×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Bure

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Gnavere og kaniner

Kaninbure og gnaverbure

Gnaverbure skal tilgodese alle de behov, som den enkelte gnaver har. Derfor skal det være den helt rette model og størrelse. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas bure til gnavere. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Kaninbur og hamsterbur

Gnaverbure fås i mange størrelser og modeller for at tilgodese alle gnaveres behov. Gnaverburet fungerer som din lille gnavers bolig. Buret skal både varetage funktioner som soveplads, toilet, leg og aktivering.

Derfor er det vigtigt, at du anskaffer et bur, som imødekommer netop din gnavers behov. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af praktiske og holdbare gnaverbure - uanset om din gnaver er en kanin, chinchilla, hamster, marsvin eller et helt femte dyr, har vi den løsning, du skal bruge.

Gnaverbure

Gnaverbure fås i mange størrelser, modeller og udformninger. Der er forskel på gnaveres behov, og derfor fås gnaverbure i alverdens afskygninger. Ligesom der er forskel på form og indretning af burene, er der også forskel på materialet, som burene er lavet af.

Nogle bure er fremstillet i slidstærk og rengøringsvenligt plast og metal, mens andre er fremstillet i rustikt og holdbart træ. Uanset hvilken gnaver du har og hvilken løsning, du ønsker, har Plantorama en løsning, der opfylder dine behov.

Løbegård til gnaver

Der er forskel på gnaveres motionsbehov, men de større gnavere, særligt kaniner, har brug for meget motion og meget plads at røre sig på. For at give dem det er det en god idé at købe en løbegård. Løbegården giver kaninen mulighed for frisk luft og motion.

Desuden elsker kaniner græs og mælkebøtter, og det er derfor oplagt at sætte dyret udenfor i en løbegård, hvor den har adgang til frisk grønfoder. Løbegården er mobil og kan placeres, hvor man har lyst til.

Gnaveres behov

Alle gnavere er forskellige, og der er derfor stor forskel på de enkelte gnaveres behov. Fælles for alle gnavere er dog, at deres bur skal rumme plads til, at gnaveren kan bygge rede og søge skjul.

De fleste gnavere kan sagtens blive fortrolige med mennesker, men gnavere er fra naturens side sky dyr, som gemmer sig, når de bliver bange. For at din gnaver ikke skal blive stresset, er det derfor vigtigt, at burets indretning giver gnaveren mulighed for at gemme sig.

Desuden skal buret have en størrelse, der giver plads til, at dyret kan spise og bevæge sig. Nogle dyr har mere brug for bevægelse og aktivering end andre - deres bure skal naturligvis være større end bure til de dyr, som har mindre behov for bevægelse.

Sidst men ikke mindst skal buret fungere som gnaverens toilet. Derfor er det vigtigt, at bunden er foret med bundfyld af høj kvalitet, der kan opsuge væske fra dyrets efterladenskaber og på den måde bevare et friskt burmiljø.

Placering af gnaverburet

Der er ingen gnavere, der kan tåle at blive placeret i direkte solskin eller at blive udsat for meget kulde. Desuden kan gnavere ikke lide regn og fugt, og de tåler heller ikke vind og træk.

Forkerte temperaturforhold kan gøre gnaveren syg og kan i yderste konsekvens være fatalt for dyret. Gnavere trives bedst på en lys og tør placering ved almindelig stuetemperatur og uden træk. Gnaveren kan ikke flytte sig fra buret, og det er derfor ejerens ansvar at placere buret det rette sted.

Kaninens særlige behov

Kaninen er blandt de største gnavere, der findes. Derfor har den naturligvis brug for et stort bur. Desuden er kaninen faktisk meget legesyg samt nysgerrig og har derfor brug at anvende sanserne. Kaninbure har derfor typisk et stort bundareal, som giver kaninen mulighed for at bevæge sig.

Det er desuden vigtigt at huske, at kaniner skal have et mørkt rum at sove i. Derfor har de fleste kaninbure et særskilt, aflukket rum, som kaninen kan bruge som soverum. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af kaninbure, både til indendørs og udendørs brug.

Hamsterens særlige behov

Hamsteren er et lille dyr, og hamsterbure er derfor typisk blandt de mindste gnaverbure, der findes. Selvom hamsteren er lille, har den dog stadig et hvis pladsbehov.

En hamster er nemlig et meget aktivt dyr og elsker at gnave i ting, flytte på ting, grave huler og selvfølgelig løbe rundt i det klassiske hamsterhjul. Derfor behøver hamsterburet måske ikke være stort, men det skal indrettes med legeting, som aktiverer hamsteren.

Hvis ikke en hamster aktiveres, risikerer man, at den begynder at bide i ting, som den egentlig ikke må bide i, som eksempelvis tremmerne på buret. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hamsterbure og indretningsudstyr, som med garanti vil kunne aktivere din hamster.

Chinchillaen og jordegernets særlige behov

Chinchilla og jordegern er to meget forskellige gnavere, men når det kommer til deres behov inden for bur og indretning, har de meget til fælles. Begge gnavere elsker nemlig at springe og klatre, og de skal derfor have bure, som giver dem mulighed for at gøre netop dette.

Derfor er bure til disse to gnavere typisk meget høje bure. Specifikt for chinchillaen gælder det, at buret skal være udstyret med en sandkasse, hvor dyret kan sandbade og pleje sin pels.

Jordegern har brug for mange små afsatser rundt omkring i buret, hvor den kan springe til og fra. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af bure, der imødekommer netop chinchillaen og jordegernets behov.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden