×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Bundfyld

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Fugle

Bundfyld til fuglebure

Fuglesand som bunddække sikrer en smuk fjerpragt og et optimalt mineralindtag. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas bundfyld. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Forskellige typer bundfyld

Der er delte meninger om, hvad det rette bundfyld til fuglebure er. Nogle sværger til sandpapir, mens andre aldrig kunne finde på at bruge andet end plantestrøelse.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg indenfor bundfyld til fuglebur, så du altid kan du finde den type bundfyld, som du og dine fugle foretrækker.

Plantestrøelse som bundfyld

Nogen mistænker sand for at forårsage forstoppelse ved fugle og derfor er der mange, der foretrækker plantestrøelse som bundfyld i fugleburet.

Fordel ganske enkelt et tyndt lag plantestrøelse. Fugle kan godt lide at have noget at skrabe i, så giv dem endelig mulighed for det. For optimal hygiejne anbefaler vi, at man skifter bunddække minimum to gange om ugen.

Fordele ved plantestrøelse som bundfyld

Hos Plantorama forhandler vi kun bundfyld af plantestrøelse af den bedste kvalitet. Fælles for alle produkterne indenfor denne kategori er at de er lavet af naturlige materialer uden kunstige tilsætningsstoffer.

Plantestrøelsen har en behagelig, naturlig duft og er desuden komposterbart - og kan dermed komme til at gøre gavn senere som kompost i haven. Desuden er plantestrøelsen kendetegnet ved at binde dårlig lugt og absorbere fugt effektivt.

Bundfyld af plantestrøelse udmærker sig ved typisk at kunne anvendes både til gnavere, fugle og krybdyr og derfor behøver man ikke have flere forskellige typer bundfyld til alle husets kæledyr.

Fuglesands funktion

Fuglesand er en sandblanding, som fordeles i et tyndt lag som bunddække i fugleburet. Vi anbefaler, at man under sandet placerer en avis, som kan opsuge fugt. Med en avis i bunden er det desuden nemt og hurtigt at skifte bunddække.

Vi anbefaler, at du som minimum skifter bunddække to gange om ugen for optimal hygiejne. I stedet for fuglesand bruger nogen et bunddække af sandpapir.

Sandpapir er effektivt til at slibe fuglenes negle, men vi anbefaler imidlertid klart at bruge et let lag sand som bunddække, da sandpapir slider unødvendigt hårdt på fuglenes fødder. Fugle elsker at have noget at skrabe i og derfor er fuglesand et optimalt bunddække.

Sandbad til fugle

Et bundfyld af en god sandblanding medvirker til din fugls trivsel. Fugle er meget forfængelige og bruger gerne lang tid på at vedlideholde deres fjerpragt. Sand bruger fuglene til at "bade i".

Ved at få sand ind mellem fjerene og ryste det ud igen, får de renset og luftet fjerene. Sand er altså med til at vedligeholde fuglens fjerpragt og giver dermed en gladere fugl.

Fuglesand tilsat mineraler

Mange frygter, at fuglene spiser sandbundfyldet, men det er imidlertid ikke rigtigt. Fugle er intelligente og kan godt regne ud, at de ikke skal spise sandet.

De fleste sandblandinger er tilsat knuste skaller, som eksempelvis østersskaller, som gør sandblandingen til en vigtig mineralkilde. Mineralstofferne er vigtige for din fugls sunde fordøjelse, knoglevækst og fjerpragt.

Fuglesand eller strandsand

Mange kan nok blive fristet til at tænke, at det er fjollet at betale for sand i et dyrecenter, når man kan tage på stranden og hente læssevis af gratis sand.

Vi fraråder imidlertid, at man bruger strandsand til sine fugle. Strandsand kan nemlig være forurenet og dermed skadeligt for fuglen.

Det kan altså godt virke fjollet at skulle købe fuglesand i et dyrecenter, men for din fugls sundheds skyld anbefaler vi dig alligevel at lave denne investering - bare for at være på den sikre side.

Fuglesand af høj kvalitet

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende fuglesand af den højeste kvalitet. Sandet er varmebehandlet ved meget høje temperaturer, hvilket sikrer, at sandet er helt fri for bakterier og skadestoffer. Vores sandprodukter er desuden støvfri, så det griser mindre udenfor buret.

Sandpapir som bundfyld

Udover sandblandinger og plantestrøelse forhandler vi også sandpapir som bundfyld. Sandpapir udmærker sig ved at være effektivt til at slibe fuglens negle og gør det desuden let at rengøre buret. Sandpapiret tages nemt ud af buret, hvorefter man let kan rengøre buret.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden