×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Stueplanter

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Inspiration til bolig og indeplanter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Bolig

Stueplanter og indendørs planter

Stueplanter, både blomstrende og grønne, pynter og forbedrer samtidig indeklimaet i hjemmet. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas stueplanter. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu

Sundere og billigere indeplanter

Hos Plantorama er vi meget stolt af vores billige stueplanter, der er omfattet af vores GroBedre politik. Vores egne gartnere følger planten helt op til salget, og sørger for at de lever under de bedst mulige betingelser, indtil de lander i din stue.

Dette gør dit køb hos os et langsigtet ét, hvor du kan nyde godt af en større, stærkere og mere blomsterrig plante lige så længe du passer den. Indendørs planter kan bidrage enormt til hjemmet, både dekorativt hvor man kan nyde naturen indenfor, men samtidig få et sundere indeklima.

Hos Plantorama opdeler vi vores stueplanter i grønne og blomstrende stueplanter (der er nu også grønt på de blomstrende stueplanter, bare rolig). Der er noget for alle hjem, både fra de meget små planter der kun vokser lige ved jorden, til de store palmer der både fylder i højden og bredden.

Valg af stueplanter

De indendørs planter kommer oprindeligt fra flere forskellige steder i verden, hvor vi skelner mellem tropiske, subtropiske og tempererede egne. Planterne har meget forskellige rytmer og behov der til dels er betinget af deres forfædres levevilkår.

Jo bedre du sætter dig ind i din plantes behov, og jo bedre kvalitet den er, desto større chance er der for at den ikke bare overlever, men trives. Når man anskaffer sig en stueplante, er der forskellige ting man bør overveje, før man vælger. Som f.eks. hvilket og hvor meget lys man har, og hvor tit man får vandet dem. Luftfugtighed og indetemperatur spiller også ind.

Man bør se grundigt efter hvilke temperaturer den udsete plan kan tåle, og hvor direkte lys, samt hvor ofte den skal gødes. Et sundt indeklima for mennesker ligger med betydeligt lavere luftfugtighed for mennesker end det gør for planter. Vær meget opmærksom på om din plante kan tåle direkte sollys eller ej. Få gode råd til pasning af novemberkaktus. 

Pleje af små og store stueplanter

Stueplanter har brug for lys, vand og gødning. I varierende mængder. Det svinger kolossalt, hvor meget de enkelt planter tåler, og hvor meget de trives med. Dette hænger i høj grad sammen med deres naturlige levevilkår, så hvis du har sat dig ind i dem, er du allerede godt på vej. Læs om pasning af svigermors stol og skarpe tunge. 

Har man problemer med at huske at få vandet, kan det være en god idé at supplere med en af vores selvvandende potter, så planten kan trække det, den har brug for. Du slipper samtidig afsted med at vande sjældnere. Nogle planter vil også have brug for kunstigt lys, andre en mørklægningsperiode hvor de hviler.

Ingen indendørs planter kan tåle at være støvsamlere, da bladene er deres kraftigste organ. Man kan supplere med forstøvning, som i øvrigt også gavner, hvis planten trives med højere luftfugtighed.

Grønne planter til boligen

Grønne planter giver boligen et frist pust på en særdeles dekorativ måde. Og så er grønne planter ovenikøbet nemme at passe. De fleste grønne planter trives med minimal pleje og flere af dem kan placeres i mørke rum og fugtige steder, eksempelvis på badeværelset.

Grønne planter til hjemmet er stedsegrønne og sætter derfor ikke blomster. De svinger voldsomt i størrelse, fra de helt små kaktusser og bonzaitræer, til de store palmer der kan røre loftet. Også omfang kan svinge. Og på trods af navnet, kan planternes farve det faktisk også.

Der er planter, som fremtræder både lilla, røde, hvide og blågrønne, som eksempelvis Alocasia der kan fremstå mørkelilla. Hos Plantorama kan du være sikker på at købe en stærk og smuk stueplante af høj kvalitet, som kan holde længe.

Vi har et stort udvalg, som blandt andet indeholder efeu, birkefigen, kattegræs, husfred, gummitræ, papyrusgræs, stuebambus og sømandstrøst. Vi har også et stort udvalg af spændende, kødædende planter. Se udvalget af grønne stueplanter.

Blomstrende stueplanter pynter

Blomstrende stueplanter tilfører boligen liv og karakter med deres skønne farver og former. Mange af planterne blomstrer i flere uger og nogle endda i flere måneder, hvorfor de er skønne at have i boligen. Vi har et stort og sæsonaktuelt udvalg af blomstrende stueplanter, så du altid kan finde nye favoritter.

Potteplanter blomstrer i perioder af året, der uanset forhold vil ligge på samme tidspunkt som i naturen. Nogle potteplanter sætter rigtig mange blomster, nogle også så små at de næppe anes, hvor andre, som eksempelvis amaryllis, kun blomstrer en enkelt gang om året.

Hvad man har lyst til af planter, er meget personligt og afhænger både af, hvor meget man får givet dem og éns smag. Hos Plantorama har vi et stort udvalg indenfor potteplanter af høj kvalitet. Her i blandt begonia, fredslilje, hortensia, jasmintræer, roser, ørkenroser, juvelblomst og gardenia. Se udvalget af blomstrende stueplanter.

Kaktus og sukkulenter er nemme planter

Kaktusser og sukkulenter leverer godt nok ikke nogen overdådig og farvestrålende blomstring, men de er til gængæld utroligt skulpturelle, hvorfor de passer perfekt ind i nordiske og minimalistiske hjem. Derudover er kaktusser og sukkulenter meget nemme at passe og pleje.

De kan placeres, hvor mange andre planter ikke vil kunne trives, eksempelvis i en solrig vindueskarm eller over radiatorer, og så kræver de stort set ingen vanding eller gødning. De fleste sukkulenter og kaktusser trives fint som stueplanter, da de elsker den tørre og varme luft, vi har i vores bolig.

Hvor mange andre planter skal beskyttes mod direkte sollys og varmen fra eksempelvis radiatorer, kan de sukkulente planter sagtens tåle begge dele. Desuden er sukkulente planter meget nøjsomme og kræver næsten ingen pasning. Planterne er derfor oplagte til dig, som ikke vil bruge tiden på pasning af planter eller som er meget uerfaren eller travl.

Stueplanter giver et sundere indeklima

Grønne planter i hjemmet bidrager til et sundere indeklima, både i kraft af deres evne til at omdanne CO2 til ilt, samt hæve luftfugtigheden i hjem eller kontorer, hvor der er problemer med tør luft. Det er dog også sundt for det mentale helbred, og flere undersøgelser påviser nedsættelse af stressniveauet.

Herudover trækker planterne mange af de kemikalier og skadelige partikler der findes i almindelige hjem væk, så det er et betragteligt sundere indeklima man får. Flere undersøgelser har også påvist gavnlig indvirkning på forebyggelse af hovedpine, forkølelse og influenza. Læs også: Sådan skaber du en personlig vindueskarm.

Vejledning omkring indeplanter

Er du i tvivl om, hvilke stueplanter du skal vælge og hvordan de skal passes, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama, hvor vores personale står klar med kyndig rådgivning. De er alle faguddannede og kender alt til de enkelte stueplanters behov og vækstkrav. Du finder også rådgivning ovre i vores guide, hvor du kan finde inspiration og vejledning til stueplanter.


 

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden