Kunstige juletræer og kranse

Se video

Virkelighedstro juletræer

Vi har de smukkeste kunstige kvalitetstræer som du kan opleve i vores centre. Se bare her

Se video

Få inspiration til julen

Få tilbud og gode råd direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 190.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Jul

Kunstige juletræer i plastik

Kunstige juletræer kan bruges år efter år og drysser ikke med grannåle. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas juletræer og kranse. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Kunstige juletræer kan genbruges år efter år

Mange har juletræet til at stå fremme hele december måned på trods af, at det ofte drysser med grannåle på gulvet og kræver en del rengøring. Glæden ved et smukt pyntet juletræ kan godt gå lidt af, når du står tilbage med et visnet juletræ, hvor grenen hænger trist nedad. Det har vi heldigvis et alternativ til her i Plantorama.

I vores julemarkeder over hele landet finder du en ”skov” af kunstige juletræer i flere varianter, der varierer i form og farve samt størrelse og højde. Du finder endda kunstige juletræer med lys, sneklædte og hvide juletræer og kunstige juletræer i miniudgaver, som kan pynte på julebordet.

Fælles for alle Plantoramas kunstige jueltræer er deres høje kvalitet samt naturtro og livagtige udseende. Vores kunstige juletræer er fremstillet i holdbare materialer og kan genbruges år efter år. Desuden er materialet brandhæmmende, så du behøver ikke bekymre dig om brandfare, hvis du bruger levende lys på juletræet.

Et klassisk juletræ dufter dejligt af gran og ser samtidig utroligt flot ud, men det fælder også med grannåle og skal bortskaffes, når julen er ovre. Med et kunstigt juletræ får du et juletræ, som både er nemt og vedligeholdelsesfrit.

Derudover er kunstige juletræer nemme at håndtere, de kan genbruges år efter år og så drysser de ikke med grannåle på gulvet. Med et kunstigt juletræ, får du helt enkelt en nemmere jul.

I Plantorama finder du kunstige juletræer i en høj kvalitet med og uden LED-lys. Juletræerne fås med fod og i forskellige farver, blandt andet lysegrøn, mørkegrøn og snehvid, samt i forskellige højder.

Alle vores kunstige juletræer er brandhæmmende, og så er de nemme at pakke væk. Når du pakker juletræet ud, kan du forme grenene, som du lyster, så træet får den perfekte form.

Kunstige juletræer er også et glimrende alternativ til allergikere, der ikke tåler gran. Bare fordi du er allergisk, skal du naturligvis ikke snydes for den ultimative julehygge, som et juletræ nu er. Og med vores kunstige juletræer kan du næsten ikke se eller mærke forskel – det er kun granduften, du må undvære.

Fordelen ved et ”genbrugstræ” er, at du ikke skal afsted efter et nyt træ hver gang, det bliver december. Du skal højest en tur på loftet for at hente jueltræet ned, og det er lige til at overkomme. Når først det kunstige er købt, tjener det sig hurtigt ind igen, da du kan bruge det i mange af frem.

Se vores store udvalg af kunstige juletræer i dit nærmeste julemarked, hvor du kan tage på ”skovtur” og finde det perfekte juletræ. Er du mere til ægte juletræer, bør du se vores udvalg af juletræer i gran.

Et plastik juletræ visner ikke

Der er flere gode grunde til at vælge et juletræ i plastik frem for et frisk juletræ. Den mest åbenlyse fordel er nok, at plastik juletræet ikke drysser med grannåle, når det kommer ind at stå i varmen. Du slipper fuldstændig for at støvsuge grannåle op i tide og utide med et plastik juletræ.

Du slipper også for den lidt bøvlede transport frem og tilbage fra juletræsforhandleren. En anden fornuftig grund til at vælge et plastik juletræ er det økonomiske aspekt. Et juletræ i plastik visner ikke, så det kan sagtens genbruges år efter år. Så selvom det måske koster mere at anskaffe sig et kunstigt juletræ, kan det godt betale sig på den lange bane.

Julen bliver bare nemmere med et kunstigt juletræ, og det kan være kærkomment i en tid, hvor der også skal købes julegaver, pyntes op og bages småkager. Gør juletræspyntningen lidt nemmere med et plastik juletræ og få tid til julens andre gøremål – du vil takke dig selv for det.

Plastik juletræer bliver mere og mere populære – og vi forstår godt hvorfor. Du får et grønt juletræ, der holder sig smukt hele julen igennem, du skal ikke støvsuge grannåle op og så kan du genbruge juletræet i mange år. Det eneste beklagelige ved et juletræ i plastik er, at du må undvære den dejlige duft af gran, men til gengæld får du mange andre gode egenskaber.

Hos Plantorama finder du juletræer i plastik i forskellige prisklasser og kvaliteter, så alle kan være med. Vores plastik juletræer fås i varierende højder og flere farver, så der skal nok være et passende juletræ til dig også.

Gå på opdagelse her på siden eller besøg vores julemarked, hvor du kan opleve hele udvalget af plastik juletræer, der holder sig grønne og ”friske” gennem hele december.

Vi har kunstige juletræer til alt fra den store selskabsstue til den lille lejlighed. Husk at intet juletræ er fuldendt uden smuk julepynt. Se vores udvalg af julekugler og juletræspynt her.

Kunstigt juletræ med lys

Først kom stearinlyset, så glødepæren, så lyskæden og nu også kunstige juletræer med integreret lys. Teknologien indenfor julelys udvikler sig med hastige skridt, og i dag kan du købe utroligt smukke og naturtro kunstige juletæer, som allerede e pyntet med LED. Det bliver simpelthen ikke nemmere at pynte op til jul.

Et kunstigt juletræ med lys tilfører hjemmet varme og hygge i den dejlige juletid, og så er det langt hurtigere at sætte op og tage ned end det traditionelle grantræ, de vikles ind i lyskæder. Det er blot at slå det kunstige træ op, folde grenene ud og sætte det til strøm – så er du klar til at hænge din smukke pynt på juletræet i løbet af kort tid.

Vores kunstige juletræer med LED-lys er nemme at sætte op, og de er helt perfekte til dig, som ikke gider bøvle med lange lyskæder og gerne vil have flot lys hele vejen rundt om juletræet. Med et kunstigt juletræ med integreret lys får du opfyldt begge dele.

Plantoramas kunstige lystræer give et fint lys og har et naturtro udseende. Grantræerne ser autentiske ud, men er samtidig dekoreret med små LED-lys, de spreder den helt rigtige julestemning i hjemmet. De er en nem og praktisk løsning til dig, der ønsker en alt-i-en-løsning.

Husk at lyskæder eller LED altid er prikken over i’et, når du skal pynte et smukt juletræ. Hvis ikke du har mod på et kunstigt juletræ med LED-lys, kan du også købe lyskæder ved for sig selv. Se udvalget af LED her.

Hvide plastik juletræer med sne

Hvis du gerne vil prøve noget nyt af i din juleudsmykning denne julesæson, hvorfor så ikke droppe det traditionelle grønne juletræ og købe et hvidt plastik juletræ i stedet? Hvide juletræer er et skønt indslag i enhver boligindretning.

Vores hvide juletræer med sne er både smukke fuldt dekorerede eller pyntet med en helt simpel lyskæde. Og siden juletiden er hektisk nok i forvejen, giver vi dig også muligheden for at købe et kunstigt, hvidt juletræ med lys, så du ikke skal bøvle med lange lyskæder.

Et hvidt plastik juletræ vil med garanti være et unikt og elegant omdrejningspunkt for julens festligheder. Hvide juletræer skiller sig ud fra de grønne kunstige juletræer og tilfører juleudsmykningen et enkelt udtryk. Ligesom alle vores andre plastik juletræer, skal du ikke bekymre dig om grannåle over hele gulvet eller triste, visne grangrene.

Plantoramas hvide plastik juletræer er naturtro og flotte, og de er ideelle til dig, som foretrækker den mere minimalistiske julestil. Det hvide juletræs neutrale farve gør desuden, at det passer ind i din eksisterende boligindretning.

Et hvidt plastik juletræ giver dig mulighed for at være kreativ med julepynten, der virkelig kommer til sin ret på den hvide baggrund. Hvide plastik juletræer ser dog også flotte ud I sig selv, hvis ikke du er så meget til julekugler og andet juletræspynt.

Pynt gerne det hvide juletræ med en enkel lyskæde med flerfarvede lys eller hold dig til et bestemt farvetema i pynten. Uanset hvordan du foretrækker din pynt, giver et hvidt plastik juletræ dig den perfekte, simple baggrund.

Kunstige grankranse og granranker

Med kunstigt gran kan du hurtigt og nemt pynte hjemmet op til jul. De kan bruges mange forskellige steder i juleudsmykningen, og så drysser de tilmed ikke med grannåle. Pynt eksempelvis op med kunstig gran i borddækningen, i julens dekorationer eller langs trappens gelænder.

Blandt vores udvalg finder du både kunstige grankranse og granranker, som er fremstillede i et brandhæmmende materiale. Det kan være en fordel hvis du eksempelvis laver en adventskrans med kunstig gran og levende lys.

En kunstig grankrans eller en kunstig grananke kan også pyntes med LED eller lyskæder. Uanset hvordan du ønsker at pynte op, får du med kunstig gran et naturligt look, der på fineste vis bringer naturen indenfor i den søde juletid.

Hos Plantorama finder du flere forskellige varianter af kunstige grankranse; nogle er pyntede med grankogler eller sne i et autentisk look, andre er helt neutrale, så du selv kan slå dig løs med pynten. Med en kunstig grankrans kan du skabe en skøn julestemning på julebordet, fordøren eller væggen.

Vores grankranse er fremstillet i et holdbart materiale og er af god kvalitet, så du år efter år kan hænge kransen op. Du finder kunstige grankranse og kunstige granranker i flere forskellige størrelser, alt efter hvad du har brug for. Det bliver næsten ikke hurtige og nemmere at pynte op til jul.