×
Grundet de nye Covid-19-restriktioner er alle vores centre og kundeservice midlertidigt lukket fra den 24. december

Levende gnavere og kaniner

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtrering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Forudbestilling Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Rabat Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Populære produkter i denne kategori

Gnavere og kaniner

Gnavere og kaniner som kæledyr

Gnavere er meget forskellige, hvad angår størrelse, vaner, foder og pasnings- og motionsbehov. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas gnavere. Levende dyr sælges udelukkende i vores centre, så forhør dit nærmeste havecenter, om de sælger den gnaver, du har interesse i.

Gnavere som kæledyr

Gnavere er en stor kategori af mindre pattedyr, som alle er kendetegnet ved at have fortænder, der gror hele livet. Dyrene har derfor behov for at gnave for at slide tænderne ned - deraf navnet 'gnavere'.

Det omfatter både kanin, hamster, marsvin, chinchilla og mange andre søde dyr. Hos Plantorama forhandler vi alle de mest populære gnavere - lige fra de søde kaniner til de lynhurtige jordegern. Gnaverne kan kun købes ude i vores centre.

Om gnavere

Gnavere er en stor kategori af mindre pattedyr med rodåbne fortænder. Det vil sige, at deres fortænder vokser hele livet igennem. For at slibe tænderne ned har dyret behov for noget at gnave i - deraf navnet 'gnavere'.

Gnaveren udgør med omkring 2.000 arter den største pattedyrorden. Det er dog langt fra alle arter, vi kender og kan holde som kæledyr. Af de mest populære gnavere som kæledyr kan nævnes: kaniner, marsvin og hamstre.

Gnavernes fællestræk

Gnavere er hovedsageligt planteædere og æder gerne frugter, frø, blade, rødder og knopper. I naturen kan gnavere dog supplere kosten med insekter og andre små arter, hvis dette er nødvendigt. Desuden er gnavere karakteriseret ved generelt at have en kort og plump krop.

Nogle gnavere er større end andre, men generelt er kroppen kort og benene lave. Gnaverne er blevet populære kæledyr netop på grund af deres ringe størrelse, og fordi de for de flestes vedkommende har en dejlig, blød pels. Samtidig er gnavere nemme at passe, og de er derfor blevet populære som kæledyr til børn.

Tænk dig om, før du køber

Børn bliver ofte forelsket i de små, bløde gnavere. Velmenende forældre, som gerne vil forkæle deres børn, giver derfor børnene en gnaver som kæledyr.

Efter et stykke tid bliver dyret måske mindre spændende eller det viser sig at være sværere at passe dyret, end først antaget - og i nogle tilfælde mister barnet helt interessen for dyret.

Det er frygtelig synd for dyret, og det er forældrenes ansvar at sikre, at dette ikke sker. Derfor skal man overveje det grundigt, inden man anskaffer et kæledyr til børnene.

Skulle det gå helt galt, og man er nødt til at skaffe sig af med dyret, er det eneste forsvarlige og etisk korrekte at sikre dyret et nyt, kærligt hjem ved omplacering.

Enten kan man selv finde en kærlig familie, der vil overtage dyret eller også kan man aflevere dyret på et dyreinternat, hvor de vil tage sig af omplaceringen.

Alternativt er aflivning en mulighed. Der har de seneste år været en stigende tendens til, at man lukker gnavere ud i naturen, når man ikke kan tage sig af dem mere.

Det er både dyrplageri og faunaforurening at sætte kæledyr fri i naturen. De er opfostret som kæledyr og kan derfor ikke klare sig selv i naturen. Kan man ikke længere selv tage sig af sin gnaver, har man derfor en forpligtelse til at få dyret omplaceret eller aflivet.

Valg af gnaver

Der er stor forskel på de enkelte gnavere, både hvad angår størrelse, vaner, motionsbehov, foder og ikke mindst pasningsbehov. Inden man anskaffer sig en gnaver, skal man derfor overveje hvilken gnaver, der passer til ens behov og muligheder.

Børn vil som regel gerne have et kæledyr, som de kan klappe og snakke med, og derfor er det hensigtsmæssigt, at de får en gnaver, som er mest livlig om dagen, eksempelvis en kanin. Desuden er det vigtigt at overveje, hvor meget plads i huset og økonomien, man har.

Jo større et dyr er, jo større et bur kræver det og jo mere foder spiser det. Derfor er større gnavere, som chinchillaer, dyrere at anskaffe og passe end mindre gnavere, som hamstre.

Beskrivelse af kaniner

Kaninen er den mest populære gnaver holdt som kæledyr i Danmark. Populariteten skyldes primært kaninens bløde pels og de smukke, brune øjne, som kan være meget svære at stå for. Kaninfamilien er stor med mange racer.

Den mindste race, Hermelin, vejer omkring 1 kg, men den største race, Belgisk kæmpe, kan veje op til 10 kg. Der er altså stor variation inden for kaninfamilien. Kaniner bliver generelt 6-8 år gamle og er nem at gøre kælen.

Kaniner er generelt nemme at passe. Langhårede kaniner, de såkaldte Angorakaniner, har brug for pelspleje, men korthårede kaniner holder sig selv rene.

Kaniner kan, modsat mange andre gnavere, godt klare frost, men tåler ikke direkte sol og for meget varme. Kaniner er meget renlige dyr og derfor bør der muges ud og gives rent halm i buret i hvert fald hver anden dag.

Beskrivelse af marsvin

Marsvin er, næst efter kaninen, det mest populære gnaverkæledyr i Danmark. Marsvin lever i flokke i naturen og det er derfor bedst at holde flere marsvin sammen.

Det er vigtigt at huske, at marsvin yngler meget let og at hanner og hunner derfor skal holdes adskilt, hvis man ikke ønsker, de får unger.

Desuden fungerer det bedst, hvis marsvinene har boet sammen, siden de var små. Marsvin er ikke egnet som kæledyr til urolige børn, da de - mere end andre gnavere - ikke tåler voldsom behandling. Tabes marsvinet, kan det let brække ryggen.

Derfor er det meget vigtigt, at børnene forstår at være rolige og forsigtige i omgangen med dyret. Marsvinets bur skal stå lyst og hævet fra jorden - og meget gerne udenfor i sommerhalvåret.

Vær opmærksom på at give buret en placering med gode læforhold og uden direkte sol. Foder, hø og grene bør skiftes ud dagligt og mindst to gange om ugen bør buret rengøres helt i bund.

Beskrivelse af hamster

Hamsteren er det tredjemest populære gnaverkæledyr i Danmark. Der findes mange forskellige hamsterarter, men fælles for dem alle er, at de er meget små, muselignende gnavere. De fleste hamstere er sociale af natur og kan derfor med fordel holdes i par eller grupper.

Vær opmærksom på at hamstere yngler meget let og at hanner og hunner derfor bør holdes adskilt. En hamster er et lille dyr, som ikke spiser meget af gangen. Til gengæld spiser dyret ofte og det er derfor vigtigt, at dyret altid har adgang til frisk foder.

Ligeledes er det vigtigt, at hamsteren altid har adgang til frisk drikkevand, gerne i en drikkeflaske. Vær opmærksom på at hamsteren er et natdyr og at det derfor skal placeres et sted, hvor dens puslen og raslen om natten ikke generer husets øvrige beboere.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden