Hundefoder

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af lækre godbidder og nærende hundefoder fra blandt andre Royal Canin, Eukanuba, Hill's, ProNature, Kronch og Kingsmoor. Vores udvalg omfatter alt fra hvalpefoder, over voksenfoder, til seniorfoder, og vi har særligt foder til eksempelvis overvægtige hunde, steriliserede hunde og hunde med højt aktivitetsniveau. Vær opmærksom på at dette er et produktkatalog, og kun et begrænset udvalg føres online. Forhør dig i centeret om den aktuelle vare er til salg i centeret lige nu.

Gode råd til hunden

Grøn inspiration og gode råd til bolig, have og dyr

Tilmeld dig nyhedsmailen ligesom 95.000 andre

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Prydløg kan blive liggende i jorden hele året, så du undgår besværet med at grave dem op efter blomstring og sætte dem igen om efteråret. Prydløg har de mest fantastiske blomster, men desværre bliver bladene ofte halvvisne før blomsterne springer ud. Derfor kan du med fordel plante stauder som f.eks. hosta eller storkenæb omkring, som kan komme op og dække de grimme blade, så de ikke skæmmer for den smukke blomstring.

Dine planter er angrebet af skjoldlus, som desværre kan være meget svære at bekæmpe. De beskytter sig godt under det lille flade skjold. Herunder lægger de også deres æg. Når æggene klækkes kommer de små vandrelarver frem, og så er det tid at sætte ind med bekæmpelse.

Gentagende behandlinger med insektsæbe eller bladglans vil være fremgangsmåden, men der skal behandles mange gange, fordi det kun har virkning på helt unge individer (OBS! Nogle planter tåler ikke bladglans, så hvis det er det du vælger så prøv først at sprøjte på et enkelt blad og se hvordan planten reagerer). Du kan også forsøge at fjerne så mange skjold du kan med fingrene. Sidder der også skjold på stammen kan du bruge en stiv børste til at fjerne dem. Hvis planterne er meget hårdt angrebet, kan det ende med at de må kasseres, men i første omgang synes jeg du skal gøre en indsats for at bekæmpe dem.

De sorte belægninger på bladene er såkaldte branddugsvampe. Skjoldlus udskiller honningdug som er et sukkerholdig stof som lægger sig på overfladen af bladene. Honningduggen giver grobund for branddugsvampe, som ses som sorte eller mørke belægninger på bladene. 

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

En ren frisk kompost skal blandes med 1/3 jord. Der er ikke så meget der gror optimalt i en ren kompostjord, og specielt ikke hvis man sår i det. Når vi taler om Champost, så er det et udmærket produkt. Champost Jordforbedring skal blandes på samme måde, som når man bruger sin egen kompost eller et lag på 5-10 cm blandes i jorden. Champost har også plantesække som man enten kan bruge i forbindelse med kapillærkasser eller tømme posen, og bruge den i et fast bed. Husk at du skal supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Komposten giver din jord en god struktur og forbedre mikroorganismernes vilkår til gavn for dine planters rødder og plantens tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Det kan ske at bøgehækken med alderen bliver både for bred og høj, men det findes der heldigvis en løsning på. Den kan skæres ind i siderne og ned i toppen og i løbet at 2-3 år, har man igen en tæt og smal hæk.Som du helt rigtigt skriver, så skal man ikke skære begge sider og toppen på samme tid. Det første år skæres den ene side samt toppen tilbage. Året efter skæres den anden side ind. Du kan starte med at skære toppen ned. Skær gerne 10 cm længere ned end du ønsker den endelige højde. Så kan hækken vokse lidt uden at blive for høj. Spænd herefter en snor ud som du kan styre efter når hækken skæres ind i siden. Så bliver hækken lige. Det bedste tidspunkt at skære hækken ind på er i april. Hvis foråret kommer tidligt kan det også gøres i sidste halvdel af marts.   

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

Rhododendron  hører til en af de planteslægter som relativt nemt kan flyttes som store planter. Vent til august/september og sørg for at vande planten hyppigt i perioden før flytningen. Ved opgravningen skal der sørges for at jordklumpen er så stor som muligt.  Dette for at få så stor del af rodnettet med som muligt. Ved omplantningen skal der bruges rigeligt med Rhododendronsphagnum  og rigelig vanding efter plantning.

Hunde

Find det rigtige foder til din hund

Hundefoder er ikke bare hundefoder. Herunder har du læse om Plantoramas hundefoder udvalg, og få en forståelse for hvad du skal være opmærksom, på når du køber hundefoder næste gang.

