{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Foder

Fugle

Foder til stuefugle

Fuglefoder skal være tilpasset fuglens energi- og næringsbehov, så den trives. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas foder til fugle. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Fuglefoder skal dække fuglens behov

Der kan være stor forskel på fugles nærings- og energibehov. Eksempelvis har større fugle naturligvis behov for at indtage mere energi end mindre fugle. Desuden er der også forskel på, hvad de enkelte fugle godt kan lide. Eksempelvis Der kan være stor forskel på fugles nærings- og energibehov. Eksempelvis har større fugle naturligvis behov for at indtage mere energi end mindre fugle. Desuden er der også forskel på, hvad de enkelte fugle godt kan lide. Eksempelvis har undulater særlige behov, hvor deres grundfoder bør bestå af en specialfremstillet frøblanding eller pillefoder.

Dog har de fleste fugle en stor kærlighed for solsikkefrø og jordnødder til fælles. Det er blot vigtigt, at fuglene ikke får lov til udelukkende at spise sig mætte i disse, da det ville svare til, at vi mennesker udelukkende spiser slik.

Har din fugl tendens til kræsenhed, er det vigtigt, at du er konsekvent og ikke skifter foderet, før fuglen har spist op. Vi vil alle gerne forkæle vores dyr, men du gør kun fuglen en bjørnetjeneste ved at lade den spise ensformigt. Variation er nemlig nøgleordet, når det kommer til fuglefoder.

Grundfoder og slik til fugle

En god regel er, at en fugls kost skal bestå af 80% grundfoder og 20% "slik". Det vil sige varierende frugt og grønt. Af de sunde grøntsager og frugter, man kan give sin fugl hører blandt andet: broccoli og anden kål, peberfrugt, ærter, bønner, banan og gulerødder.

Næste gang du står i køkkenet og skærer noget af det førnævnte ud, bør du altså lige tænke på dine fugle og også give dem en portion. De store fugle kan godt gnave af grøntsagsbidder, mens de små fugle foretrækker at få grøntsager i revet form.

Rent vand til foderet

For at dine fugle kan få det optimale ud af deres foder, skal de altid have adgang til frisk, rent vand. Vandet fremmer fordøjelsen og optagelsen af næringsstofferne. Det er vigtigt, at vandet altid er rent og frisk, da beskidt, forurenet vand er en hyppig årsag til mave-tarmproblemer.

Foder til særlige fuglearter

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af fuglefoder. Blandt andet har vi foder, som er særligt sammensat til papegøjer, tropiske finker, parakitter, kanariefugle og undulater.

Det er utroligt vigtigt, at fugle får et foder, der er sammensat særligt til den specifikke fugleart, og derfor forhandler vi disse specialblandinger.

Hvis du gerne vil forkæle dine stuefugle, har vi også et stort udvalg af fuglelegetøj

Foder til kanariefugl

Udover et godt grundfoder særligt tilpasset kanariefuglens behov, vil denne fugl sætte stor pris på et tilskud af gulerødder samt blomster og blade fra mælkebøtteplanten. Vær opmærksom på kun at plukke mælkebøtterne fra steder, hvor der ikke er blevet sprøjtet.

Undulater er derimod, modsat de fleste andre burfugle, stort set kun frøspisere. De vil gerne have en gulerod i ny og næ, men den har ikke behov for det. Papegøjer vil sætte utroligt stor pris på at få en frisk gren i ny og næ, som den kan nappe i.