×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Gnaverfoder

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Gnavere og kaniner

Foder til gnavere og kaniner

Gnavere har forskellige næringsmæssige behov, og derfor skal de altid have tilpasset deres foder. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas gnaverfoder. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Næringsrigt foder til gnavere

Gnaverfoder er en omfattende kategori af foder til de mange forskellige gnavere, der findes. Foderet er særligt sammensat for at møde den enkelte gnavers behov.

Foderet bør fungere som grundfoder og suppleres med frisk frugt og grønt - og selvfølgelig frisk vand. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af gnaverfoder, der med garanti vil tilfredsstille netop din gnavers næringsbehov.

Foder til gnavere

Gnaverfoder er en omfattende kategori af forskellige foderprodukter, der er tilpasset forskellige gnaveres næringsbehov.

Alle gnavere er overvejende planteædere og de spiser gerne nødder, frugter, frø, blade og kerner. Derudover er der stor forskel på de enkelte gnaveres specifikke næringsbehov.

For at din gnaver får alle de nødvendige næringsstoffer og den energimængde, den har behov for, er det vigtigt at vælge et foder, som er sammensat netop til din gnaverart.

Vær opmærksom på, at gnaverfoder skal opbevares et tørt og mørkt sted for at holde sig frisk og velsmagende så længe som muligt.

Komplet foderblanding

Uanset hvilken gnaverart man har med at gøre, har den brug for et godt, solidt grundfoder, som indeholder de næringsstoffer, den har brug for.

Et sundt grundfoder vil sikre din gnavers trivsel og sundhed. De fleste foderprodukter indeholder pilleret foder, det vil sige foderpiller, hvor de forskellige ingredienser er knust og presset sammen.

På den måde sikres det, at gnaveren får alle de næringsstoffer, den har brug - og at den ikke kun spiser de ting, den bedst kan lide. Uanset hvilken gnaver, du har, er det vigtigt, at foderet altid suppleres med adgang til frisk vand.

Foderskift hos gnavere

Gnavere har tendens til sart mave og fordøjelse. Hvis det er nødvendigt at skifte fra ét foderprodukt til et andet, er det derfor vigtigt at skifte foder gradvist.

Bland simpelthen det gamle foderprodukt op med det nye i en periode og lad gradvist det nye foder fylde mere end det gamle. På den måde undgår du, at din gnaver reagerer på foderskiftet.

Kaninfoder

Kaniner har brug for en afbalanceret kost bestående af halm, hø, tørfoder og grøntfoder. Kaniner har brug for et foder, der er rigt på vitaminer og mineraler til at opretholde en sund og skinnende pels.

Dværgkaniner har tendens til overvægt. Derfor findes der særlige foderblandinger til dværgkaniner, som har et lavt kalorieindhold. Kaniner bør kun fodres med grundfoder én gang dagligt og ellers fodres med grønt og frugt.

Det er en klassiker, at kaniner elsker mælkebøtter, men faktisk kan kaninen fodres med næsten alt ukrudt. Som med alle de andre gnavere gælder det, at kaninen altid skal have adgang til frisk vand. Se udvalget af kaninfoder.

Marsvinefoder

Marsvin spiser udelukkende vegetabilsk foder, og de skal have frisk foder hver dag. Marsvin kan have en stor appetit, og de skal derfor have en fiberrig kost, som holder dem godt mætte længere.

Desuden er det vigtigt at huske, at marsvin ikke selv kan danne C-vitamin, og at de derfor skal have dette tilført gennem kosten. Udover grundfoderet har marsvin rigtigt godt af at få grøntfoder, som græs og skvalderkål.

For at imødekomme marsvinets behov for C-vitamin er det en god idé at give det persille, som netop har et højt indhold af C-vitamin - og som marsvin desuden også typisk er helt vilde med. Marsvinet skal desuden altid have adgang til frisk hø - og frisk vand, naturligvis. Se udvalget af marsvinefoder.

Hamsterfoder

Hamstre har brug for en kost bestående af grøntfoder, frugt, hø og en smule animalsk protein af og til. Hamstre er små dyr og spiser derfor kun små mængder foder af gangen.

Til gengæld spiser hamstre mange gange i løbet af et døgn, og det er derfor vigtigt, at dyret hele tiden har adgang til frisk foder - og selvfølgelig frisk vand.

Hamstre er desuden kendt for at holde forråd, og det er derfor vigtigt at tjekke dens forrådskammer af og til for fordærvet mad.

Udover et godt grundfoder vil hamstre meget gerne have grønt, som eksempelvis mælkebøtter. Derudover er hamsteren en af de gnavere, som gerne spiser et insekt eller andre små dyr i ny og næ.

Derfor kan det være en god idé at give hamsteren et lille stykke kød, for eksempel hakket oksekød, en gang om ugen. Husk på at kød hurtigt fordærver, og at hamsteren derfor kun skal have et meget lille stykke kød af gangen. Se udvalget af hamsterfoder.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden