Grønne stueplanter

Svigermors skarpe tunge (Sansevieria)

Sansevieria er flot og skulpturel, og så kræver den minimal pleje. Du kan se et begrænset udvalg af Plantoramas grønne stueplanter online. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

 

Svigermors skarpe tunge som stueplante

Svigermors skarpe tunge, også kaldet Sansevieria og bajonetplante, er en stueplante, der har alt det, nutidsmennesket søger i en plante. Bajonetplanten er flot og skulpturel, den er ikke til at slå ihjel, og så kræver den et minimum af pasning.

Bajonetplanten, Sansevieria trifasciata, med tilnavnet svigermors skarpe tunge, er ikke nogen ny opfindelse i stueplanteverdenen. En hel generation af bedstemødre havde et skarpt øje for bajonetplantens fortræffeligheder. De hårdføre planter gik ligefrem i arv fra generation til generation, indtil de måtte bukke under for modens luner.

Men moden skifter som bekendt, og nu er bajonetplanten hentet frem af glemmebogen og har på ny fået stjernestatus i moderne hjem. Få stueplanter passer så godt til tidens tendenser som bajonetplanten.

Se udvalget af grønne planter her.

 

Sansevieria er smuk og skulpturel

De lange, sværdlignende blade, der fra en roset stiger direkte mod himlen, gør bajonetplanten til en arkitektonisk smuk skulptur. Og de grafiske mønstre i gule, grønne og sølvskinnende farver understreger helhedsindtrykket. Læs også: Skab forårsstemning med Queen Kalanchoe.

Her er planten, der passer til loungesofa og fladskærm – til stram, designbevidst boligindretning. Planten der kan stå alene i en rå og flot skjuler, og alligevel blive midtpunkt. Der er bestemt ikke noget støvet og bedstemoragtigt over bajonetplanten, når den tænkes ind i nye moderne sammenhænge og får lov til at skabe overraskende effekter.

Bajonetplanten fås til både små og store forhold. De største typer har blade, der stiger til vejrs i en højde af en hel meter, så de fylder godt i stuelandskabet. I den anden ende af skalaen findes miniplanter, der har bajonetplantens skulpturelle udtryk, men blot bliver 20 cm høje.

De forskellige sorter adskiller sig også ved farvetegninger og mønstre på bladene. Nogle har gule bladkanter, nogle sølvfarvede tværstriber og andre igen grågrønne tegninger på bladene. Sansevieria cylindrica er en art for sig. Det er en meget markant og skulpturel plante med karakteristiske, cylindriske kødfulde blade i en smuk vifteform.

Det forbløffende ved bajonetplanten er, at den ikke alene passer godt til nutidens hotteste stil og design. Den passer også perfekt til nutidens høje hverdagstempo, der ikke levner meget tid til at nusse om stueplanter. Bajonetplanten er usædvanligt hårdfør og nem at passe. Bring foråret ind med blomstrende stueplanter. 

 

Pasning og pleje af svigermors skarpe tunge

Det værste, du kan byde den, er for meget vand og for lidt varme. Men tør, varm stueluft er lige sagen, ligesom en god udtørring mellem vandingerne bekommer bajonetplanten rigtigt godt. Med andre ord, vand den grundigt, når du vander, men vand kun sjældent. Og vand den i underskålen – aldrig direkte i rosetten, for så risikerer du, at planten rådner. Se også vores flotte udvalg af roser.

Få tips til 11 nemme planter til hjemmet.

Svigermors skarpe tunge (Sansevieria)

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}