specielt ikke hvis man sår i det. Når vi taler om Champost, så er det et udmærket produkt. Champost Jordforbedring skal blandes på samme måde, som når man bruger sin egen kompost eller et lag på 5-10 cm blandes i jorden. Champost har også plantesække som man enten kan bruge i forbindelse med kapillærkasser eller tømme posen, og bruge den i et fast bed. Husk at du skal supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Komposten giver din jord en god struktur og forbedre mikroorganismernes vilkår til gavn for dine planters rødder og plantens tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Det kan ske at bøgehækken med alderen bliver både for bred og høj, men det findes der heldigvis en løsning på. Den kan skæres ind i siderne og ned i toppen og i løbet at 2-3 år, har man igen en tæt og smal hæk.Som du helt rigtigt skriver, så skal man ikke skære begge sider og toppen på samme tid. Det første år skæres den ene side samt toppen tilbage. Året efter skæres den anden side ind. Du kan starte med at skære toppen ned. Skær gerne 10 cm længere ned end du ønsker den endelige højde. Så kan hækken vokse lidt uden at blive for høj. Spænd herefter en snor ud som du kan styre efter når hækken skæres ind i siden. Så bliver hækken lige. Det bedste tidspunkt at skære hækken ind på er i april. Hvis foråret kommer tidligt kan det også gøres i sidste halvdel af marts.   

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Boliginteriør

Skab et personligt design med unikke rammer og møbler

Møbler og rammer kan give boligen et personligt præg samt unikke detaljer. Udfyld rammerne med dine personlige billeder eller brug Plantoramas store udvalg af stilrene billeder og møbler, til at skabe et nyt indtryk. Ved at udnytte forskelligheden i designene kan du skabe en unik fotovæg eller hyggehjørne ved brug af en for eksempel at bruge en enkelt ramme i kombination med vores store udvalg af brugskunst.

En bred vifte af billeder og rammer

Når den hvide væg eller den dekorative hylde mangler et stilrent touch tilbyder Plantorama et stort udvalg af unikke billeder og rammer. Billederne kan nemt kombineres med dine private favoritter på væggen eller sættes i fokus med andet brugskunst på den dekorative hylde. Ligeledes giver Plantoramas brede udvalg af Incado rammer dig muligheden for at finde den ramme, der matcher din stil. Uanset om du er til det tidsløse design med sorte og hvide farver eller om du forsøger at ramme tidens trends med kobber kan vi opfylde dit ønske. 

Den unikke detalje

Billeder og rammer er en del af den interiør der skaber den unikke stemning og sætter det personlige præg på dit hjem. Som et led i boligindretningen kan du kombinere rammerne med nogle af vores flotte stearinlys og årstidens brugskunst. Når et billede sættes alene kommer det i fokus og du kan på den måde skabe unikke detaljer i din indretning. De kan også kombineres med en stueplante på et bord eller en frisk buket blomster.

Din egen fotovæg

Med et mix af dine egne personlige favoritter og det store udvalg af rammer og billeder hos Plantorama har du muligheden for at lave din egen personlige fotovæg. Hvis man tør at kombinere forskellige størrelser og rammefarve kan man kreere en spændende væg, der skaber opmærksomhed og detalje i hjemmet. En fotovæg kan nemt understøttes af nogle af vores unikke planter eller andet brugskunst, eksempelvis en stor gulvplante eller nogle af vores flotte, rustikke stearinlys på høje lysestager.

Hylder, planteopsatser, opslagstavler og andre småmøbler

Udover et stort udvalg af stole og borde finder du også en lang række småmøbler og boligtilbehør blandt vores store møbeludvalg hos Plantorama. Vores udvalg af boligtilbehør omfatter blandt andet væghylder, opslagstavler og planteopsatser.

Vores udvalg af væghylder er fremstillet i træ og metal og har dermed et rustikt og stilrent udtryk, som passer perfekt ind i det moderne hjem. Hylderne er perfekte til steder, hvor du lige har brug for lidt ekstra opbevaringsplads eller til små rum, hvor svævehylderne ikke opbruger den sparsomme gulvplads

Vores udvalg af opslagstavler er fremstillet i træ og kork og har smukke prints, blandt verdenskort, som gør, at opslagstavlerne er smukke i sig selv. Opslagstavlerne kan derfor bruges som vægpynt i sig selv eller bruges som en klassisk opslagstavle, hvor du hænger billeder, sedler og lignende op på.

Endelig finder du et udvalg af planteopsatser i jern blandt vores store udvalg af småmøbler. Planteopsatserne præsenterer dine planter på smukkeste vis og er særligt gode til planter, der danner ranker, som eksempelvis efeu. Planteopsatserne er desuden oplagte at bruge i hjem, hvor der ikke er vindueskarme.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af småmøbler og boligtilbehør, som sætter prikken over i’et i den smukke boligindretning!

Sofaborde og sideborde

Lave, runde sofaborde og sideborde har aldrig været mere moderne end nu. Bordene bruges enten alene eller kombineres med lignende borde i forskellige nuancer. Hos Plantorama har vi naturligvis opfattet denne trend og tilbyder derfor et stort udvalg af sofaborde og sideborde.

Vores udvalg omfatter borde i mange forskellige farver, materialer, som eksempelvis træ og metal, former, blandt andet med rund bordplade, og størrelser. Bordene fås desuden som bakkeborde eller kurveborde med en praktisk trådkurv som bordplade.

Vores store udvalg af lave borde kan bruges som sofaborde, men kan også fungere som natborde, sideborde, entréborde eller til udstilling af pynt i hjemmet.

Lænestole og spisebordsstole

Ligesom et stort udvalg af borde finder du også et stort udvalg af stole hos Plantorama. Udvalget omfatter både spisebordsstole og lænestole. Nogle stole udmærker sig ved deres moderne, æstetiske design, mens andre er praktiske og stabelbare. Fælles for vores store udvalg af stole er deres høje kvalitet og fokus på detaljen i designet.
Vores store udvalg af stole omfatter blandt andet stole med træstel, skalstole, stole i smedejern, rattanstole, fletstole og komfortable lænestole. Stolene fås i mange forskellige farver, mønstre og former, sådan at du altid kan finde en stoleløsning, som passer perfekt til dit behov og din boligindretningsstil.

Sækkestole og sækkemøbler

Sækkestole og sækkemøbler er dejligt bløde møbler, som både voksne, børn og sågar kæledyr elsker at slænge sig i. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af sækkemøbler. Udvalget omfatter både sækkestole og puffer og har et funktionelt og stilrent design, som passer perfekt til den moderne, stringente indretningsstil. Sækkemøblerne er fremstillet i slidstærk kanvas og fås i mange forskellige farver.

Skamler, taburetter og puffer

Hos Plantorama finder du ligeledes et stort udvalg af skamler og puffer. Skamlerne kan bruges som ekstra siddepladser til børn og voksne, men kan også fungere som fodstøtte ved lænestolen. Hos Plantorama finder du puffer i tekstil og skamler fremstillet i træ med blød polstring eller taburetter i metal, som udmærker sig ved at være praktisk og ved både at kunne bruges indenfor og udenfor. Skamlerne har et råt og rustikt udtryk, som passer perfekt ind i den moderne skandinaviske indretning.


Plantorama bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info, om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores persondatapolitik klik her