{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Foderskåle og drikkeflasker

Gnavere og kaniner

Skåle og drikkeflasker til gnavere

Foderskåle og drikkeflasker skal altid tilpasses den enkelte gnavers behov. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas skåle og flasker til gnavere. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Skåle og flasker til gnaver

De rette foderskåle og drikkeflasker er uundværlige, når din gnaver skal fodres. Der er forskel på gnavere, og derfor har de behov for forskellige foderskåle og drikkeflasker.

Nogle gnavere foretrækker for eksempel at drikke af flasker, mens andre fint kan styre at have en skål vand stående i buret.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af foderskåle og drikkeflasker, som er særligt designet til de forskellige gnaveres behov.

Foderskåle til gnaver

Det kan måske virke lidt voldsomt at skulle købe en særlig foderskål til sin gnaver. Mange tænker måske, at man bare kan lægge foderet på bunden af buret, men det er både besværligt for dyret og for dig.

Gnavere, som ikke er vant til at grave i bundfyldet, som eksempelvis kaniner, vil have svært ved at finde foderet.

Dermed vil det ligge og fordærve, og du vil have bøvlet med at skulle rydde op og gøre rent efter det. En foderskål er simpelthen bare en praktisk foranstaltning, når du skal fodre din gnaver.

Foderskåle i forskellige materialer og størrelser

Foderskåle fås i mange forskellige størrelser, højder og materialer. Størrelse og højde skal tilpasses din gnaver. En kanin er eksempelvis højere end et marsvin og kan derfor spise af en skål med højere kanter.

Ligeledes har en stor gnaver brug for en større mængde foder end små gnavere - og det er derfor også hensigtsmæssigt, at store gnavere har større skåle end de mindre gnavere. Desuden fås foderskåle i forskellige materialer.

Nogle er keramiske, nogle er af plastik, mens andre er af stål. Fordelen ved de keramiske skåle er, at de står mere solidt på bunden, mens dem af plastik og stål til gengæld er praktiske og lette at rengøre.

Drikkeflasker til gnaver

Nogle gnavere foretrækker at drikke vand af en skål, mens andre foretrækker at drikke af en flaske. En drikkeflaske fastgøres på siden af gnaverens bur, og gnaveren slikker så vandet fra flasken.

Fordelen ved drikkeflasker er, at der ikke kommer snavs i vandet, og at vandet let kan skiftes ud, uden man skal åbne buret. Drikkeflasker er desuden velegnet til de gnavere, som ikke kan undgå at vælte skålen med vand.