{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Foderautomater

Akvariefisk

Foderautomater til akvariefisk

Foderautomater sikrer, at akvariefiskene får den rette mængde foder og ikke overfodres. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas foderautomater til akvariefisk. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Fisk og deres spisningsbehov

Fisk er notorisk kendt for altid at udvise appetit, men dette er naturligvis ikke ensbetydende med at deres foderbehov nødvendigvis er ligeledes højt. I naturen spiser fisk, når der er føde, fordi det svinger meget, hvornår der er adgang til mad.

Til gengæld reguleres deres stofskifte også efter omstændighederne, hvilket betyder, at de ikke dør af sult af at mangle mad i nogle dage eller endda et par uger. Dette kan dog variere voldsomt fra art til art.

Foderautomater til fisk

Helt uden mad fungerer fisk dog ikke, og skal man på ferie i længere tid, er man nødt til at finde en løsning. En foderautomat til akvariet er en god idé, hvis man er træt af at ulejlige naboer og venner. Foderautomaterne kan indstilles til adskillige antal fodringer i døgnet, til ganske få fodringer.

Man bør være opmærksom på, at i perioder, hvor man ikke er hjemme til at foretage vandskift, bør der fodres meget sparsomt. Foderautomaterne kører på batterier eller har computere installeret, som sikrer, at fodringen sker stabilt og som planlagt.

Indkøring af foderautomaten

For at sætte foderautomaten rigtigt op og sikre, at der ikke sker overfodring, er det desuden en god idé at have en indkøringsperiode før, man tager afsted. Gerne op til flere uger.

Naturligvis er det herudover en nødvendighed at sætte sig grundigt ind i sine fisks behov, hvis man ikke allerede er klar over dem, og fastslå hvor ofte de har brug fodring.

Foderautomaterne har mange indstillingsmuligheder, så det netop er muligt at give sine fisk de optimale forhold, mens man er væk.