{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Seler

Hundeseler til små og store hunde

Et stort udvalg af hundeseler

Vi tilbyder et stort udvalg af hundeseler fra forskellige mærker, i forskellige materialer, til forskellige hundestørrelser, så du kan finde den helt rigtige hundesele som passer til dig og din pelsede ven.

Du finder blandt andet step-in seler, Y-seler og antitræk-seler. Step-in seler fungerer ved at hunden træder op i dem, hvorefter de hægtes sammen på ryggen. Selen er således spændt rundt om hundens krop både foran og bagtil. Selen er god, da den fordeler trykket ud på hundens brystparti.

Y-seler er formet som et y og fungerer ved, at den trækkes hen over hovedet på hunden, så forbenene er placeret på hver side af midterstroppen. Selen er rigtig god, da den koncentrerer tryk og pres på hundens bryst.

Antitræk-seler anvendes typisk på hunde, som trækker meget eller skal lære at gå pænt i snor. Det er en sele som fungerer bedst i en tidsbegrænset periode som træningsredskab til at kontrollere hunden, og altså ikke til dagligdagsbrug.

Vi anbefaler, at du vælger en hundesele fremfor hundesnor, når du skal gå med hunden – især hvis du har en hund, som trækker i snoren. Vi anbefaler hundeseler til gåturen, fordi de er langt mere skånsomme mod hundens ryg og nakke.

Går du eksempelvis med hunden i en line direkte i halsbåndet, risikerer du at give hunden skader i ryg og nakke, hvis den trækker i snoren. Hundeselen vil modsat en line i halsbåndet fordele trykket på hunden krop, så den ikke bliver overbelastet.

Lær din hund at gå med sele

Det er ikke just naturligt for hunde at gå med sele, snor eller halsbånd. Det er dog nødvendigt for dem at lære at gå med dem, så du kan have din hund med udenfor. Det er derfor vigtigt, at du starter tidlige med at lære din hund at gå med sele.

Når du lærer din hund at få sele eller halsbånd på, kan du belønne den ved at give godbidder, så den begynder at forbinde handlingen med noget godt. Når du tager selen af, er det vigtigt at du ikke hiver den af, men at du åbner den forsigtigt og lader din hund trække hovedet baglæns ud, så den ikke finder det ubehageligt. Husk på, af natur bryder hunde sig ikke om at få noget over hovedet.

S

e vores udvalg af hundegodbidder her

.

Trækker din hund meget, når I er ude at gå, er der flere måder du kan lære den at gå ordentligt. Vær opmærksom på, om din pelsede ven har en hundesele som støtter ordentligt og sidder korrekt, og som ikke giver rygskager, hvis den trækker meget.

Vil du træne din hund til at gå ordentligt, anbefaler vi, at du ikke anvender en flexline, da hunden ikke ved hvor lang snoren er. Den finder derfor ud af, at hvis den trækker, så bliver snoren længere, hvilket slet ikke afhjælper at den trækker i snoren.

Læs mere om at lære din hund at gå pænt og få gode tips.

Sådan finder du den rigtige størrelse hundesele

Den sikreste måde, hvorpå du finder den rigtige størrelse på din hundesele, er ved at mål omkredsen på hundens

brystparti. Du skal huske, at der skal være luft mellem brystet på hunden og selve hundeselen, da hundeselen ikke må stramme for meget og er ubehagelig for hunden at have på.

Hundeselen må dog heller ikke være for løs, da den så kan give gnidesår. Heldigvis er alle vores hundeseler justerbare, så du kan få en hundesele, der passer din hunds størrelse helt perfekt. Fordi hundeselerne kan justeres, er de angivet med minimum og maksimum mål, hvor din hunds brystmål skal være indenfor de to tal for at det er den rette størrelse hundesele.

Da udvalget af hundeseler er stort, anbefaler vi at prøve forskellige mærker og pasforme inden du vælger en bestemt hundesele. På den måde har du nemlig nogle forskellige seletyper at sammenligne med, når du skal finde frem til netop den, som er bedst til din hund. Tag din hunds race, udseende og funktion i overvejelse, når du vælger hundesele.

En god hundesele er en som kan: spændes ind flere steder, så den bedre kan tilpasses din hunds størrelse – hvilket også er en fordel for hvalpe som kan vokse i selen, en sele som ikke skal trækkes over hovedet, da mange hunde ikke bryder sig om dette, samt er det en god sele, hvis den er polstret, da det er langt mere behageligt for din hund at have på og giver mindre slig på pelsen.

En god hundesele skal nemlig sidde godt tilbage på ryggen, så trykket ligger midt på brystet og ikke på halsen eller nakken, samt skal den være tilpas stram uden at blive ukomfortabel – der skal gerne være to fingres mellemrum mellem sele og hund. Selen skal ikke genere din hunds ven eller skulderles, tværtimod skal de være helt frie af selen, så hunden kan bevæge sig naturligt og komfortabelt. Selen skal derudover være stabil, så din pelsede ven ikke vrider sig ud af den eller rotere for meget på den.

Læs mere om valg af hundesele og få gode tips med på vejen.

Kom gerne ned i din nærmeste Plantorama og tag en snak med en af vores dyreeksperter, så skal vi nok sammen finde en rigtig god sele til din hund.

Hundeseler fra Julius-K9

Hos Plantorama fører vi hundeseler fra det kendte og populære mærke Julius-K9. Hundeseler fra Julius-K9 er kendt for deres høje kvalitet og funktionalitet samt gode materialer.
Hundeseler fra Julius-K9 er fremstillet med stropper, som fordeler tryk fra en trækkende hund mere ligeligt på hele kroppen. Hundeselerne er altså med til at belaste hunden mindst muligt.

Hundeselernes inderste lag består af et lag Økotex, som er hudvenligt og åndbart. Hundeselernes yderste lag er imprægneret, så det er slidstærkt og ridsefrit. Hundeseler fra Julius-K9 har flere forskellige stropper, så selen kan tilpasses din hunds kropsstørrelse. Foran på brystet sidder en strop i velcro og under maven sidder en strop med plastikspænde.

Øverst på ryggen sidder en metalring, hvori du skal hæfte hundesnoren eller hundelinen. Hundeselerne har desuden reflekssyninger, så din hund også bliver set i mørke.