{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Blomstrende planter

Stueplanter

Potteplanter og blomstrende stueplanter

Blomstrende stueplanter og potteplanter skaber liv og farve i hjemmet. Vi kender det alle: synet af smukke blomster er fantastisk, og bringer den dejligste atmosfære til, som man ikke vil være foruden. Du finder et bredt udvalg af blomstrende stueplanter hos Plantorama.

Blomstrende stueplanter og potteplanter

Potteplanter blomstrer i perioder af året, der uanset forhold vil ligge på samme tidspunkt som i naturen.

Nogle potteplanter sætter rigtig mange blomster, nogle også så små at de næppe anes, hvor andre, som eksempelvis amaryllis, kun blomstrer en enkelt gang om året.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg indenfor potteplanter af høj kvalitet. Her i blandt begonia, fredslilje, hortensia, roser, hawaiiblomst, juvelblomst, orkidé og gardenia

Potteplanter er vejen til et sundt indeklima

Stueplanter bidrager til et sundere indeklima, både i kraft af deres evne til at omdanne CO2 til ilt, samt hæve luftfugtigheden i hjem eller kontorer hvor der er problemer med tør luft.

Det er dog også sundt for det mentale helbred, og flere undersøgelser påviser nedsættelse af stressniveauet.

Herudover trækker planterne mange af de kemikalier og skadelige partikler der findes i almindelige hjem væk, så det er et betragteligt sundere indeklima man får.

Flere undersøgelser har også påvist gavnlig indvirkning på forebyggelse af hovedpine, forkølelse og influenza. Læs mere om 12 luftrensende grønne planter her

Potteplanter kan sommetider være vanskelige at holde, og derfor er det vigtigt at orientere sig nøje om planternes krav, inden man anskaffer dem.

Har du brug for råd og vejledning omkring potteplanter, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk.

De ved alt om de forskellige blomstrende stueplanter og kan vejlede dig omkring alt, hvad der har med potteplanter at gøre. Du finder også gode råd og inspiration i vores guide.

Pleje af planter og blomster til potter

En plante sætter kun blomster, hvis den er plejet ordentligt. Det vil sige, at den får det lys, vand og temperatur, den skal bruge.

Det kræver kræfter for din plante at sætte blomster, så den har brug for den rigtige mængde vand, lys og gødning for at kunne blive ved med at præstere.

Generelt vil en plante, der sætter blomster, have mere brug for lys, end en plante der ikke gør, fordi den har brug for flere ressourcer.

Det svinger kolossalt, hvor meget de enkelt planter tåler, og hvor meget de trives med. Dette hænger i høj grad sammen med deres naturlige levevilkår, så hvis du har sat dig ind i dem, er du allerede godt på vej.

Har man problemer med at huske at få vandet, kan det være en god idé at supplere med en af vores selvvandende potter, så planten kan trække det, den har brug for.

De sørger også for, at du slipper afsted med at vande sjældnere. Nogle planter vil også have brug for kunstigt lys, andre en mørklægningsperiode hvor de hviler.

Ingen planter kan tåle at være støvsamlede, da bladene er deres kraftigste organ.

Man kan supplere med forstøvning, som i øvrigt også gavner, hvis planten trives med højere luftfugtighed, end der er sundt i et indeklima, hvor mennesker skal trives.