Julekugler og juletræspynt

Få inspiration til julen

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Jul

Julekugler, juletræspynt og juleophæng

Julekugler og juletræspynt kan dekorere hele huset, lige fra juletræet og vinduer til dørgreb og lamper. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af pynt og kugler i alle julens farver.

Julepynt til juletræer

Julen er en skøn tid på året, hvor vi hygger om hinanden og pynter hjemmet op i julens farver. Og hos Plantorama forstår vi, at et smukt pyntet juletræ er kernen i den perfekte juleaften. Derfor har vi et stort udvalg af julepynt til juletræet i mange forskellige stilarter, designs og farver.

Måske trænger julepynten til lidt fornyelse eller måske du bare ønsker at pynte juletræet med ny og flot julepynt i år? Uanset hvad du måtte have af ønsker, kan du med garanti finde noget, der falder i din smag blandt vores store udvalg af julepynt til juletræer.

Vores udvalg af juletræspynt omfatter blandt andet guirlander, kræmmerhuse, julehjerter, topstjerner, englefigurer samt en lang række andre søde og smukke figurer, som kan hænges på juletræet.

Udvalget af juletræspynt fås i mange forskellige farver, sådan at du altid kan finde pynt, der falder i din smag – uanset om du er til sølv, guld, grøn, rød, kobber eller en helt sjette farve.

Du finder desuden moderne og stilfuld juletræspynt samt mere klassisk juletræspynt i de velkendte julefarver. Der er i sandhed noget for enhver smag, så mon ikke også du kan finde noget smukt julepynt til årets juletræ.

Tag et kig i vores udvalg af juletræspynt her på siden eller besøg julemarkedet i din Plantorama, hvor du også finder inspiration til dette års dekorationer.

Juletræspynt til enhver smag

I december pynter danskerne landet over deres juletræer op med pynt og lys til årets hyggeligste aften. Hos Plantorama elsker vi denne søde juletid og i vores julemarked fører vi et stort udvalg af forskellig juletræspynt til enhver smag, som giver den helt rette æstetik og stemning op til jul.

Vi går ligeså højt op i smukt pyntede juletræer, så vi tilbyder både noget til den traditionelle juletræspynter, der holder af klassiske farver og motiver samt den mere moderne juletræspynter, der godt tør mikse og matche forskellige farver og sjove figurer.

Uanset hvad du er mest til, garanterer vi masser af inspiration og julestemning i Plantoramas julemarked, hvor du finder et væld af forskellig juletræspynt til enhver smag.

I Plantoramas julemarked finder du pynt til juletræet i et væld af farver, motiver, materialer og størrelser. Ja, vi tør næsten love, at vi har noget til enhver smag, så uanset om du er til klassisk rødt eller moderne hvidt juletræspynt, kan du lade dig inspirere blandt vores store udvalg af julepynt til juletræet.

Blandt udvalget af juletræspynt finder du nye udgaver af gamle klassikere som eksempelvis fugle, engle, trommer og slikstokke. De er som taget ud af Peters Jul og spreder en dejlig nostalgisk julestemning, når de hænges op på juletræet. Så er du mest til de velkendte julemotiver, har vi også noget til dig i vores udvalg, som kan inspirere.

Om du er vild med at hænge pynt på alle juletræets grangrene eller du bare er mest til det stilrene og sparsomt pyntede juletræ, vil vi lade dig om – vi har alt, du skal bruge til at pynte et smukt og stemningsfuldt juletræ.

Vores julepynt til juletræer kan købes enkeltvis eller i færdigblandede pakker, så vi har noget for alle. Gå på opdagelse her på siden og besøg julemarkedet i din Plantorama, der holder åbent helt frem til juleaften.

Glaspynt og juletræspynt i træ

Glaspynt er utroligt smukt på juletræet og noget helt specielt. Julepynt i glas reflekterer på smukkeste vis lyset fra lyskæden eller stearinlysene. Hos Plantorama finder du både julekugler i glas, glasfugle med fjer og andet glaspynt, der kan hænges på juletræet.

Så skal julepynten lige have et nyk op eller skal den blot være noget ekstra særligt, er glaspynt helt perfekt til at give juletræet personlighed. Blandt vores udvalg af glasjulepynt finder du også diverse juleophæng i glas til juletræet og smukt pyntede glaskugler.

Med et stort udvalg af julekugler i glas i flere forskellige farver har vi garanteret også en glaskugle, der passer til din juleindretning. Udover julekuglerne i glas findere du også julemæng, engle, snemænd og biler med juletræer i glas.

Du finder mange fine og hyggelige julemotiver i glas i vores julemarked, som kan friste alle, der holder af julen. Blandt udvalget af glaspynt til juletræet finder du også juletræspynt i træ, som giver et rustikt og naturligt udtryk på juletræet.

Julepynt i træ er perfekt til dig, som holder af neutrale farver eller dig der gerne vil kombinere den mere klassiske julepynt med et strejf af natur. Mangler du et juletræ at hænge julekuglerne på? Se vores udvalg af juletræer her.

Skønne julekugler til juletræet

Hos Plantorama forstår vi, at et smukt pyntet juletræ er kernen i den perfekte juleaften. Derfor har vi et stort udvalg af pynt til juletræet, som kan behage enhver smag og julestil. Vores udvalg omfatter blandt andet julekugler i et væld af farver og nuancer, julekugler med glimmer, julekugler i metallook og julekugler med smukke dekorationer.

Her på siden kan du se et udpluk af vores julekugler til juletræet, men besøger du vores julemarked kan du opleve de fulde udvalg. Det er bestemt en oplevelse værd, og vi tør næsten garantere, at du kan finde mindst en julekugle til dit juletræ.

Julekugler hører sig julen til og det er da også mange danskeres foretrukne pynt til juletræet. I nogle familier går julepynten endda i arv gennem generationer, så det er også noget, der betyder meget for os. Juleudsmykningen er for mange et årligt ritual, og få ting kan måle sig med den hygge og nostalgi, det er at pynte op til jul.

Vi har skønne julekugler til juletræet i både glas og plastik i mange forskellige farver og størrelser. Du finder kugler, som sælges enkeltvis, og pakker med op til 50 julekugler. Så uanset om du er på udkig efter en julekugle, der skal fuldende din juleudsmykning, eller du starter helt fra bunden, har vi noget for dig.

Er du i tvivl, om du skal vælge julekugler i glas eller plastik? Der er fordele og ulemper ved begge slags, så det kommer an på smag og behag. Glaskugler er ofte mere delikate og finere, men til gengæld skal de håndteres mere forsigtigt. Plastikkugler er mere hårdføre og holder længere, men har ikke den samme finish som glaskuglerne.

Måske du er til farverige julekugler? Blandt vores udvalg finder du alt fra blå julekugler og grønne julekugler, over røde julekugler og lilla julekugler, til guld julekugler og hvide julekugler. Og mange flere farver og nuancer end det.

XXL og store julekugler

Hos Plantorama finder du også store julekugler i XXL-størrelse blandt udvalget i julemarkedet. XXL julekugler er ideelle til dig, der er på udkig efter nogle julekugler, som er større end de almindelige julekugler, vi typisk hænger på juletræet.

Bliver standardstørrelsen bare for lille, ja så er de store julekugler lige noget for dig. Vores store julekugler er robuste og kan hænges på juletræet, i vinduet eller i en krog i et hjørne. Mulighederne er næsten uendelige, og du kan med fordel hænge flere af de store julekugler sammen eller kombinere dem med din anden julepynt.

Vores store julekugler til ophæng findes i flere farver, som du kan kombinere lige efter smag og behag. Måske du er mest til matchende julekugler eller et fedt farvemiks? Du bestemmer heldigvis helt selv, hvordan julekuglerne skal kombineres. Besøg julemarkedet i Plantorama og se udvalget af XXL og store julekugler.

Julekugler i plastik

Julekugler i plastik er mere praktiske i forhold til julekugler i glas, da de ikke går lige så let i stykker. De kan derfor være at foretrække, hvis du har små børn eller er til den mere klodsede side. Med plastikjulekugler får du større brudsikkerhed, skulle du gå hen at tabe dem på gulvet.

Julekugler i plast er dog, ligesom glaskuglerne, stadig fremstillet med det æstetiske for øje. Der er altså ikke gået på kompromis med kvaliteten eller deltaljerne, bare fordi materialet er af plastik. Plastikjulekuglerne passer perfekt ind i juleudsmykningen, uanset hvilken julestil du kører derhjemme.

Plantoramas udvalg af julekugler omfatter plastkugler i flere størrelser og farver, hvor nogle er dekoreret med fine julemotiver eller juledesigns. Fælles for dem alle er deres store anvendelighed; hæng plastjulekuglerne på juletræet, på en gren i loftet eller på en granguirlande langs trappegelænderet.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan julekuglerne i plastik kan bruges. Og på grund af deres robusthed kan de hænges der, hvor du ikke tør løbe an på at hænge dine glaskugler.