Hundefoder af kendte mærker

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af hundefoder og godbidder til hunde. Vores udvalg omfatter blandt andet hundemad og snacks fra alle de kendte fodermærker, som eksempelvis Royal Canin, Eukanuba, Kingsmoor, Kronch, Hill’s, ProNature og Vitakraft.

Hundefoder fra Vitarex

Vores foderudvalg omfatter desuden hundefoder af mærket Vitarex, som udelukkende forhandles af Plantorama. Vitarex fremstilles i Danmark og består udelukkende af rene, naturlige råvarer. Vitarex er udviklet ud fra ønsket om at levere et foderprodukt af den bedste kvalitet til en god pris. I Vitarex-serien finder du både foder til voksne hunde, særligt foder til små og mellemstore racer, foder til store racer, foder til hvalpe og kornfrit foder.

Hundefoder til alle hunde

Hos Plantorama forhandler vi hundefoder til hunde i alle afskygninger. Foruden et stort udvalg af grundfoder, som kan bruges til hunde af alle racer og i alle aldersgrupper, omfatter vores udvalg også et stort udvalg af specialfoder, som er særligt tilrettelagt til at imødekomme din hunds specifikke behov.

Racespecifikt foder

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af racespecifikt foder, som er særligt fremstillet til at imødekomme bestemte racers energi- og næringsbehov. Vores racefoder omfatter både foder til større hunderacer (voksenvægt over 25 kg), som eksempelvis Labrador, Golden Retriever, Schæfer og Rottweiler, og mindre hunderacer (voksenvægt under 25 kg), som eksempelvis Chihuahua, West Highland White Terrier, Mops, Beagle, Cavalier King Charles Spaniel Shi Tzu og Yorkshire Terrier.

Foder til hvalpe og aldrende hunde

Foruden et stort udvalg af racespecifikt foder, forhandler vi blandt andet hvalpefoder og seniorfoder. Foder til hvalpe er særligt udviklet til at give den lille hvalp energi og næring til en sund vækstperiode og et stærkt immunforsvar. Omvendt er senior udviklet til at sikre den modne eller aldrende hund en sund alderdom og er blandt andet kendetegnet ved at styrke leddenes smidighed og styrke immunforsvaret.

Foder med lavt energiindhold

Blandt vores store udvalg af hundemad finder du desuden et bredt udvalg af foder med et lavt energiindhold. Disse foderprodukter er udviklet til hunde med tendens til overvægt. Nogle racer, såsom Labrador og Golden Retriever, har tendens til overspisning og dermed også overvægt. Desuden kan neutraliserede og hunde, som ikke har fri adgang til udendørs arealer, også have tendens til overvægt, fordi de har et nedsat aktivitetsniveau. Vores udvalg af hundefoder med reduceret fedtindhold er særligt velegnet til disse kategorier af hunde.

Foder med højt energiindhold

Ligesom vi forhandler et stort udvalg af foder med lavt energiindhold, forhandler vi også foder med et særligt højt energiindhold. Disse foderprodukter er særligt udviklet til hunde med et højt aktivitetsniveau, som eksempelvis hunde, der træner meget, og jagthunde. Disse hunde har brug for energi til at løbe og orientere sig, og derfor har de brug for et særligt energirigt foder.

Foder til særlige behov

Udover foder med lavt energiindhold og højt energiindhold forhandler vi også foder til hunde med helt særlige behov. Vores udvalg af foder til særlige behov omfatter blandt andet foder, der styrker hundens led og muskler, og foder, der er særligt udviklet til hunde med sart fordøjelse. Disse foderprodukter kan både bruges som grundfoder eller som et suppleringsfoder i de perioder, hvor hunden har brug for det.

Kornfrit foder

Nogle hunderacer har særlig tendens til allergi, men alle hunde kan lide af allergi. I langt de fleste tilfælde skyldes den allergiske reaktion, at hunden ikke kan tåle kornprodukter. Til at imødekomme disse hundes allergi, er der udviklet kornfrit hundefoder, og dette særlige hundefoder finder du naturligvis også et udvalg af hos Plantorama.

Tørfoder og vådfoder til hunde

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af tørfoder til hunde, men vi har også et bredt udvalg af vådfoder til hunde. Tørfoderet bør fungere som hundens grundfoder, mens vådfoderet kan bruges som et lækkert og velsmagende supplement til tørfoderet.

Godbidder til hunde

Udover et stort udvalg af fuldfoder til hunde, har vi også et stort udvalg af godbidder til hunde. Vores udvalg af godbidder til hunde omfatter blandt andet tyggeben, snacks af tørret kød, knasende godbidder og særligt energirige godbidder, som er velegnede til brug under hundetræningen.

Plantorama bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info, om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores persondatapolitik klik her