{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Julelys og servietter

Kalenderlys, adventslys og julelys

Julelys spreder hygge

Julen nærmer sig, og vi skal så småt i gang med de mange forberedelser – og hvorfor ikke starte med at få indkøbt julelysene? Uanset om du er på udkig efter enkelte lys til julestagerne, adventslys eller kalenderlys, har vi i Plantorama det, du skal bruge.

Vores udvalg af julelys spænder over mange forskellige farver, hvor nogle også er dekorerede med glimmer og julemotiver. Lad julelysene funkle og glimte denne julesæson og mærk, hvordan julestemningen langsomt breder sig i hjemmet.

Blandt julelysene finder du bloklys, kronelys, rillede bloklys, fyrfadslys og duftlys – alle i flere forskellige farver, så der er noget for enhver smag. Alle kan bruges til at lyse op i denne mørke tid og sprede lidt ekstra hygge og varme på kolde dage.

Julen er en højtid, som ofte er travl og fuld af alverdens gøremål, så hvorfor ikke tænde julelys og slappe af for en stund? Det hele bliver lidt mere hyggeligt med tændte stearinlys, og det bliver lidt nemmere at komme i julehumør, hvis det altså kniber.

Kom i festlig julestemning ved at se udvalget her på siden, hvor du kan få et overblik over de mange forskellige slags julelys, eller besøg vores julemarkeder rundt om i landet, hvor udvalget af julelys er endnu større.

Tæl ned til juleaften med kalenderlys

Der er noget helt magisk og forventningsfuldt over at tælle ned til juleaften med et kalenderlys i en smuk dekoration. Danskerne har gennem mange generationer talt dagene til jul, men selve kalenderlyset er en nyere juletradition, som i dag er at finde i stort set alle danske hjem.

Det er dog også en utroligt afholdt tradition blandt både børn og voksne, som ofte samles om at lave de fine dekorationer, hvor kalenderlyset er kronen på værket. Kalenderlyset kan både tændes ved morgenbordet, inden dagen for alvor går i gang eller ved middagsbordet, hvor familien igen er samlet efter en lang dag efter skole og arbejde.

Uanset hvad I har tradition for at gøre, er kalenderlyset med til at sprede hygge og fantastisk julestemning i dagene op til jul. Det er den helt perfekte måde at tælle ned til én af de mest festlige aftener på året. Så i traditionen tro skal der også kreeres kalenderlys dekorationer igen i år.

Her på siden kan du se, hvilke kalenderlys vi har blandt udvalget og finde lige netop det eller de kalenderlys, som vil pryde jeres juledekorationer. Kalenderlysene fås i forskellige størrelser, så der både er nogle, der passer til store og små dekorationer eller stager.

Du finder naturligvis også et skønt udvalg af kogler og dekorationsmaterialer i alle vores centre, så juledekorationerne bliver super flotte.

Lys til juledekorationer

Det er fast tradition hos de fleste at kreere juledekorationer sammen med familien op til december måned. Den tradition er vi også vilde med i Plantorama, og for at gøre det nemt for dig og familien har vi samlet alt det, I kunne få brug for til juledekorationerne i vores julemarked eller under alt til juledekorationen.

Lysene til dekorationerne findes i flere forskellige størrelser, som fint kan kombineres for det helt rigtige udtryk i juledekorationen. Hos Plantorama finder du lys til juledekorationen i traditionelle og anderledes farver samt med eller uden mønstre. Der er noget for alle og alle typer af juledekorationer.

Du kan også gå på opdagelse i vores DIY-univers, hvor du finder inspiration til mange forskellige slags juledekorationer og adventskranse. Vi har lavet materialelister til dig, så du nemt kan finde det, du skal bruge blandt vores store udvalg. Med de mange muligheder finder du sikkert noget, der passer til lige din smag og det, du har lyst til at lave.

Adventslys til kransen

Sammen med juledekorationen er adventskransen næsten noget, vi ikke kan undvære, når der skal tælles ned til juleaften. Med adventskransen eller adventsdekorationen markeres de fire søndage op til juleaften, hvor man tænder et lys hver søndag i advent.

Adventskransen kom til Danmark fra Tyskland omkring første verdenskrig, hvor den hurtig blev en fast del af danskernes juleforberedelser. Oprindeligt hang man adventskransen fra loftet, men i dag står den ofte på bordet for nemhedens skyld.

Kransen er også byttet ud mange steder til fordel for lysestager eller andre dekorationer – dog stadig med de karakteristiske fire adventslys. Uanset om du er til den traditionelle, hængende adventskrans, lysestagen eller den moderne adventsdekoration, fortjener den at blive pyntet med smukke adventslys.

Du finder naturligvis et stort og flot udvalg af adventslys i forskellige farver, størrelser og former hos Plantorama, så du kan få lige netop de adventslys, der falder i din smag.

Nogle af adventslysene har medfølgende spyd, så de nemt kan stikkes i kransen eller dekorationen og stå stabilt. Med adventslys til kransen fra Plantorama er du sikret en smuk nedtælling til et af årets hyggeligste aftenener.