{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Bure og baser

Gnavere og kaniner

Kaninbure og gnaverbure

Gnaverbure skal tilgodese alle de behov, som den enkelte gnaver har. Derfor skal det være den helt rette model og størrelse. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas bure til gnavere. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Kaninbur og hamsterbur

Gnaverbure fås i mange størrelser og modeller for at tilgodese alle gnaveres behov. Gnaverburet fungerer som din lille gnavers bolig. Buret skal både varetage funktioner som soveplads, toilet, leg og aktivering.

Derfor er det vigtigt, at du anskaffer et bur, som imødekommer netop din gnavers behov. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af praktiske og holdbare gnaverbure - uanset om din gnaver er en kanin, chinchilla, hamster, marsvin eller et helt femte dyr, har vi den løsning, du skal bruge.

Gnaverbure

Gnaverbure fås i mange størrelser, modeller og udformninger. Der er forskel på gnaveres behov, og derfor fås gnaverbure i alverdens afskygninger. Ligesom der er forskel på form og indretning af burene, er der også forskel på materialet, som burene er lavet af.

Nogle bure er fremstillet i slidstærk og rengøringsvenligt plast og metal, mens andre er fremstillet i rustikt og holdbart træ. Uanset hvilken gnaver du har og hvilken løsning, du ønsker, har Plantorama en løsning, der opfylder dine behov.

Løbegård til gnaver

Der er forskel på gnaveres motionsbehov, men de større gnavere, særligt kaniner, har brug for meget motion og meget plads at røre sig på. For at give dem det er det en god idé at købe en løbegård. Løbegården giver kaninen mulighed for frisk luft og motion.

Desuden elsker kaniner græs og mælkebøtter, og det er derfor oplagt at sætte dyret udenfor i en løbegård, hvor den har adgang til frisk grønfoder. Løbegården er mobil og kan placeres, hvor man har lyst til.

Gnaveres behov

Alle gnavere er forskellige, og der er derfor stor forskel på de enkelte gnaveres behov. Fælles for alle gnavere er dog, at deres bur skal rumme plads til, at gnaveren kan bygge rede og søge skjul.

De fleste gnavere kan sagtens blive fortrolige med mennesker, men gnavere er fra naturens side sky dyr, som gemmer sig, når de bliver bange. For at din gnaver ikke skal blive stresset, er det derfor vigtigt, at burets indretning giver gnaveren mulighed for at gemme sig.

Desuden skal buret have en størrelse, der giver plads til, at dyret kan spise og bevæge sig. Nogle dyr har mere brug for bevægelse og aktivering end andre - deres bure skal naturligvis være større end bure til de dyr, som har mindre behov for bevægelse.

Sidst men ikke mindst skal buret fungere som gnaverens toilet. Derfor er det vigtigt, at bunden er foret med bundfyld af høj kvalitet, der kan opsuge væske fra dyrets efterladenskaber og på den måde bevare et friskt burmiljø.

Placering af gnaverburet

Der er ingen gnavere, der kan tåle at blive placeret i direkte solskin eller at blive udsat for meget kulde. Desuden kan gnavere ikke lide regn og fugt, og de tåler heller ikke vind og træk.

Forkerte temperaturforhold kan gøre gnaveren syg og kan i yderste konsekvens være fatalt for dyret. Gnavere trives bedst på en lys og tør placering ved almindelig stuetemperatur og uden træk. Gnaveren kan ikke flytte sig fra buret, og det er derfor ejerens ansvar at placere buret det rette sted.

Kaninens særlige behov

Kaninen er blandt de største gnavere, der findes. Derfor har den naturligvis brug for et stort bur. Desuden er kaninen faktisk meget legesyg samt nysgerrig og har derfor brug at anvende sanserne. Kaninbure har derfor typisk et stort bundareal, som giver kaninen mulighed for at bevæge sig.

Det er desuden vigtigt at huske, at kaniner skal have et mørkt rum at sove i. Derfor har de fleste kaninbure et særskilt, aflukket rum, som kaninen kan bruge som soverum. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af kaninbure, både til indendørs og udendørs brug.

Hamsterens særlige behov

Hamsteren er et lille dyr, og hamsterbure er derfor typisk blandt de mindste gnaverbure, der findes. Selvom hamsteren er lille, har den dog stadig et hvis pladsbehov.

En hamster er nemlig et meget aktivt dyr og elsker at gnave i ting, flytte på ting, grave huler og selvfølgelig løbe rundt i det klassiske hamsterhjul. Derfor behøver hamsterburet måske ikke være stort, men det skal indrettes med legeting, som aktiverer hamsteren.

Hvis ikke en hamster aktiveres, risikerer man, at den begynder at bide i ting, som den egentlig ikke må bide i, som eksempelvis tremmerne på buret. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hamsterbure og indretningsudstyr, som med garanti vil kunne aktivere din hamster.

Chinchillaen og jordegernets særlige behov

Chinchilla og jordegern er to meget forskellige gnavere, men når det kommer til deres behov inden for bur og indretning, har de meget til fælles. Begge gnavere elsker nemlig at springe og klatre, og de skal derfor have bure, som giver dem mulighed for at gøre netop dette.

Derfor er bure til disse to gnavere typisk meget høje bure. Specifikt for chinchillaen gælder det, at buret skal være udstyret med en sandkasse, hvor dyret kan sandbade og pleje sin pels.

Jordegern har brug for mange små afsatser rundt omkring i buret, hvor den kan springe til og fra. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af bure, der imødekommer netop chinchillaen og jordegernets behov.