Gå på opdagelse i Plantoramas julemarked og opdag de mange varianter af julekugler i plast med flotte designs, farver og former. Julekugler er nok danskernes favorit, når det kommer til juleudsmykningen i hjemmet, og hos Plantorama finder du mange sjove og spændende julekugler i plastik.

Er den runde julekugle for kedelig? Så skal du gå efter vores plastikjulekugler i geometriske former eller vores plastikjulekugler med lys indeni. De er perfekte som et frisk pust til juletræet og tilfører et moderne element i din juleindretning. Kombinér dem gerne med dine klassiske julekugler og se dem få nyt liv.

Vi har gang i hele farvepaletten blandt vores udvalg af julekugler. Du finder plastjulekugler i de klassiske julefarver; rød, guld, hvid og sølv, men du finder også plastjulekugler i mere iøjnefaldende og anderledes farver; blå, lilla og grøn. Vi har noget til alle, uanset hvilken farve og stil du er til.

Vores julekugler i plastik fås både enkeltvis og samlet i pakke, hvor størrelser og farver er mikset flot sammen. Plastjulekuglerne varierer i størrelsen, fra de helt små til de helt store, som kan blandes efter lyst og behov afhængigt af, hvilken juleudsmykning de skal bruges til.

Plastikjulekugler kan også med fordel bruges i julens dekorationer, eksempelvis i adventskransen eller kalenderlysdekorationen, som begge hører sig juletiden til.

Her udgør de et festligt indslag blandt gran, lys og bånd. Skal dit juletræ genbruges år efter år ligesom julepynten? Se vores udvalg af kunstige juletræer her.

Juleophæng i hjemmet

Juleophæng er en bred kategori, der dækker dekorationer, som hænges op til jul. Det kan faktisk være hvad som helst, du synes passer til højtiden, og det giver god mening at lade dekorationerne afspejle, hvad du selv føler, du fejrer.

Vi dekorerer vores hjem for at markere, at den kommende tid er noget helt specielt – den er nemlig højtidelig. Selvom juleriet hurtigt kan tage overhånd, når gaderne udsmykkes allerede i oktober, er det netop udsmykningen, der gør december til noget helt særligt for så mange mennesker.

Juletiden handler ikke blot om gaver, men især også om hygge, varme og kærlighed. Gode mennesker, smukke ting og omhu i at passe på hinanden og holde slutningen på året højtidelig. Her kan smukt juleophæng være med til at sætte rammerne for en jul i familiens skød.

Hos Plantorama finder du juleophæng til hjemmet med stilfulde detaljer og klassiske motiver som juletræsmænd, flag, stjerner og hjerter. Blandt udvalget i vores julemarked finder du juleophæng i flere forskellige farver samt smukke metaller, som eksempelvis guld, sølv og messing.

Juleophænget er ideelt til at sprede den hyggelige julestemning, og det kan anvendes stort set alle steder i hjemmet. Det er naturligvis oplagt at hænge pynten på træet, men også i vinduet og på dørhåndtaget samt kommodegrebet og lampen pynter juleophænget på festlig vis.

Juleophæng til vinduer

Om det er den kristne højtid, om det er vintersolhvervet eller måske blot venner, familie og den gode mad. Hos Plantorama har vi et stort sortiment indenfor juleophæng, eksempelvis hjerter, isbjørne, udskårne motiver, stjerner, nisser og snefnug.

Du finder ophæng, pynt og julekugler for enhver smag, så både det rustikke træ og hjem der trives bedst med kogler, blade, pels og kanelstænger, og det moderne, stilrene og minimalistiske hjem kan finde pynt der passer ind.

Juleophæng gør sig særligt godt i vinduerne, hvor de gør lidt ekstra ud af juleoppytningen og spreder glæde i juletiden. Juleophæng til vinduer sikrer den helt rette julestemning, og vælger du juleophæng med lys, vil ophænget på fineste vis lyse op i mørket.

Det behøver ikke være vanskeligt at ophænge pynt i dine vinduer. Du kan eksempelvis hænge juleophænget fast i gardinstangen eller små kroge i den øverste karm. Hæng gerne guirlander, flagranker og papirklip på snor på tværs af vinduet eller smukke figurer og stjerner ned fra den øverste karm.

Vil du være ekstra kreativ, kan du også vikle en gren eller et juleophæng ind i en lyskæde og hænge det op i vinduet. Det er et sjovt alternativ til de mere klassiske julestjerner og guirlander, vi plejer at hænge op i vinderne.

Uanset om du er mest til den nemme løsning eller gør-det-selv-løsningen, når det kommer til juleophæng, vil det med garanti være et sikkert julehit og være med til at fuldende den hyggelige julestemning. Har du store vinduer, kan du endda pynte op i flere lag.