Julegavepapir og gavebånd

Få inspiration til julen

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Jul

Gavebånd og gavepapir til jul

Flot julegavepapir til årets pakker

Julen er hjerternes fest, og en stor del af festen er julegaverne. Flot indpakkede julegaver ser bare mere indbydende ud, når de ligger under juletræet og venter på at blive pakket op. Alle de flotte og farverige motiver og glimtende bånd gør enhver glad i den søde juletid.

Det grundlæggende element i enhver gaveindpakning er og bliver gavepapiret. Ja, det er næsten halvdelen af glæden at få en smukt indpakket julegave, hvor der er lagt tid, energi og kreativitet i. Det behøver dog ikke være vanskeligt og krævende at pakke de flotteste julegaver ind.

Starter du ud med flot julegavepapir til årets pakker, er du kommet ganske godt fra start. I Plantoramas julemarkeder landet over finder du et skønt udvalg af julegavepapir i forskellige farver og finish, nogle med tryk, mønstre og figurer.

Find alt det, du skal bruge til at flot gaveindpakning blandt udvalget af julegavepapir og dertilhørende gavebånd og gavemærker. I julemarkedet finder du tilmed pynt og pyntegrønt, som du kan dekorere julegaverne med. Hos Plantorama finder du alt til at lave flotte og kreative julegaver.

Vores udvalg af julegavepapir spænder vidt, over de mere klassiske varianter til de mere specielle varianter, så du kan med garanti finde noget gavepapir til julegaverne, som falder i din smag.

Vi har julegavepapir i forskellige farver og mønstre, så du kan skabe lige det udtryk, du foretrækker. Lad fantasien få frit løb eller find inspiration i vores DIY-univers, hvor vi deler ud af vores gode idéer til julegaveindpakningen.

Inspiration til julens gaveindpakning

Søger du inspiration til nye måder at pakke julegaverne ind på? Det skal ikke meget til for, at dine julegaver skiller sig ud under juletræet, og er du én af dem, som går op i en flot gaveindpakning, har du sikkert slet ikke noget imod at bruge lidt ekstra tid på at være kreativ med indpakningen af julegaverne.

Du kan i vores udvalg finde julegavepapir med blandt andet guld og sølv tryk, skønne julemotiver og dekorativt print. Du kan sagtens lade gavepapiret være blikfang sammen med et matchende gavebånd, men du kan også skrue helt op for kreativiteten med små detaljer.

Det er ofte de små ekstra detaljer i julens gaveindpakning, der gør hele forskellen, og det vil med garanti blive værdsat hos modtageren, at du har gjort lidt ekstra ud af det.

Miks og match gavepapir og gavebånd lige som du har lyst. Vælg farver og prints, der harmonerer med hinanden eller vælg kontrasterende bånd og papir, der stadig komplimenterer hinanden og giver en fed effekt.

Du kan tilføje små, fine detaljer til julegaverne med eksempelvis pomponer af silkepapir eller kviste, grangrene og tørrede blomsterstilke, som sættes fast i gavebåndet. 

Du kan også binde små julefigurer fast til gavebåndet, som kan hænges på juletræet bagefter. Så får modtageren et fint minde, som de kan genopleve hvert år, når juletræet skal pyntes.

Gå på opdagelse i vores udvalg af smukt julegavepapir og vælg mellem matte og skinnende papir, simpelt og sjovt papir samt mønstret og glimrende papir. Sæt prikken over i’et på julens gaver med flotte gavemærker og til og fra kort, som du også finder i forskellige udgaver i vores udvalg.

Indpak gaver med gavepapir og julegavebånd

Selvom et flot gavepapir er helt grundlæggende for julens gaveindpakning, er gavebånd absolut kronen på værket. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kombinerer gavepapir og gavebånd.

Plantoramas udvalg af julegavebånd giver dig mange muligheder for at pakke de smukkeste julegaver ind. Du kan slå dig løs med forskellige farvekombinationer eller holde dig til et matchende farvetema. Du kan også mikse prints og motiver for det helt rette udtryk.

Prøv eksempelvis at kombinere en skrap farve på båndet med neutralt julegavepapir eller omvendt. Du kan også holde dig til de klassiske kombinationer som eksempelvis rød og grøn. Du kan også gennemføre gaveindpakningen med den samme farve i flere forskellige nuancer.

Det er helt op til dig selv, hvordan julegaverne skal pakkes ind. En personlig gaveindpakning vækker altid glæde, så det kan godt betale sig at tænke lidt over valget af gavebånd og gavepapir. Det gør dine julegaver unikke og helt enestående.

Og hvem ønsker ikke at vække smil med sine julegaver? Det kan være en glæde i sig selv at modtage en smukt indpakket gave, så lad kreativiteten få frit løb. Du kan endda sætte fint pynt i gavebåndet som et ekstra kreativt element i gaveindpakningen.

Smukt gavebånd når helt nye højder, hvis du sammensætter det med små julekugler, nissemænd, snefnug eller andre julemotiver, der kan bindes i båndet. Det ser utroligt smukt ud sammen med et fint gavemærke. Her kan du virkelig sætte dit præg på julegaveindpakningen og dekorere gaverne til den enkelte person.

Hos Plantorama finder du polygavebånd, som med sin skinnende effekt giver et elegant touch. Det er også denne type gavebånd, du kan krølle med en saks. Du finder gavebånd i poly i flere forskellige farver. Du finder også gavebånd i satinlook, der giver de flotteste sløjfer.

Uanset hvad du foretrækker, kan du med vores udvalg af gavebånd skabe lige det udtryk, du vil, i gaveindpakningen. Julegavebåndene kan også bruges i juledekorationen og adventskransen eller til at hænge i julepynten på juletræet.

Gavebåndet har altså mange forskellige anvendelsesmuligheder i julen. Her på siden finder du et udvalg af vores gavebånd, men besøger du din Plantorama, kan du opleve det fulde udvalg.