{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pleje og hygiejne

Hunde

Pleje til hunde

Hundepleje varierer meget fra race til race, men alle hunde har gavn af at få plejet pelsen, tænderne og kløerne jævnligt. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af produkter til pleje af hunden.

Hundepleje sikrer en sund og ren hund

Pelspleje- og vedligeholdelse samt kosttilskud og hundepleje er essentielt for at sikre en sund hund.

Med hundeplejen får du en sund og ren hund, som er klar til at komme ud og lege med andre glade hunde.

Udvalget omfatter blandt andet loppe- og parasitmidler, tandbørster og –pasta samt redskaber til vedligeholdelse af pels og kløer.

Sådan klipper du hundens klør

De færreste hunde slider deres kløer tilpas langt ned, så det er ofte nødvendigt, at du klipper dem. Det er bedst at anvende en klosaks til formålet.

Det er vigtigt ikke at klippe kløerne for langt ned, da både nerver og blodårer kan gå i stykker. Desuden er det smertefuldt for hunden at opleve.

Er du i tvivl, er det bedre at klippe mindre af lidt oftere. Blodårer og nerver vokser ud med kloen, så hvis ikke de bliver klippet regelmæssigt, kan det være svært at klippe dem rigtigt.

Loppemiddel til hunde

Det er vigtigt at holde hunden loppe- og flåtfri, så den ikke døjer med kløe og risikerer at blive smittet med sygdomme. Vi anbefaler de anerkendte loppemidler til hunde fra Advantage.

De bekæmper utøj og lopper og påføres i nakken af hunden for den bedste effekt. I dette område kan den nemlig ikke komme i kontakt med midlet.

Pelspleje holder hunden sund

Pelspleje og pelsvedligeholdelse er vigtigt for de langhårede hunderacer, så de holder sig pæne og sunde. Manglende pelspleje kan føre til filtrede knuder i pelsen samt irriteret og smertefuld hud.

Afhængigt af racen er det rigeligt at vaske hunden med en god hundeshampoo og børste den igennem. Nogle racer kræver pelspleje med karter og trimmere. Uanset race er det vigtigt at vedligeholde pelsen.

Sørger du for at børste hunden minimum ugentligt, bliver hunden vant til at blive håndteret, og du holder den samtidig flot og sund.