{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Foder

Gnavere og kaniner

Foder til gnavere og kaniner

Gnavere har forskellige næringsmæssige behov, og derfor skal de altid have tilpasset deres foder. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas gnaverfoder. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Næringsrigt foder til gnavere

Gnaverfoder er en omfattende kategori af foder til de mange forskellige gnavere, der findes. Foderet er særligt sammensat for at møde den enkelte gnavers behov.

Foderet bør fungere som grundfoder og suppleres med frisk frugt og grønt - og selvfølgelig frisk vand. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af gnaverfoder, der med garanti vil tilfredsstille netop din gnavers næringsbehov.

Foder til gnavere

Gnaverfoder er en omfattende kategori af forskellige foderprodukter, der er tilpasset forskellige gnaveres næringsbehov.

Alle gnavere er overvejende planteædere og de spiser gerne nødder, frugter, frø, blade og kerner. Derudover er der stor forskel på de enkelte gnaveres specifikke næringsbehov.

For at din gnaver får alle de nødvendige næringsstoffer og den energimængde, den har behov for, er det vigtigt at vælge et foder, som er sammensat netop til din gnaverart.

Vær opmærksom på, at gnaverfoder skal opbevares et tørt og mørkt sted for at holde sig frisk og velsmagende så længe som muligt.

Komplet foderblanding

Uanset hvilken gnaverart man har med at gøre, har den brug for et godt, solidt grundfoder, som indeholder de næringsstoffer, den har brug for.

Et sundt grundfoder vil sikre din gnavers trivsel og sundhed. De fleste foderprodukter indeholder pilleret foder, det vil sige foderpiller, hvor de forskellige ingredienser er knust og presset sammen.

På den måde sikres det, at gnaveren får alle de næringsstoffer, den har brug - og at den ikke kun spiser de ting, den bedst kan lide. Uanset hvilken gnaver, du har, er det vigtigt, at foderet altid suppleres med adgang til frisk vand.

Foderskift hos gnavere

Gnavere har tendens til sart mave og fordøjelse. Hvis det er nødvendigt at skifte fra ét foderprodukt til et andet, er det derfor vigtigt at skifte foder gradvist.

Bland simpelthen det gamle foderprodukt op med det nye i en periode og lad gradvist det nye foder fylde mere end det gamle. På den måde undgår du, at din gnaver reagerer på foderskiftet.

Kaninfoder

Kaniner har brug for en afbalanceret kost bestående af halm, hø, tørfoder og grøntfoder. Kaniner har brug for et foder, der er rigt på vitaminer og mineraler til at opretholde en sund og skinnende pels.

Dværgkaniner har tendens til overvægt. Derfor findes der særlige foderblandinger til dværgkaniner, som har et lavt kalorieindhold. Kaniner bør kun fodres med grundfoder én gang dagligt og ellers fodres med grønt og frugt.

Det er en klassiker, at kaniner elsker mælkebøtter, men faktisk kan kaninen fodres med næsten alt ukrudt. Som med alle de andre gnavere gælder det, at kaninen altid skal have adgang til frisk vand. Se udvalget af kaninfoder.

Marsvinefoder

Marsvin spiser udelukkende vegetabilsk foder, og de skal have frisk foder hver dag. Marsvin kan have en stor appetit, og de skal derfor have en fiberrig kost, som holder dem godt mætte længere.

Desuden er det vigtigt at huske, at marsvin ikke selv kan danne C-vitamin, og at de derfor skal have dette tilført gennem kosten. Udover grundfoderet har marsvin rigtigt godt af at få grøntfoder, som græs og skvalderkål.

For at imødekomme marsvinets behov for C-vitamin er det en god idé at give det persille, som netop har et højt indhold af C-vitamin - og som marsvin desuden også typisk er helt vilde med. Marsvinet skal desuden altid have adgang til frisk hø - og frisk vand, naturligvis. Se udvalget af marsvinefoder.

Hamsterfoder

Hamstre har brug for en kost bestående af grøntfoder, frugt, hø og en smule animalsk protein af og til. Hamstre er små dyr og spiser derfor kun små mængder foder af gangen.

Til gengæld spiser hamstre mange gange i løbet af et døgn, og det er derfor vigtigt, at dyret hele tiden har adgang til frisk foder - og selvfølgelig frisk vand.

Hamstre er desuden kendt for at holde forråd, og det er derfor vigtigt at tjekke dens forrådskammer af og til for fordærvet mad.

Udover et godt grundfoder vil hamstre meget gerne have grønt, som eksempelvis mælkebøtter. Derudover er hamsteren en af de gnavere, som gerne spiser et insekt eller andre små dyr i ny og næ.

Derfor kan det være en god idé at give hamsteren et lille stykke kød, for eksempel hakket oksekød, en gang om ugen. Husk på at kød hurtigt fordærver, og at hamsteren derfor kun skal have et meget lille stykke kød af gangen. Se udvalget af hamsterfoder.