×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Hunde

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Gode råd til hunden

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Dyr

Udstyr og tilbehør til hunde

Hunde trives bedst med det helt rigtige udstyr og foder, som er tilpasset deres særlige behov. Herover kan du se et udvalg af Plantoramas tilbehør og foder til hunde. Se det aktuelle sortiment i dit center.

Stort udvalg af udstyr og tilbehør til hunde

I alle Plantorama centre kan du købe udstyr og tilbehør til dinhund og se det store udvalg af blandt andet foder og godbidder, halsbånd og liner samt legetøj og hundetøj. Du finder simpelthen alt det, du skal bruge af hundeudstyr og hundetilbehør, i Plantorama. Vi har også et stort udvalg af senge, foderskåle, transportbure og plejeprodukter.

I Plantorama sætter vi en ære i at sørge for et bredt sortiment af kvalitetsprodukter til billige penge. Der skal være noget til alle hunde – uanset deres forskellige behov. Derudover tilbyder vi altid rådgivning og vejledning fra vores faguddannede personale. De står klar til at besvare dine spørgsmål og finde de helt rette produkter til dig og din bedste ven.

Vi deler også ud af vores mange års erfaring og viden i vores guide-univers. Her finder du vores bedste tips og tricks til hundens adfærd og pleje – blandt andet pelspleje, træningsøvelser og overvægt. Se hele guide-universet her.

Hunden: Menneskets bedste ven

Hunden er kendt som menneskets bedste ven, og det er ikke helt uden grund. Den har været beviseligt tilknyttet mennesker som husdyr i omtrent 15.000 år og er det mest populære kæledyr i Danmark. En hund er typisk et meget socialt dyr, og derfor er de ofte tæt knyttet til deres familier, hvor de ofte anses som endnu et familiemedlem.

Hunden nedstammer fra gråulven, hvorfor alle hunderacerne i dag stadig har stærke instinkter, der stammer fra deres forfædre. I de 14.000 år som er gået, har hundene jaget sammen med menneskene, trukket slæder og vogne for dem, ydet sikkerhed og beskyttelse, hyrdet fåreflokke og selvfølgelig bidraget med fantastisk selskab.

Valg af hund og racehund

Den første avl på hunde forsøgte at forstærke de instinkter, der gavnede menneskenes arbejde – sådan ser vi det også mange steder i dag rundt om i landets kenneler. Når du vælger en racehund, kan det gøres lettere at finde en hund, hvis temperament og behov passer godt til ens egen livsstil.

Du skal blot være opmærksom på, at avlsarbejdet i dag også er fikseret omkring hundenes udseende og racerenhed. Det kan nemlig medføre omfattende indavl blandt hunderacen, som medfører mange arvelige sygdomme. Derfor anbefaler vi, at du som udgangspunkt ikke vælger en racehund baseret på dens udseende – det er langt vigtigere, at hunden er avlet forsvarligt og er sund.

Et hundeliv fyldt med skavanker og sygdomme, er ikke et værdigt liv – uanset om den så har det helt rette udseende. Heldigvis giver langt de fleste hundeejere deres nuttede familiemedlemmer gode levevilkår. De er jo trods alt medlemmer af familien, hvorfor det er hårdt at se dem lide og have ondt. Det er vigtigt at notere, at dette selvfølgelig gælder racehunde såvel som blandingsracer. I alle tilfælde handler det om at vælge en hund, som er avlet på en fornuftig måde. Læs også: Når du skal vælge hund

Pelspleje

Endnu en ting, som hunden har tilfælles med ulven, er pelsen. Både hunde og ulve har en pels, som opdeles i dækhår og uldhår. Dækhårene er glatte og gør, at det er svært for regn at trænge ind til uldhårene. Uldhårene er de hår, som isolerer den mod kulden.

Ved nogle hunderacer kan det være nødvendigt at supplere med forede dækkener eller jakker i vinterperioden, da deres underuld er meget ringe, hvilket gør, at hunden har svært ved at holde varmen. Andre racehunde med store pelse kan modsat ligger ude i sneen i timevis uden at mærke noget til de lave temperaturer.

Nogle hunde har så meget pels, at det er nødvendigt at børste eller karte pelsen jævnligt. Når du børster din hund med jævne mellemrum, mindsker du samtidig mængden af hår, som den typisk fælder i foråret og efteråret. 

Vi anbefaler, at du vænner din hund til at blive børstet eller kartet fra hvalpestadiet. På den måde bliver det en naturlig del af hundens pleje, og du slipper for en filtret pels, der kan forårsage irriteret hud og eksem. Gør du pelsplejen til en del af hunden rutine, kan det tilmed blive en afslappende hyggestund for dig og din hund. Hos Plantorama finder du et bredt udvalg af plejeprodukter – lige fra shampoo, olier og loppemidler til børster, karter og neglesakse.

Valg af hundefoder

Hunde stammer fra ulven, som er et rovdyr, hvorfor de primært er kødædere. Men mange er dog glad for grøntsager, bær og græs. For at dække din hunds behov anbefaler vi, at du fodrer med et godt tørfoder i en god kvalitet, som har, de ingredienser den har behov for.

Hos Plantorama finder du tørfoder i mange forskellige varianter, der understøtter race, alder og andre specielle behov, som eksempelvis diabetes, overvægt og sterilisation. Tørfoder hjælper desuden med at rense tænderne, så du minimerer risikoen for tandsten og karies. Det er dog som oftest nødvendigt at supplere fuldfoderet med tandpleje i form af enten tyggeben og tandbørstning. Tyggebenene stimulerer også hundens natur og fysik, da dens tandsæt er bygget til at rive, gnave og flå.

I vores store udvalg af hundefoder finder du både vådfoder og tørfoder, hvor tørfoderet bør fungere som hundens grundfoder, og vådfoderet bør fungere som et lækkert og velsmagende supplement. Du finder desuden kornfrit foder til hunde med allergi, foder til jagthunde og hunde med højt aktivitetsniveau samt foder til hvalpe, seniorhunde og dem med lavt aktivitetsniveau. Vi fører alle af Danmarks mest anerkendte varemærker indenfor hundefoder. Du finder blandt andet Royal Canin, Eukanuba, Hill’s, ProNature, Kronch og Kingsmoor. Se udvalget af hundefoder.

Aktivering af hunden

Hunde har fra naturens side meget stærke instinkter, hvilket vi mennesker gennem avlen har bidraget yderligere til. Hunde, der ikke får afløb for disse instinkter og ikke bliver stimulerede, kan blive frustrerede eller stressede. For at imødegå hundens behov skal du sørge for daglige, lange gåture, legetøj og aktiviseringslegetøj, så hunden holdes sund og glad. Denne form for aktivering modvirker desuden adfærdsproblemer og destruktiv adfærd.

Hos hundehvalpe er aktivering og stimulering af sanserne og instinkterne vigtigt i forhold til indlæringen og opbygningen af det gode forhold mellem dig og hvalpen. Her kan det rigtige hundeudstyr og tilbehør understøtte hundens instinkter og naturlige adfærd – også selvom de foretrækker forskellige typer legetøj. Derudover fungerer legetøj som underholdning for hunden, også i de tilfælde hvor du ikke har tid til at lege med.

Hundens primære sanser er lugtesansen og høresansen. De hører omtrent fire gange så godt som mennesker, og deres lugtesans kan være op til 100 millioner gange så god som menneskers. Derfor er det vigtigt at få stimuleret disse sanser. Her kan legetøj, udstyr og tilbehør være en god måde at få stimuleret og aktiveret sanserne hos hunden, samtidig med at du får opbygget et godt og tillidsfuldt forhold til din hund.

Før du køber hund

Vi ved godt, at hunden er menneskets bedste ven, men inden du drøner ud og anskaffer dig en blød pelsven, skal du gøre dig nogle overvejelser. Det er først og fremmest en god idé at sætte sig grundigt ind i hunderacens behov, temperament og andre karakteristika, og vælge en hund med øje for ens bolig, familie, aktivitetsniveau, livsstil og temperament. På den måde får du gennemtænkt, hvilken hund der passer bedst til dig og din familie.

Det giver desuden også en god fornemmelse for, hvilket udstyr og tilbehør du har brug for til hunden. Er én af hundens karakteristika eksempelvis lang pels, skal du anskaffe dig det rette udstyr til pelsplejen. Har hunden eksempelvis et meget højt aktivitetsniveau, er det vigtigt, at du anskaffer legetøj og andet tilbehør, der stimulerer og engagerer hundens sanser og instinkter.

Derudover anbefaler vi, at du ser på forældredyrenes sygdomshistorie, når du skal købe eller avle hund, og også sikrer dig, at hunden købes fra et ordentligt sted, hvor avlerne har gjort alt, hvad de kan, for at avle sunde og socialiserede hunde. Når du er ude for at købe en hundehvalp, skal du kunne se moren. Undgå hvalpefabrikker, selvom deres hvalpe sælges billigt.

Hunde til salg skal gerne være socialiserede, opdragede, fodret fornuftigt og have vaccinerne i orden. Det kan være fristende at købe hunde fra hvalpefabrikker, men derved bidrager du blot til at vedligeholde efterspørgslen. Fabrikkerne avler ikke efter at undgå defekter og sygdomme, så du risikerer at købe en syg hund, der kræver mange dyrlægebesøg og aldrig trives. Læs også: Før du får hund

Regler for hvalpe

Har din hund fået hvalp eller overvejer du at anskaffe dig én, skal du huske, at hvalpe ikke må fjernes fra deres mor, før de er otte uger gamle. De første otte uger har hvalpen stadig brug for dens mor til at oplære den og dens søskende til at lege med.

Husk også, at det er lovpligtigt, at hunden bærer hundetegn i halsbåndet med ejerens navn og adresse. Vi anbefaler dog, at du anskaffer dig en sele, når du skal gå med hunden, og ikke sætter linen fast i halsbåndet. Dette kan nemlig forårsage ryg-, nakke-, hals- og hovedskader.

I alle Plantorama centre står faguddannet personale klar til at hjælpe dig med alt indenfor hunde. De deler gerne ud af deres faglige viden, så du finder det helt rette udstyr og tilbehør til hunden.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden