×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Levende gnavere og kaniner

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Gnavere og kaniner

Gnavere og kaniner som kæledyr

Gnavere er meget forskellige, hvad angår størrelse, vaner, foder og pasnings- og motionsbehov. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas gnavere. Levende dyr sælges udelukkende i vores centre, så forhør dit nærmeste havecenter, om de sælger den gnaver, du har interesse i.

Gnavere som kæledyr

Gnavere er en stor kategori af mindre pattedyr, som alle er kendetegnet ved at have fortænder, der gror hele livet. Dyrene har derfor behov for at gnave for at slide tænderne ned - deraf navnet 'gnavere'.

Det omfatter både kanin, hamster, marsvin, chinchilla og mange andre søde dyr. Hos Plantorama forhandler vi alle de mest populære gnavere - lige fra de søde kaniner til de lynhurtige jordegern. Gnaverne kan kun købes ude i vores centre.

Om gnavere

Gnavere er en stor kategori af mindre pattedyr med rodåbne fortænder. Det vil sige, at deres fortænder vokser hele livet igennem. For at slibe tænderne ned har dyret behov for noget at gnave i - deraf navnet 'gnavere'.

Gnaveren udgør med omkring 2.000 arter den største pattedyrorden. Det er dog langt fra alle arter, vi kender og kan holde som kæledyr. Af de mest populære gnavere som kæledyr kan nævnes: kaniner, marsvin og hamstre.

Gnavernes fællestræk

Gnavere er hovedsageligt planteædere og æder gerne frugter, frø, blade, rødder og knopper. I naturen kan gnavere dog supplere kosten med insekter og andre små arter, hvis dette er nødvendigt. Desuden er gnavere karakteriseret ved generelt at have en kort og plump krop.

Nogle gnavere er større end andre, men generelt er kroppen kort og benene lave. Gnaverne er blevet populære kæledyr netop på grund af deres ringe størrelse, og fordi de for de flestes vedkommende har en dejlig, blød pels. Samtidig er gnavere nemme at passe, og de er derfor blevet populære som kæledyr til børn.

Tænk dig om, før du køber

Børn bliver ofte forelsket i de små, bløde gnavere. Velmenende forældre, som gerne vil forkæle deres børn, giver derfor børnene en gnaver som kæledyr.

Efter et stykke tid bliver dyret måske mindre spændende eller det viser sig at være sværere at passe dyret, end først antaget - og i nogle tilfælde mister barnet helt interessen for dyret.

Det er frygtelig synd for dyret, og det er forældrenes ansvar at sikre, at dette ikke sker. Derfor skal man overveje det grundigt, inden man anskaffer et kæledyr til børnene.

Skulle det gå helt galt, og man er nødt til at skaffe sig af med dyret, er det eneste forsvarlige og etisk korrekte at sikre dyret et nyt, kærligt hjem ved omplacering.

Enten kan man selv finde en kærlig familie, der vil overtage dyret eller også kan man aflevere dyret på et dyreinternat, hvor de vil tage sig af omplaceringen.

Alternativt er aflivning en mulighed. Der har de seneste år været en stigende tendens til, at man lukker gnavere ud i naturen, når man ikke kan tage sig af dem mere.

Det er både dyrplageri og faunaforurening at sætte kæledyr fri i naturen. De er opfostret som kæledyr og kan derfor ikke klare sig selv i naturen. Kan man ikke længere selv tage sig af sin gnaver, har man derfor en forpligtelse til at få dyret omplaceret eller aflivet.

Valg af gnaver

Der er stor forskel på de enkelte gnavere, både hvad angår størrelse, vaner, motionsbehov, foder og ikke mindst pasningsbehov. Inden man anskaffer sig en gnaver, skal man derfor overveje hvilken gnaver, der passer til ens behov og muligheder.

Børn vil som regel gerne have et kæledyr, som de kan klappe og snakke med, og derfor er det hensigtsmæssigt, at de får en gnaver, som er mest livlig om dagen, eksempelvis en kanin. Desuden er det vigtigt at overveje, hvor meget plads i huset og økonomien, man har.

Jo større et dyr er, jo større et bur kræver det og jo mere foder spiser det. Derfor er større gnavere, som chinchillaer, dyrere at anskaffe og passe end mindre gnavere, som hamstre.

Beskrivelse af kaniner

Kaninen er den mest populære gnaver holdt som kæledyr i Danmark. Populariteten skyldes primært kaninens bløde pels og de smukke, brune øjne, som kan være meget svære at stå for. Kaninfamilien er stor med mange racer.

Den mindste race, Hermelin, vejer omkring 1 kg, men den største race, Belgisk kæmpe, kan veje op til 10 kg. Der er altså stor variation inden for kaninfamilien. Kaniner bliver generelt 6-8 år gamle og er nem at gøre kælen.

Kaniner er generelt nemme at passe. Langhårede kaniner, de såkaldte Angorakaniner, har brug for pelspleje, men korthårede kaniner holder sig selv rene.

Kaniner kan, modsat mange andre gnavere, godt klare frost, men tåler ikke direkte sol og for meget varme. Kaniner er meget renlige dyr og derfor bør der muges ud og gives rent halm i buret i hvert fald hver anden dag.

Beskrivelse af marsvin

Marsvin er, næst efter kaninen, det mest populære gnaverkæledyr i Danmark. Marsvin lever i flokke i naturen og det er derfor bedst at holde flere marsvin sammen.

Det er vigtigt at huske, at marsvin yngler meget let og at hanner og hunner derfor skal holdes adskilt, hvis man ikke ønsker, de får unger.

Desuden fungerer det bedst, hvis marsvinene har boet sammen, siden de var små. Marsvin er ikke egnet som kæledyr til urolige børn, da de - mere end andre gnavere - ikke tåler voldsom behandling. Tabes marsvinet, kan det let brække ryggen.

Derfor er det meget vigtigt, at børnene forstår at være rolige og forsigtige i omgangen med dyret. Marsvinets bur skal stå lyst og hævet fra jorden - og meget gerne udenfor i sommerhalvåret.

Vær opmærksom på at give buret en placering med gode læforhold og uden direkte sol. Foder, hø og grene bør skiftes ud dagligt og mindst to gange om ugen bør buret rengøres helt i bund.

Beskrivelse af hamster

Hamsteren er det tredjemest populære gnaverkæledyr i Danmark. Der findes mange forskellige hamsterarter, men fælles for dem alle er, at de er meget små, muselignende gnavere. De fleste hamstere er sociale af natur og kan derfor med fordel holdes i par eller grupper.

Vær opmærksom på at hamstere yngler meget let og at hanner og hunner derfor bør holdes adskilt. En hamster er et lille dyr, som ikke spiser meget af gangen. Til gengæld spiser dyret ofte og det er derfor vigtigt, at dyret altid har adgang til frisk foder.

Ligeledes er det vigtigt, at hamsteren altid har adgang til frisk drikkevand, gerne i en drikkeflaske. Vær opmærksom på at hamsteren er et natdyr og at det derfor skal placeres et sted, hvor dens puslen og raslen om natten ikke generer husets øvrige beboere.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden