{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Stueplanter

Bolig

Stueplanter og indendørs planter

Stueplanter anvendes i indretningen og tilføjer til det personlige præg, de skaber glæde med deres skønne farver og former, og så forbedrer de indeklimaet. Plantorama tilbyder et bredt udvalg af blomstrende og grønne stueplanter: store som små, lyselskende og skyggetålende, finurlige eller skulpturelle - vi har helt sikkert noget for dig.

Sundere og stærkere indendørs planter

Hos Plantorama er vi meget stolt af vores stueplanter, der er omfattet af vores GroBedre politik. Vores egne gartnere følger planten helt op til salget, og sørger for at de lever under de bedst mulige betingelser, indtil de lander i din stue.

Dette gør dit køb hos os et langsigtet ét, hvor du kan nyde godt af en større, stærkere og mere blomsterrig plante lige så længe du passer den. Indendørs planter kan bidrage enormt til hjemmet, både dekorativt hvor man kan nyde naturen indenfor, men samtidig få et sundere indeklima.

Hos Plantorama opdeler vi vores stueplanter i grønne og blomstrende stueplanter (der er nu også grønt på de blomstrende stueplanter, bare rolig). Der er noget for alle hjem, både fra de meget små planter der kun vokser lige ved jorden, til de store stueplanter der både fylder i højden og bredden.

Valg af stueplanter

De indendørs planter kommer oprindeligt fra flere forskellige steder i verden, hvor vi skelner mellem tropiske, subtropiske og tempererede egne. Planterne har meget forskellige rytmer og behov der til dels er betinget af deres forfædres levevilkår.

Jo bedre du sætter dig ind i din plantes behov, og jo bedre kvalitet den er, desto større chance er der for at den ikke bare overlever, men trives. Når man anskaffer sig en stueplante, er der forskellige ting man bør overveje, før man vælger. Som f.eks. hvilket og hvor meget lys man har, og hvor tit man får vandet dem. Luftfugtighed og inde temperatur spiller også ind.

Man bør se grundigt efter hvilke temperaturer den udsete plan kan tåle, og hvor direkte lys, samt hvor ofte den skal gødes. Et sundt indeklima for mennesker ligger med betydeligt lavere luftfugtighed end det gør for planter. Vær meget opmærksom på om din plante kan tåle direkte sollys eller ej. Få gode råd til pasning af novemberkaktus. 

Pleje af planter til stuen

Stueplanter har brug for lys, vand og gødning. I varierende mængder. Det svinger kolossalt, hvor meget de enkelt planter tåler, og hvor meget de trives med. Dette hænger i høj grad sammen med deres naturlige levevilkår, så hvis du har sat dig ind i dem, er du allerede godt på vej. Læs om pasning af svigermors stol og skarpe tunge. 

Har man problemer med at huske at få vandet, kan det være en god idé at supplere med en af vores selvvandende potter, så planten kan trække det, den har brug for. Du slipper samtidig afsted med at vande sjældnere. Nogle planter vil også have brug for kunstigt lys, andre en mørklægningsperiode hvor de hviler.

Ingen indendørs planter kan tåle at være støvsamlere, da bladene er deres kraftigste organ. Man kan supplere med forstøvning, som i øvrigt også gavner, hvis planten trives med højere luftfugtighed.

Grønne planter til stuen

Grønne planter giver boligen et friskt pust på en særdeles dekorativ måde. Og så er grønne planter ovenikøbet nemme at passe. De fleste grønne planter trives med minimal pleje og flere af dem kan placeres i mørke rum og fugtige steder, eksempelvis på badeværelset.

Grønne planter til indendørs i hjemmet er stedsegrønne og sætter derfor ikke blomster. De svinger voldsomt i størrelse, fra de helt små kaktusser og bonzaitræer, til de store palmer der kan røre loftet. Også omfang kan svinge. Og på trods af navnet, kan planternes farve det faktisk også.

Der er planter, som fremtræder både lilla, røde, hvide og blågrønne, som eksempelvis Alocasia der kan fremstå mørklilla. Hos Plantorama kan du være sikker på at købe en stærk og smuk stueplante af høj kvalitet, som kan holde længe.

Vi har et stort udvalg, som blandt andet indeholder efeu, birkefigen, kattegræs, husfred, gummitræ, papyrusgræs, stuebambus og sømandstrøst. Vi har også et stort udvalg af spændende, kødædende planter. Se udvalget af grønne stueplanter.

Blomstrende stueplanter pynter

Stueplanter med blomster tilfører boligen liv og karakter med deres skønne farver og former. Mange af planterne blomstrer i flere uger og nogle endda i flere måneder, hvorfor de er skønne at have i boligen. Vi har et stort og sæsonaktuelt udvalg af blomstrende stueplanter, så du altid kan finde nye favoritter.

Potteplanter blomstrer i perioder af året, der uanset forhold vil ligge på samme tidspunkt som i naturen. Nogle potteplanter sætter rigtig mange blomster, nogle også så små at de næppe anes, hvor andre, som eksempelvis amaryllis, kun blomstrer en enkelt gang om året.

Hvad man har lyst til af planter, er meget personligt og afhænger både af, hvor meget opmærksomhed man får givet dem og éns smag. Hos Plantorama har vi et stort udvalg indenfor potteplanter af høj kvalitet. Her i blandt begonia, fredslilje, hortensia, jasmintræer, roser, ørkenroser, juvelblomst og gardenia. Se udvalget af blomstrende stueplanter.

Kaktus og sukkulenter er nemme stueplanter

Kaktusser og sukkulenter leverer godt nok ikke nogen overdådig og farvestrålende blomstring, men de er til gængæld utroligt skulpturelle, hvorfor de passer perfekt ind i nordiske og minimalistiske hjem. Derudover er kaktusser og sukkulenter meget nemme at passe og pleje.

De kan placeres, hvor mange andre planter ikke vil kunne trives, eksempelvis i en solrig vindueskarm eller over radiatorer, og så kræver de stort set ingen vanding eller gødning. De fleste sukkulenter og kaktusser trives fint som stueplanter, da de elsker den tørre og varme luft, vi har i vores bolig.

Hvor mange andre planter skal beskyttes mod direkte sollys og varmen fra eksempelvis radiatorer, kan de sukkulente planter sagtens tåle begge dele. Desuden er sukkulente planter meget nøjsomme og kræver næsten ingen pasning. Planterne er derfor oplagte til dig, som ikke vil bruge tiden på pasning af planter eller som er meget uerfaren eller travl. Læs mere om pasning af kaktus her.

Stueplanter giver et sundere indeklima

Grønne planter i hjemmet bidrager til et sundere indeklima, både i kraft af deres evne til at omdanne CO2 til ilt, samt hæve luftfugtigheden i hjem eller kontorer, hvor der er problemer med tør luft. Det er dog også sundt for det mentale helbred, og flere undersøgelser påviser nedsættelse af stressniveauet.

Herudover trækker planterne mange af de kemikalier og skadelige partikler der findes i almindelige hjem væk, så det er et betragteligt sundere indeklima man får. Flere undersøgelser har også påvist gavnlig indvirkning på forebyggelse af hovedpine, forkølelse og influenza. Læs også: Sådan skaber du en personlig vindueskarm.

Vejledning omkring planter indendørs

Er du i tvivl om, hvilke stueplanter du skal vælge og hvordan de skal passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama, hvor vores personale står klar med kyndig rådgivning. De er alle faguddannede og kender alt til de enkelte stueplanters behov og vækstkrav. Du finder også rådgivning ovre i vores guide, hvor du kan finde inspiration og vejledning til stueplanter.