{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Akvariefisk

Akvariefisk bringer liv og farve, skaber en betagende undervandsverden og tilføjer dynamik til dit akvarium. Uanset om du leder efter små, livlige arter eller større, majestætiske fisk, har vi et udvalg, der passer til enhver smag. Tag et kig nedenfor eller besøg din nærmeste Plantorama for at se et endnu større udvalg.

Akvariefisk

Fisk til akvarium og ferskvandsfisk

Fisk til dit akvarie kommer oprindeligt fra tropiske egne, hvorfor de skal holdes i akvarier. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af forskellige tropefisk. Kom ind og se vores store udvalg, hvor der hele tiden kommer nye og spændende fisk til.

Akvariefisk til store og små akvarier

Ferskvandsfisk til akvarier kommer oprindeligt fra tropiske egne, hvorfor de skal holdes i akvarier for at trives. Hos Plantorama finder du et bredt udvalg af forskellige ferskandsfisk som egner sig til forskellige typer og størrelser akvarier. Kom ind og se udvalget i din nærmeste Plantorama (ej Amager), hvor der hele tiden kommer nye og spændende ferskvandsfisk til.

Ferskvandsfisk dækker over en stor gruppe af akvariefisk, blandt andet guppy, sugemaller, neonfisk og maller, som alle har det tilfælles, at de trives bedst i varmere temperaturer. Netop derfor skal fiskene holdes i akvarier.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af ferskvandsfisk, så du altid kan finde én akvariefisk i lige netop den størrelse og farve, du ønsker dig. Hos Plantorama sælger vi sunde ferskvandsfisk, og det er vigtigt for os, at du får den rette rådgivning, så du får succes med dine akvariefisk fra starten.

Som det er tilfældet med alle levende dyr, sælger vi ikke vores ferskvandsfisk på hjemmesiden, men udelukkende ude i vores dyrecentre. Her på hjemmesiden kan du i stedet læse om de forskellige fisk og deres behov og samle inspiration til en tur i dit nærmeste Plantorama-center. Du finder inspiration og gode råd til akvariefisk her.

Den vigtigste regel med akvariefisk!

Det vigtigste at huske i forhold til akvariefisk er, at de ikke bare kan sættes ned i et spritnyt akvarie. Et akvarie skal nemlig stå 1-2 uger uden fisk, før akvariemiljøet og forholdene er ordentlige, så akvariefiskene kan trives i det.

Køb derfor dit akvarie samt al dekoration, planter og tilbehør først og sæt hele akvariet op, inden du køber dine akvariefisk. Akvariet skal gerne stå et par dage efter at være fyldt med vand, planter og dekorationer samt installeret med pumpe og lys.

Herefter skal varmelegemet tilsluttes, så vandet i akvariet når at få den rette temperatur til fiskene. Det er vigtigt med denne ventetid, da akvariemiljøet skal stabiliseres, så dine akvariefisk trives fra start. Det er ofte i denne fase, vi oplever problemer med, at akvariefisk dør.

Ferskvandsfisk er flotte og nemme kæledyr

Ferskvandsfisk, også kaldet tropefisk, kommer, som navnet antyder, typisk fra tropiske egne og er afhængige af betydeligt varmere vand end koldtvandsfisk, som typisk holdes i havedamme udendørs.

Som tommelfingerregel bør vandet være minimum 25 grader varmt, da det er den temperatur, de fleste tropiske ferskvandsfisk vil trives i, men du bør naturligvis sætte sig ind i de specifikke arter, du anskaffer dig.

Én af fordelene ved ferskvandsfisk er, at de er relativt nemme at passe, da de ikke kræver nær så meget tid og opmærksomhed som andre kæledyr. Det kan også være fordele ved at vælge ferskvandsfisk som ”kæledyr”, hvis du ikke har plads, tid eller mulighed for at holde hund, kat eller kanin, som er nogle af de mest populære kæledyr.

Ferskvandsfisk i et akvarie behøver ikke fylde meget. Hos Plantorama har vi mange forskellige løsninger og størrelser akvarier, så du kan finde lige det akvarie, der passer ind hjemme hos dig. Se udvalget af akvarier her.

Selvom akvariefisk generelt er nemmere at passe end andre kæledyr, er det ikke nødvendigvis mere kedelige at holde. Et smukt dekoreret akvarie med flotte og farverige ferskvandsfisk er både fascinerende og underholdende at følge med i. Akvarier bringer et lille stykke af naturen direkte ind i stuen.

Ferskvandsfisk skal ikke aktiveres og stimuleres på samme måde som hunde og katte, og kan derfor være en god løsning til dig der ønsker dyr, men ikke har tiden til en hund eller kat. Også for allergikere er ferskvandsfisk i akvarier et ideelt kæledyr.

Gå på opdagelse i vores udvalg af akvariefisk og ferskvandsfisk – der er mange flotte og farverige arter, som du kan betragte i vores akvarier i dyrecenteret.

Valg af fisk til akvarium

En af de vigtigste ting at overveje, når man vælger fisk til akvarium, er at sætte sig ind i, hvor store akvariefiskene bliver, og hvor stort et akvarium man vil investere i og ikke mindst passe og rengøre. Jo større akvariet er, desto lettere bliver det at opretholde den sunde balance og lykkes med dine akvariefisk.

Du bør derfor sætte dig grundigt ind i, om den fiskeart, du kigger på, egner sig bedst til at gå alene, i par eller i stime, og hvilket foder den trives bedst med. Husk at akvariefisk trives bedst med varieret foder. Heldigvis har vi mange forskellige slags fisk til akvarier, som du kan vælge imellem.

Hos Plantorama har vi mange akvariefisk, lige fra eksotiske tropefisk til specielle fisk til akvarium samt forskellige slags rejer, snegle og muslinger. Der er fisk til nybegynderen og den vante akvarist, så mon ikke du også kan finde fisk til dit akvarie.

Vi vejleder gerne i valg af fisk til akvarium, skulle du have brug for hjælp eller gode råd. Vores faguddannede personale kender alt til valg og sammensætning af akvariefisk samt hvilke forhold de enkelte fisk trives med og hvilke behov de har til fx vandtemperatur, planter og foder.

Det er vigtigt for os, at du får den rette vejledning med hjem, så du får succes med dine akvariefisk fra start. Så spørg endelig en gang for meget og kontakt os også gerne, hvis du har spørgsmål efter købet. Der findes mange forskellige fisk, som egner sig til akvarier.

Pasning og pleje af akvariefisk og tropefisk

Akvariefisk og tropefisk er afhængige af et varmelegeme og et termometer i akvariet, der kan hjælpe med at holde styr på, at temperaturen er tilpas høj. Det skader ikke at kontrollere temperaturen hos dine akvariefisk og tropefisk hver dag.

Herudover gælder de almindelige regler for hold af akvarium: nemlig at skifte 20 procent af vandet en gang om ugen, når akvariet er etableret. I starten bør du skifte en større del af vandet, måske 30-40 procent, men efter en måned begynder det meste at være veletableret i akvariet.

Husk at akvariefisk og tropefisk også har brug for en døgnrytme, og at det både er vigtigt at undgå direkte sollys på akvariet, såvel som mørketid i løbet af døgnet. Det er særligt vigtigt at tage højde for akvariefiskenes enkelte specifikke behov, da mangel på pleje vil stresse fiskenes system og føre til en for tidlig død for dem.

Så når det kommer til pasning og pleje af akvariefisk og tropefisk, er det en fordel at sammensætte fisk af samme art eller fisk med nogenlunde samme behov. I vores dyrecentre hjælper vi dig gerne godt på vej, så du får sammensat et akvarie, der passer til dit akvariefisk eller tropefisk.

Vores fagfolk kan rådgive dig omkring de problematikker, der kan være i forbindelse med opstart af akvarie, sammensætning af fisk og akvariemiljø. Det er vigtigt for os, at du får den viden med i købet, så du får succes med dine akvariefisk og tropefisk

Hvilke akvariefisk er begyndervenlige?

Hvis du er helt ny indenfor verdenen af akvariefisk, kan det være en fordel at starte ud med nogle nemmere og mere begyndervenlige akvariefisk. Du skal gå efter akvariefisk, som er hårdføre, nemme at passe og fredelige – og så skal de selvfølgelig passe til størrelsen på dit akvarie.

Hårdføre akvariefisk er gode til begyndere, fordi de ikke er så følsomme overfor ændringer i akvariet, så de klarer sig bedre under knap så optimale omstændigheder.

Som nybegyndt akvarist er der meget at lære, så gør det lidt nemmere for dig selv med nogle akvariefisk, som ikke stiller for store krav. Du kan altid prøve kræfter med lidt sværere akvariefisk, når du har lidt mere erfaring at trække på.

Derudover anbefaler vi, at du vælger akvariefisk, som ikke er aggressive, men i stedet akvariefisk der kan leve sammen i fællesskaber uden at angribe hinanden. Af begyndervenlige fisk til dit akvarie anbefaler vi blandt andet almindelig neonfisk, tetra, perlegurami, platy og molly. Du kan læse mere om begyndervenlige akvariefisk her.