Hunde

Hundetegn og skilte

Det er lovpligtigt at bære hundetegn

Ifølge dansk lovgivning skal alle hunde over 4 måneder bære hundetegn; ”§1 Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, inden den er 8 uger gammel, er mærket og registreret. Besidderen af en hund skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse” og ”§ 12 Med bøde straffes den, der overtræder §1”.

Undlader du at give hunden et hundetegn til halsbåndet, er det faktisk strafbart, og du risikerer ifølge hundeloven at få en bøde. Hundetegnet skal ifølge ovenstående bestemmelse sidde fast i et halsbånd og være forsynet med et vejrbestandigt navneskilt, der bærer ejerens navn og fulde adresse graveret eller præget ind i overfladen på skiltet.

Udover dit navn og adresse anbefaler vi, at du også får graveret et telefonnummer i hundetegnet. Så kan folk nemt komme i kontakt med dig, hvis din hund skulle være løbet væk hjemmefra. Skulle det ske, at hunden løber væk, imens du ikke er hjemme, kan eventuelle findere også lettere komme i kontakt med dig via dit telefonnummer frem for din adresse. Mange fraråder, at gravere hundens navn og chipnummer på hundetegnet, da der desværre er nogle folk, som misbruger disse informationer.

 

Stort udvalg af hundetegn og skilte

I Plantorama har vi et stort udvalg af hundetegn og skilte til halsbånd; du finder blandt andet tegn og skilte i form af hjerter, cirkler og kødben samt skilte prydet med sten. Vores hundetegn og hundeskilte fås i et væld af farver, mønstre og former, så der er rig mulighed for at finde det helt perfekte hundetegn til din hund. Hundetegn kan ligesom halsbånd være en sjov måde at give udtryk for din hunds personlighed.

Hos Plantorama finder du hundetegn i den bedste kvalitet til både store og små hunde. Ligesom der er regler for, hvilke informationer der skal stå på hundetegnet, stiller lovgivningen krav til hundetegnets kvalitet. Alle typer skilte og tegn skal være fremstillet i rustfrit metal eller et lignende, holdbart materiale. De hundetegn og skilte, du kan købe i Plantorama, er naturligvis af bedste kvalitet og overholder alle gældende regler i forhold til materiale.

Selvom hundetegnet er lovpligtig, behøver det ikke være kedeligt. Hundetegnet kan sagtens være smart og personligt. Find et tegn eller skilt, som matcher hundens halsbånd og passer i størrelsen, så det komplimenterer hunden. Hos Plantorama har vi tegn og skilte i mange sjove farver og forskellige mønstre, så du finder med garanti et, der passer til din hunds halsbånd. Du finder alt fra røde, hjerteformede hundetegn til blå, kødbensformede hundetegn. Vi forhandler også de mere klassiske, runde hundetegn i messing eller sølvfarvet.

 

Gravering af hundetegn

Ude i alle Plantoramas centre kan du købe og også få graveret dit hundetegn. Vi bruger professionelle maskiner, som sikrer at indgraveringen er holdbar og letlæselig. Du bestemmer selv, hvad der skal indgraveres på hundetegnet eller skiltet, men vi henviser til hundelovens bestemmelser; hundetegn skal graveres med hundeejerens navn og fulde adresse.

Navn og adresse kan fylde meget, og du skal være opmærksom på, at jo mere tekst der skal indgraveres, des mindre bliver teksten på hundetegnet. Det kan derfor være en fordel at forkorte fornavne til initialer og eventuelt forkorte adressens vejnavn – selvfølgelig så det stadig giver mening.

Det vigtigste i forhold til din hunds hundetegn eller hundeskilt er, at oplysningerne er letlæselige, så folk kan komme i kontakt med dig, skulle din hund blive væk eller rende bort. Det er derfor vigtigt, at indgraveringen laves på en helt speciel maskine, der kan sørge for, at teksten fremstår tydelig – også med tiden hvor hundetegnet vil blive slidt og ridset.

I tilfælde af at hunden render væk, gør skade på sig selv eller andre dyr, er det meget vigtigt, at andre folk hurtigt og nemt kan komme i kontakt med ejeren. Et hundetegn er med til at sikre, at din hund kommer hjem igen eller at du bliver kontaktet i nødsituationer, hvor din hund er involveret.

 

Hvilket hundetegn skal du vælge?

Hvilket hundetegn du skal vælge, afhænger først og fremmest af størrelsen på din hund. Har du en lille hund, giver det mening at vælge et mindre hundetegn eller skilt, og omvendt hvis du har en større hund, kan du vælge et større tegn eller skilt. Vælger du et mindre hundetegn, skal du huske, at der så også er mindre plads til teksten.

I disse tilfælde kan det være en god idé at vælge et skilt, der kan graveres på begge sider. Så kan du eksempelvis gravere navn og adresse på den ene side og telefonnummer på den anden side. Kom ind i vores dyrecentre og find den bedste løsning til din hund i samarbejde med vores dygtige personale. Så finder du med garanti det hundetegn, der passer bedst til din hund.

 

Hvad skal der stå på hundetegnet?

I princippet bestemmer du selv, hvad der skal stå på din hunds hundetegn. Vi anbefaler alligevel, at du vælger et hundetegn, hvor du kan gravere tekst på begge sider. Teksten på den ene side kan eksempelvis være hundeejerens navn og adresse, og teksten på den anden side kan være hundeejerens telefonnummer.

På den måde overholder du reglerne og bestemmelserne i hundeloven, samtidig med at du informerer om dit telefonnummer, hvor vi oftest er at træffe i nødsituationer. Er du eksempelvis ude at lede efter din hund, er det en fordel, at du kan kontaktes direkte på mobiltelefon.

Du skal blot huske på, at jo mere tekst og jo flere bogstaver, du ønsker på hundetegnet, des mindre bliver teksten. Derfor anbefaler vi, at du forkorter fornavne og eventuelt vejnavne, så teksten bliver så kort som muligt – selvfølgelig stadig så oplysningerne giver mening for andre.

Hundetegn og hundeskilte

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}