{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Bundfyld og fuglesand

Fugle

Bundfyld til fuglebure

Fuglesand som bunddække sikrer en smuk fjerpragt og et optimalt mineralindtag. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas bundfyld. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Forskellige typer bundfyld

Der er delte meninger om, hvad det rette bundfyld til fuglebure er. Nogle sværger til sandpapir, mens andre aldrig kunne finde på at bruge andet end plantestrøelse.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg indenfor bundfyld til fuglebur, så du altid kan du finde den type bundfyld, som du og dine fugle foretrækker.

Plantestrøelse som bundfyld

Nogen mistænker sand for at forårsage forstoppelse ved fugle og derfor er der mange, der foretrækker plantestrøelse som bundfyld i fugleburet.

Fordel ganske enkelt et tyndt lag plantestrøelse. Fugle kan godt lide at have noget at skrabe i, så giv dem endelig mulighed for det. For optimal hygiejne anbefaler vi, at man skifter bunddække minimum to gange om ugen.

Fordele ved plantestrøelse som bundfyld

Hos Plantorama forhandler vi kun bundfyld af plantestrøelse af den bedste kvalitet. Fælles for alle produkterne indenfor denne kategori er at de er lavet af naturlige materialer uden kunstige tilsætningsstoffer.

Plantestrøelsen har en behagelig, naturlig duft og er desuden komposterbart - og kan dermed komme til at gøre gavn senere som kompost i haven. Desuden er plantestrøelsen kendetegnet ved at binde dårlig lugt og absorbere fugt effektivt.

Bundfyld af plantestrøelse udmærker sig ved typisk at kunne anvendes både til gnavere, fugle og krybdyr og derfor behøver man ikke have flere forskellige typer bundfyld til alle husets kæledyr.

Fuglesands funktion

Fuglesand er en sandblanding, som fordeles i et tyndt lag som bunddække i fugleburet. Vi anbefaler, at man under sandet placerer en avis, som kan opsuge fugt. Med en avis i bunden er det desuden nemt og hurtigt at skifte bunddække.

Vi anbefaler, at du som minimum skifter bunddække to gange om ugen for optimal hygiejne. I stedet for fuglesand bruger nogen et bunddække af sandpapir.

Sandpapir er effektivt til at slibe fuglenes negle, men vi anbefaler imidlertid klart at bruge et let lag sand som bunddække, da sandpapir slider unødvendigt hårdt på fuglenes fødder. Fugle elsker at have noget at skrabe i og derfor er fuglesand et optimalt bunddække.

Sandbad til fugle

Et bundfyld af en god sandblanding medvirker til din fugls trivsel. Fugle er meget forfængelige og bruger gerne lang tid på at vedlideholde deres fjerpragt. Sand bruger fuglene til at "bade i".

Ved at få sand ind mellem fjerene og ryste det ud igen, får de renset og luftet fjerene. Sand er altså med til at vedligeholde fuglens fjerpragt og giver dermed en gladere fugl.

Fuglesand tilsat mineraler

Mange frygter, at fuglene spiser sandbundfyldet, men det er imidlertid ikke rigtigt. Fugle er intelligente og kan godt regne ud, at de ikke skal spise sandet.

De fleste sandblandinger er tilsat knuste skaller, som eksempelvis østersskaller, som gør sandblandingen til en vigtig mineralkilde. Mineralstofferne er vigtige for din fugls sunde fordøjelse, knoglevækst og fjerpragt.

Fuglesand eller strandsand

Mange kan nok blive fristet til at tænke, at det er fjollet at betale for sand i et dyrecenter, når man kan tage på stranden og hente læssevis af gratis sand.

Vi fraråder imidlertid, at man bruger strandsand til sine fugle. Strandsand kan nemlig være forurenet og dermed skadeligt for fuglen.

Det kan altså godt virke fjollet at skulle købe fuglesand i et dyrecenter, men for din fugls sundheds skyld anbefaler vi dig alligevel at lave denne investering - bare for at være på den sikre side.

Fuglesand af høj kvalitet

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende fuglesand af den højeste kvalitet. Sandet er varmebehandlet ved meget høje temperaturer, hvilket sikrer, at sandet er helt fri for bakterier og skadestoffer. Vores sandprodukter er desuden støvfri, så det griser mindre udenfor buret.

Sandpapir som bundfyld

Udover sandblandinger og plantestrøelse forhandler vi også sandpapir som bundfyld. Sandpapir udmærker sig ved at være effektivt til at slibe fuglens negle og gør det desuden let at rengøre buret. Sandpapiret tages nemt ud af buret, hvorefter man let kan rengøre buret.