{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Akvarieplanter

Akvariefisk

Bunddække og planter til akvarie

Akvarieplanter og bundfyld pynter og bidrager til et sundt vandmiljø i akvariet. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas planter og bundfyld. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Planter gør akvariet spændende

Akvarieplanter og bundfyld er med til at gøre akvariet mere spændende at se på, både for dig og for fiskene.

Derudover bidrager planterne også til at skabe et sundt vandmiljø, mens typen af bundfyld har betydning for fiskenes trivsel. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af akvarieplanter og bundfyld.

Kombiner dine akvarieplanter

Fisk er smukke, men et tomt akvarium er trist at se på – for ikke at tale om, at det er trist for fiskene at bo i.

Fiskenes behov for noget omkring sig er let at gøre noget ved, men du bør naturligvis som det første sætte dig ind i, hvad disse specifikke behov er.

Dernæst skal du sørge for at købe planterne i et dyrecenter, så du er sikker på, at der ikke er bakterier i, som kan skade dine fisk.

Det kan nemlig være tilfældet med planter og dekorationer, som man finder i naturen. Groft sagt kan fyldet i akvariet deles op i bunddække, dekorationer og akvarieplanter.

Bunddækket i dit akvarie

Bunddækket består typisk af sand eller grus i varierende kornstørrelser. Bunddækket kan være rart for nogle fiskearter at rense gæller i eller at lede efter mad.

Fisk foretrækker ofte et bunddække, der ikke er helt lyst, da det gør det lettere for dem at gemme sig. Den foretrukne kornstørrelse varierer meget fra art til art.

Planter til akvarie

Planter i akvariet er smukke, men fordi de producerer ilt, er de også vigtige for kredsløbene i akvariet. Akvarieplanter producerer både ilt samt forarbejder fiskenes affaldsstoffer og sikrer dermed et akvarium, der er rent og sundt for fiskene. Herudover fungerer de både som skjulested og yngleplads for fiskene.

Dekorationer til akvarie

Der er ingen grænser for, hvad man kan udsmykke sit akvarium med. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af flotte, sjove, finurlige og eksotiske dekorationsartikler til akvarier.

Vores udvalg omfatter blandt andet mallehuler, ciclidehuler, klippestykker, træstubbe, muslinger, koraller, kranier og tønder.

Dekorationsartiklerne er fremstillet af praktiske plastmaterialer, som er nemme at rengøre og tåler saltvand, samtidig med at de er meget naturtro.

Kunstige akvarieplanter

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af flotte og naturtro kunstige akvarieplanter. Vores udvalg omfatter mange forskellige plantearter og flere forskellige størrelser.

De kunstige planter giver den samme frodighed til akvariet som levende planter, men hvor levende planter kræver pasning og særlige forhold, er de kunstige akvarieplanter helt vedligeholdelsesfri og kræver ingen opmærksomhed.