×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Akvariefisk

Bemærk: Vi sælger ikke akvariefisk i Plantorama Vallensbæk og Amager, men du kan altid forhøre dig hos et af vores øvrige centre.

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Gode råd til akvariefisk

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Akvariefisk

Fisk til akvarium og ferskvandsfisk

Fisk til dit akvarie kommer oprindeligt fra tropiske egne, hvorfor de skal holdes i akvarier. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af forskellige tropefisk. Kom ind og se vores store udvalg, hvor der hele tiden kommer nye og spændende fisk til.

Akvariefisk til store og små akvarier

Ferskvandsfisk til akvarier kommer oprindeligt fra tropiske egne, hvorfor de skal holdes i akvarier for at trives. Hos Plantorama finder du et bredt udvalg af forskellige ferskandsfisk som egner sig til forskellige typer og størrelser akvarier. Kom ind og se udvalget i din nærmeste Plantorama (ej Amager), hvor der hele tiden kommer nye og spændende ferskvandsfisk til.

Ferskvandsfisk dækker over en stor gruppe af akvariefisk, blandt andet guppy, sugemaller, neonfisk og maller, som alle har det tilfælles, at de trives bedst i varmere temperaturer. Netop derfor skal fiskene holdes i akvarier.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af ferskvandsfisk, så du altid kan finde én akvariefisk i lige netop den størrelse og farve, du ønsker dig. Hos Plantorama sælger vi sunde ferskvandsfisk, og det er vigtigt for os, at du får den rette rådgivning, så du får succes med dine akvariefisk fra starten.

Som det er tilfældet med alle levende dyr, sælger vi ikke vores ferskvandsfisk på hjemmesiden, men udelukkende ude i vores dyrecentre. Her på hjemmesiden kan du i stedet læse om de forskellige fisk og deres behov og samle inspiration til en tur i dit nærmeste Plantorama-center. Du finder inspiration og gode råd til akvariefisk her.

Den vigtigste regel med akvariefisk!

Det vigtigste at huske i forhold til akvariefisk er, at de ikke bare kan sættes ned i et spritnyt akvarie. Et akvarie skal nemlig stå 1-2 uger uden fisk, før akvariemiljøet og forholdene er ordentlige, så akvariefiskene kan trives i det.

Køb derfor dit akvarie samt al dekoration, planter og tilbehør først og sæt hele akvariet op, inden du køber dine akvariefisk. Akvariet skal gerne stå et par dage efter at være fyldt med vand, planter og dekorationer samt installeret med pumpe og lys.

Herefter skal varmelegemet tilsluttes, så vandet i akvariet når at få den rette temperatur til fiskene. Det er vigtigt med denne ventetid, da akvariemiljøet skal stabiliseres, så dine akvariefisk trives fra start. Det er ofte i denne fase, vi oplever problemer med, at akvariefisk dør.

Ferskvandsfisk er flotte og nemme kæledyr

Ferskvandsfisk, også kaldet tropefisk, kommer, som navnet antyder, typisk fra tropiske egne og er afhængige af betydeligt varmere vand end koldtvandsfisk, som typisk holdes i havedamme udendørs.

Som tommelfingerregel bør vandet være minimum 25 grader varmt, da det er den temperatur, de fleste tropiske ferskvandsfisk vil trives i, men du bør naturligvis sætte sig ind i de specifikke arter, du anskaffer dig.

Én af fordelene ved ferskvandsfisk er, at de er relativt nemme at passe, da de ikke kræver nær så meget tid og opmærksomhed som andre kæledyr. Det kan også være fordele ved at vælge ferskvandsfisk som ”kæledyr”, hvis du ikke har plads, tid eller mulighed for at holde hund, kat eller kanin, som er nogle af de mest populære kæledyr.

Ferskvandsfisk i et akvarie behøver ikke fylde meget. Hos Plantorama har vi mange forskellige løsninger og størrelser akvarier, så du kan finde lige det akvarie, der passer ind hjemme hos dig. Se udvalget af akvarier her.

Selvom akvariefisk generelt er nemmere at passe end andre kæledyr, er det ikke nødvendigvis mere kedelige at holde. Et smukt dekoreret akvarie med flotte og farverige ferskvandsfisk er både fascinerende og underholdende at følge med i. Akvarier bringer et lille stykke af naturen direkte ind i stuen.

Ferskvandsfisk skal ikke aktiveres og stimuleres på samme måde som hunde og katte, og kan derfor være en god løsning til dig der ønsker dyr, men ikke har tiden til en hund eller kat. Også for allergikere er ferskvandsfisk i akvarier et ideelt kæledyr.

Gå på opdagelse i vores udvalg af akvariefisk og ferskvandsfisk – der er mange flotte og farverige arter, som du kan betragte i vores akvarier i dyrecenteret.

Valg af fisk til akvarium

En af de vigtigste ting at overveje, når man vælger fisk til akvarium, er at sætte sig ind i, hvor store akvariefiskene bliver, og hvor stort et akvarium man vil investere i og ikke mindst passe og rengøre. Jo større akvariet er, desto lettere bliver det at opretholde den sunde balance og lykkes med dine akvariefisk.

Du bør derfor sætte dig grundigt ind i, om den fiskeart, du kigger på, egner sig bedst til at gå alene, i par eller i stime, og hvilket foder den trives bedst med. Husk at akvariefisk trives bedst med varieret foder. Heldigvis har vi mange forskellige slags fisk til akvarier, som du kan vælge imellem.

Hos Plantorama har vi mange akvariefisk, lige fra eksotiske tropefisk til specielle fisk til akvarium samt forskellige slags rejer, snegle og muslinger. Der er fisk til nybegynderen og den vante akvarist, så mon ikke du også kan finde fisk til dit akvarie.

Vi vejleder gerne i valg af fisk til akvarium, skulle du have brug for hjælp eller gode råd. Vores faguddannede personale kender alt til valg og sammensætning af akvariefisk samt hvilke forhold de enkelte fisk trives med og hvilke behov de har til fx vandtemperatur, planter og foder.

Det er vigtigt for os, at du får den rette vejledning med hjem, så du får succes med dine akvariefisk fra start. Så spørg endelig en gang for meget og kontakt os også gerne, hvis du har spørgsmål efter købet. Der findes mange forskellige fisk, som egner sig til akvarier.

Pasning og pleje af akvariefisk og tropefisk

Akvariefisk og tropefisk er afhængige af et varmelegeme og et termometer i akvariet, der kan hjælpe med at holde styr på, at temperaturen er tilpas høj. Det skader ikke at kontrollere temperaturen hos dine akvariefisk og tropefisk hver dag.

Herudover gælder de almindelige regler for hold af akvarium: nemlig at skifte 20 procent af vandet en gang om ugen, når akvariet er etableret. I starten bør du skifte en større del af vandet, måske 30-40 procent, men efter en måned begynder det meste at være veletableret i akvariet.

Husk at akvariefisk og tropefisk også har brug for en døgnrytme, og at det både er vigtigt at undgå direkte sollys på akvariet, såvel som mørketid i løbet af døgnet. Det er særligt vigtigt at tage højde for akvariefiskenes enkelte specifikke behov, da mangel på pleje vil stresse fiskenes system og føre til en for tidlig død for dem.

Så når det kommer til pasning og pleje af akvariefisk og tropefisk, er det en fordel at sammensætte fisk af samme art eller fisk med nogenlunde samme behov. I vores dyrecentre hjælper vi dig gerne godt på vej, så du får sammensat et akvarie, der passer til dit akvariefisk eller tropefisk.

Vores fagfolk kan rådgive dig omkring de problematikker, der kan være i forbindelse med opstart af akvarie, sammensætning af fisk og akvariemiljø. Det er vigtigt for os, at du får den viden med i købet, så du får succes med dine akvariefisk og tropefisk

Hvilke akvariefisk er begyndervenlige?

Hvis du er helt ny indenfor verdenen af akvariefisk, kan det være en fordel at starte ud med nogle nemmere og mere begyndervenlige akvariefisk. Du skal gå efter akvariefisk, som er hårdføre, nemme at passe og fredelige – og så skal de selvfølgelig passe til størrelsen på dit akvarie.

Hårdføre akvariefisk er gode til begyndere, fordi de ikke er så følsomme overfor ændringer i akvariet, så de klarer sig bedre under knap så optimale omstændigheder.

Som nybegyndt akvarist er der meget at lære, så gør det lidt nemmere for dig selv med nogle akvariefisk, som ikke stiller for store krav. Du kan altid prøve kræfter med lidt sværere akvariefisk, når du har lidt mere erfaring at trække på.

Derudover anbefaler vi, at du vælger akvariefisk, som ikke er aggressive, men i stedet akvariefisk der kan leve sammen i fællesskaber uden at angribe hinanden. Af begyndervenlige fisk til dit akvarie anbefaler vi blandt andet almindelig neonfisk, tetra, perlegurami, platy og molly. Du kan læse mere om begyndervenlige akvariefisk her.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden