Hønsehuse og tilbehør

Det rigtige hønsehus og fodertilbehør er vigtigt for dine høns' trivsel. Vær opmærksom på at dette er et produktkatalog, og kun et begrænset udvalg føres online. Forhør dig i centeret om den aktuelle vare er til salg i centeret lige nu.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af hønsehuse og tilbehør til hønsehuse.

 

Få gode råd til høns

Få tilbudsavisen elektronisk direkte i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 150.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuj', har kompakte blomsterklaser på 15-20 cm, hvor de enkelte blomster bliver meget store. Har store mørkeblå og lilla blomsterknopper.

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Hønsehuse og tilbehør

Et hønsehus af den rette størrelse og med mulighed for at komme udenfor på græs er vigtigt for dine høns trivsel. Udover huset er det også vigtigt at købe det rette fodertilbehør. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hønsehuse, æglægningskasser og tilbehør til høns.

Hønsehus og æglægningskasse

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hønsehuse og æglægningskasser. Vi har hønsehuse i forskellige størrelser til forskellige størrelser hønsehold. Alle vores hønsehuse er kendetegnet ved at være uden bund, så de kan flyttes, når hønsene har spist al vegetationen i et område. Desuden er husene fremstillet i robust og hårdført træ og har tag beklædt med tagpap. På den måde sikres det, at huset holder i mange år uanset vind og vejr.

Giv hønsene adgang til grønt

Det er vigtigt for høns' trivsel, at de har adgang til græs og grønt. Høns kan gå i timevis og pikke til græs, mælkebøtter og andet ukrudt og efter et par uger vil de have spist al vegetationen i et område. For at sikre at hønsene altid har adgang til frisk grønt er det en god idé at købe et hus, som kan flyttes. På den måde kan du altid flytte hønsehuset til et sted, hvor der er masser af grønt til hønsene. Vær opmærksom på at visse planter kan afgive smag til æggene. Hvis en høne for eksempel spiser meget ramsløg, vil det give en hvidløgsagtig smag til æggene. Derfor skal du overveje, hvilken slags grønt du giver hønsene adgang til.

Husk æglægningskasser

Det er vigtigt, at hønsene har et godt og trygt sted, hvor de kan gå hen og lægge æg. Høns foretrækker at være i fred og ro, når de skal lægge æg og derfor kan man købe særlige kasser, kaldet æglægningskasser, som netop imødekommer behovet for fred og ro. Hos Plantorama har vi et stort udvalg indenfor æglægningskasser i forskellige størrelser.

Tilbehør til hønsehus

Foderautomater og hønsevandere er det vigtigste tilbehør til hønsehuset. Der findes mange forskellige typer og størrelser foderautomater, fodertrug og hønsevandere. Hvilken model, man bør vælge, er op til en selv. Det vigtigste at huske på er at købe en foderudstyr, der passer til hønseflokken. Har man 10 høns, skal man altså have en foderautomat, der kan rumme mad nok til 10 høns og som også giver plads til, at 10 høns kan spise derfra. Hos Plantorama har vi et stort udvalg indenfor hønsevandere og hønsefoderautomater, som sikrer dine høns adgang til frisk foder hele dagen.

Foderudstyr i høj kvalitet

Høns går ude hele året rundt og derfor skal deres foderudstyr kunne holde til al slags vejr. Derfor forhandler vi hos Plantorama kun foderudstyr i den bedste kvalitet. Udstyret kan holde til både sol, regn og blæst og udmærker sig desuden ved at være meget stabilt, så hønsene ikke kan vælte det.