×
Som et led i bekæmpelsen af COVID-19 holder vi vores legeområder lukkede, så længe det er nødvendigt.

Akvarier

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Forudbestilling Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til akvariefisk

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Akvariefisk

Små akvarier og store akvarium

Akvarier findes i et væld af størrelser og designs, der imødekommer fiskenes behov og din personlige smag. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas akvarier. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Stort udvalg af akvarier og akvarium

Ingen akvariefisk uden akvarie – det siger sig selv. Derfor er det vigtigt, at du vælger et akvarie, som imødekommer fiskenes behov og din personlige smag. Heldigvis finder du et stort udvalg af akvarier og akvarium hos Plantorama i flere forskellige størrelser, designs og farver, så du kan finde lige det akvarium, som passer ind hjemme hos dig.

Når et akvarie skal placeres, er det vigtigste, at det står i vatter og ikke udsættes for sollys. Det er nogle overvejelser, du med fordel kan gøre dig allerede inden køb af akvarie. Akvariet kan fint placeres på et bord, en reol eller lignende, hvor overfladen er plan.

Den sikreste løsning på dette er at anskaffe sig et akvariebord, der er specialdesignet til akvariet. Husk du altid kan spørge vores faguddannede personale til råds om alt vedrørende akvarier og akvariefisk. De kan give gode råd til størrelse på akvariet samt opstart af akvarium. Du finder også tips og tricks i vores guide-univers.

Valg af akvarium

Når du vælger et akvarium, er der mange hensyn at tage. Der er uendeligt mange muligheder indenfor både størrelse og dekorationer, så noget af det første, du skal tage stilling til, er, hvor mange akvariefisk du gerne vil have i dit akvarium, om det er fisk med specielle behov, og hvor meget pleje du har tid og lyst til at lægge i det.

Nogle akvariefisk stiller store krav til størrelsen på akvariet, hvorfor det er vigtigt at overveje den plads, du har til rådighed til et akvarium samt hvilke akvariefisk der vil trives med den plads. Det væsentlige er at få kombineret akvariefiskene med et passende størrelse akvarium.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler herudover, at man ikke bruger bowler til akvariefisk, da de har brug for både ordentlige skjulesteder, samt god plads at svømme rundt på. Herudover er det meget svært at etablere et stabilt biologisk miljø i et akvarium på så lidt plads, hvorfor bowler kun bør bruges til planter.

Som tommelfingerregel gælder det, at jo større akvariet er, desto lettere er det at holde. Et absolut minimum for størrelse af akvarium er 40 liter. Er du i tvivl, hjælper vi gerne med valg af akvarium, så du kommer godt fra start.

Nogle foretrækker de helt store akvarier, mens nogle bedst kan lide de helt små akvarier. Uanset hvad du er mest til, kan du i Plantorama få hjælp til valg af akvarium. Hos os finder du et stort udvalg i forskellige størrelser at vælge imellem. Vi har både noget til nybegynderen, fx akvarie startsæt, og den erfarne akvarist.

Sådan skaber du et sundt akvariemiljø

Et godt akvariemiljø er nøglen til sunde akvariefisk. Det er blandt andet betinget af et godt kredsløb og en veletableret bakteriekultur, der kan nedbryde den ammoniak, som fiskenes afføring indeholder, og som er så giftig for fiskene.

Levende planter hjælper ligeledes med at holde vandet rent og sundt. Et akvarie på 128 liter er nok til at sikre, at planterne kan vokse og et stabilt biologisk miljø kan etablere sig. Du kan se udvalget af planter til akvarier her.

Vi guider dig naturligvis til, hvordan du får skabt et stabilt og sundt akvariemiljø i lige netop dit akvarie. Vi har også forskellige testkits, som tester vandværdierne i dit akvarie og fortæller dig, om forholdene er optimale.

Opstart af nyt akvarie

Når du starter et nyt akvarie op, skal du undgå, at akvariet står udsat for direkte sollys. Akvariet skal desuden stå på et plant og stabilt underlag, som kan klare vægten. Det er en god idé at beskytte bunden med en tynd flamingoplade eller lignende.

Skyl dit valgte bundlag, eksempelvis akvariegrus, godt igennem i koldt vand og læg det, så det skråner lidt bagud. En god tommelfingerregel er cirka 3 cm tykt bundlag foran og 5 cm tykt bundlag i baggrunden. Herefter kan du placere eventuelle pyntesten og rødder i akvariet.

Selvom mange af dekorationerne ser ud som om, de netop er blot det – dekorationer – er de med til at skabe miljøer for fiskene. Fisk kan ligesom alle andre dyr, og især byttedyr, blive stressede, og dekorationer kan, ligesom planterne, skabe skjulesteder for fiskene, samtidig med at gøre akvariet smukt at se på.

En bagvæg er ligeledes en god idé, både fordi det skaber ro for fiskene, at en af væggene er blokeret, men også for at skjule de ledninger og den elektronik der er nødvendig for at drive akvarier.

Akvarieplanter er vigtige, når det kommer til at skabe en god balance i akvariet. Et starterkvarium på 54 liter skal gerne have fem til ti planter. Når bundlaget er klargjort, kan du placere dine valgte planter.

Planterne skal tages ud af potten, stenulden skal fjernes og rødderne skal klippes, så de er to til tre cm lange. Husk at gøde planterne, eventuelt med en depotpille under sig.

Når akvariet er klargjort med bundlag, dekorationer og planter, kan du fylde koldt vand i. Brug en flad genstand til at hælde vandet ned i, så du ikke roder for meget bundlag op. Husk at tilsætte salt uden jod, bakteriekultur og supersafe til vandet.

Du skal nu tilslutte pumpe, varmelegeme og akvariebelysning. Pumpen skal køres, så vandudgangen ligger lige under vandoverfladen, så denne holdes i spil og vandet ikke sprøjter ovenud. Varmelegemet indstilles til 23-24 grader. Akvariebelsyningen bør tilsluttes et tænd-og-sluk-ur, som indstilles til cirka 8 timer dagligt.

Nu skal akvariet stå i minimum 2 uger, før det er klar til akvariefisk. Brug god tid med at sætte fiskene over i akvariet, så de bliver akklimatiseret gradvist og lider skade.

Udstyr til akvariet og vedligeholdelse

Ud over vand, fisk og dekorationer er der nogle meget konkrete elementer, som kan hjælpe til et sundt miljø i akvariet. Et termometer hjælper dig med at tjekke vandtemperaturen. Det kan være en god idé, da fisk trives bedst i nogle bestemte grader.

Et filter hjælper dig med at holde vandet rent og iltet, og et testsæt er uundværligt, når pH-værdien, niveauet af ammoniak og nitrit skal testes. Husk at en tredjedel af vandet i akvariet skal skiftes hver uge i de første måneder og hver anden til fjerde uge, når akvariet er godt etableret. Find akvariepleje her.

Aquascaping i akvarier

Du kan sætte dit helt eget præg på beplantningen af akvariet med aquascaping. Det går nemlig ud på at arrangere et landskab med vand og planter og få dem til at udvikle sig. Du kan læse mere om forskellige stilarter indenfor aquascaping her og se et eksempel på hvordan aquascaping bliver til.

JUWEL-akvarier

Akvarier fra JUWEL har et tidsløst design og kommer med al den nødvendige teknik, du skal bruge, for at starte et akvarie op med det samme. JUWEL-akvarier er ideelle til dig, der er nybegynder og gerne vil have et komplet opstartssæt, eller dig der gerne vil hurtigt og nemt i gang.

JUWEL-akvarier har medfølgende armatur, indvendigt filter, pumpe og varmelegeme, så opstarten af akvariet er gjort så nem og overskuelig som muligt for dig. Vi står naturligvis klar med vores bedste tips og gode råd, hvis du skulle blive i tvivl eller have spørgsmål.

Fusion akvarier

Fusion er en serie af elegante designakvarier af bedste kvalitet. Akvarierne er fremstillet i hvide 19 mm melaminplader med rammer, profiler og detaljer i aluminium. Akvarierne fås i størrelserne; 144 liter, 250 liter, 325 liter, 576 liter og 720 liter.

Det tilhørende akvariemøbel har hylder og højdejusterbare ben. Med Fusion-serien får du et stilrent akvarium udført i lækre materialer og med gennemtænkte detaljer til en meget attraktiv pris.

Forskellige størrelser akvarier

Hos Plantorama inddeler vi vores akvarier i 4 kategorier; små akvarier med længdemål under 130 cm, mellemakvarier med længdemål mellem 130 og 160 cm, store akvarier med længdemål mellem 160 og 200 cm samt gigantakvarier med længdemål over 200 cm.

Det vi ofte siger til folk interesserede i akvarier er, at små akvarier kræver erfaring og store akvarier er velegnede til nybegyndere. Med det mener vi, at et større akvarie giver mere plads til fiskene og en større mængde vand, der ikke kommer lige så let i ubalance som mindre vandmængder.

Størrelsen på akvariet kan altså øge eller sænke sværhedsgraden, når det kommer til at holde akvariefisk. Dermed ikke sagt, at en nybegynder ikke kan vælge et lille akvarie, men her vil vi blot rådgive om at holde ekstra øje med vandværdierne og fiskenes trivsel.

Det vigtigste er, at akvariet har en passende størrelse til det, du gerne vil fylde i det. Arten på, mængden af og størrelsen på akvariefiskene bestemmer mere eller mindre, hvilket akvarie du skal gå efter. Husk på, at akvariefisk vokser sig væsentligt større end dem, du kan købe hos os.

Derfor skal du vælge akvarie efter fiskenes fuldvoksne størrelse. Der skal desuden også være plads til planter, dekorationer og sten, så du kan efterligne akvariefiskenes naturlige miljø bedst muligt i akvariet.

Små akvarier og nano akvarier

Flere og flere ønsker små akvarier, der også kaldes nano akvarier, i hjemmet. Små akvarier og nano akvarier er ikke ideelle til hold af akvariefisk, men kan fint bruges til rejer, krebsdyr og snegle. Derudover kan du også fylde de små akvarier med planter.

Hos Plantorama forhandler vi nano akvarier og små akvarier i forskellige størrelser. 

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden