{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Akvariefisk

Startsæt til akvarier

Startersæt er praktiske til nye fiskeejere

Startersæt er en let løsning, når man skal ud og købe fisk for første gang. Det kan være tidskrævende og omfattende at sætte sig ind fiskenes behov. Med et startersæt får du et akvarie samt alt det nødvendige tilbehør og udstyr.

Et startersæt er derfor en nem løsning til dig, som er nybegynder i en verden af akvariefisk. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af startersæt - både små og store akvarier og naturligvis med alt det tilbehør, som du har brug for.

Se udvalget af udstyr til akvarier her.

 

Startsæt til akvarium

Det behøver ikke være hverken svært eller dyrt at starte sit akvarium op. Plantorama sælger flere forskellige akvarie startsæt mellem 54 og 96 liter, som allerede indeholder det ekstra udstyr, man hurtigt får brug for.

Startersættene er udstyret med et akvarium, lys, pumpe, varmelegeme og termometer, så man kan komme flyvende fra start. Er man begynder, anbefaler vi akvariet på 96 liter – jo større, jo nemmere. Et akvarium på 54 liter er svært at holde og kræver en mere øvet hånd.

 

Akvarie i startsættet

Akvarierne i startersættene er rektangulære med aftagelige låg. Der er desuden lagt vægt på en stor grundflade i stedet for højde, da fisk foretrækker at svømme vandret. Herudover er den store vandoverflade ensbetydende med en støre udveksling af kuldioxid og ilt.

 

Udstyr og tilbehør i startsættet

Udover akvariet følger der varmelegeme, pumpe, lys og termometer med. Disse er vigtige elementer i ethvert succesfuldt akvarium. Alle fisk lever under nogle bestemte forhold, som det kan betale sig at efterligne.

Her skal man blandt andet kigge på temperaturen. Mange akvariefisk trives meget dårligt, hvis de får det for koldt, og deres vand skal gerne være over almindelig stuetemperatur. Her hjælper både varmelegeme og termometer med at holde den rette temperatur.

Pumpen både renser og ilter vandet i akvariet og er næsten uundværlig. Fiskenes affaldsstoffer indeholder meget ammoniak, som er giftigt for fiskene. Derfor er en pumpe ikke altid nok, og det kan være nødvendigt at supplere med jævnlig udskiftning af vand.

Lyset bør brænde i 11-12 timer om dagen – dette er for planternes skyld. Der danner sig lynhurtigt alger, hvis man stiller sit akvarium i direkte sollys. Dog har planterne i akvariet brug for gode mængder af lys, så de kan hjælpe med at rense vandet og danne ilt. Det er blot vigtigt at slukke lyset igen, så fiskene får en døgnrytme og en hvileperiode.

Akvariestartsæt