{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Fugl

Dyr

Stuefugle

Fugle er både hyggelige at lytte til og smukke at se på, og så kan de blive ret gode kæledyr. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas tilbehør til stuefugle. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Underholdende og dekorative kæledyr

Fugle er nogle af de mest underholdende og dekorative kæledyr, man kan forestille sig. Fugle fås i et væld af farver og farvekombinationer og de er altid garant for godt humør og sjove lyde. Nogle fugle kan efterligne lyde og ligefrem lære at sige ord og sætte dem i sammenhæng. Andre fugle kan blive meget tamme og ligefrem kælne.

Spurvefugle er smukke, men selv i tam tilstand, bliver de aldrig rigtigt tamme. De vil gerne være sociale, men kun med hinanden - ikke med mennesker. Papegøjefamilien derimod er kendt for at være meget sociale, intelligente og mange af dem, som f.eks. undulater, er også decideret kælne.

Mange af dem kan lære at efterligne menneskestemmer og nogle arter er endda så intelligente, at de både kan lære ord og at sætte ord i rigtig rækkefølge.

Disse fugle kræver rigtig meget opmærksomhed, træning og kærlighed, men kan til gengæld blive meget trofaste og kærlige fugle. Uanset hvilken fugl du vælger, bør du sætte dig grundigt ind i, hvordan du sikrer dens trivsel bedst muligt.

Lidt generelt om levevilkår for stuefugle

Både rosellaen, kanariefuglene og alle fuglene af papegøjefamilien er tropiske og sub-tropiske fugle. De er følsomme overfor træk og de tåler ikke den danske vinter. De skal således stå et behageligt sted, men heller ikke udsættes for direkte sol hele dagen, da det overopheder dem.

De har brug for enten flyvebure eller daglige flyveture i hjemmet. I burene skal der desuden være grene, helst naturpinde i stedet for siddepinde og meget gerne stadig med grene og knopper på.

Spejle er ikke nødvendigvis en god idé, da mange fugle er meget beskyttende overfor deres territorium og vil blive aggressive ved synet af ”den anden fugl”, der ikke vil gå væk. Fugle er desuden sociale dyr og lever normalt i flok. Det frarådes derfor på det kraftigste at holde fugle alene.

Alt i tilbehør til stuefugle

Før du anskaffer dig en fugl, er der flere ting, du skal have på plads. Du skal først og fremmest have et bur eller et voliere, som passer til fugleflokkens størrelse. Hos Plantorama har vi fuglebure i mange forskellige størrelser og altid i en meget stabil og holdbar kvalitet.

Når du har købt et bur, skal du også have fat i et godt bundfyld og legetøj, som kan stimulere fuglen. Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at købe et foder, der sikrer fuglen den energi og de næringsstoffer, som den har brug for.

Hos Plantorama forhandler vi alt, hvad du skal bruge til dine stuefugle. Vi har blandt andet et stort udvalg af fuglelegetøj, burtilbehør, badekar, foderskåle, reder og drikkeautomater.

Stuefugles kost

Den vigtigste del af kosten består af frø, nødder, frugt. Vores foderblandinger er nøje sammensat for at sikre, at din fugl får, hvad den har brug for, men frugt og grønt, såsom æbler, gulerødder, salatblade, mælkebøtter og agurker, er også et hit.

Det er vigtigt, at der er mad nok til din fugle, da de er små dyr med et højt stofskifte, der hurtigt bliver sultne. Til gengæld kan nogle fugle, f.eks. undulater, også have tendens til overvægt.

Ved disse fugle er det vigtigt at være særligt opmærksom på doseringen af foder og finde en god balance. Husk at din fugl - uanset race - altid skal have adgang til rent vand.

Vejledning omkring fugleudstyr

Vil du gerne have råd og vejledning omkring valg af tilbehør til fugle, bør du tage en tur i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk.

De kan vejlede dig om alt fra de forskellige fugles karakteristika og behov, valg af fuglebur, bundfyld og foder til stuefugle, valg af hønsefoder samt valg af vildfuglefoder og foderautomater.