{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Transportbure og sikkerhedsseler

Hunde

Hundebur, transportbur og transportkasse til hund

Et hundebur sørger for, at sikkerheden er i top, når du transporterer hunden. Derudover kan buret fungere som hyggelig hule indendørs. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af bure og transportkasser til hunde.

Hundebur til bil beskytter under transport

Sikkerheden skal være i top, når du er på tur med hunden. Hundebure, transportbure og transportkasser beskytter hunden under transporten, skulle der ske et uheld. Det forhindrer samtidig hunden i at løbe frit rundt inde i bilen.

Selvom det ikke er lovpligtigt at fastspænde hunden i bilen, anbefaler vi til enhver tid, at du anskaffer dig udstyr, så hunden kan transporteres sikkert frem.

Et hundebur skal, udover at beskytte hunden i uheldige situationer, være komfortabel for hunden og funktionel for hundeejeren. Hunden skal føle sig godt tilpas i hundeburet, samtidig med at det er praktisk.

Derfor har vi hos Plantorama et stort udvalg af hundebure i forskellige designs, materialer og størrelser, så du kan finde det helt rette hundebur til dig og din hund. Det er vigtigt, at sikkerheden er i top, når du transporterer hunden, og derfor er vores hundebure selvfølgelige af højeste kvalitet, samtidig med at de er behagelige for hunden at være i.

Stort udvalg af hundebure, transportbure og transportkasser til din bil

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af hundebure, transportbure og transportkasser til alle slags hunde og i alle prisklasser. Du finder eksempelvis transportbure, hundebure og transportkasser, som er velegnede til bilen, toget og bussen.

I vores sortiment finder du transportbure til hund i metal, med et lækkert design der er tilpasset forskellige hundestørrelser. Vores metalbure fås både med lige og skrå fronter samt adskillige åbninger, så der er nemmest for dig at transportere din hund.

Det vigtigste, du skal have i tankerne, når du er på udkig efter et nyt transportbur eller transportkasse, er størrelsen på din hund og buret eller kassens formål. Det er eksempelvis ikke nødvendigt at købe et metalbur, hvis hunden blot skal med i bussen.

Skal buret stå i din bil, er det en fordel, at du opmåler bilen indvendigt, hvor buret skal stå, så du ved, hvor stort et transportbur, der er plads til.

Sådan anvender du et hundebur

Vi råder dig til, at du aldrig bruger buret til straf, da hunden så forbinder buret med dårlige oplevelser i andre situationer. 

Hunde er naturligt glade for hulelignende steder, så du kan sagtens træne hunden til at være i buret i hjemmet og på den måde vænne den til, at buret er et hyggeligt sted at være. Hundeburet skal gerne være et fristed, der føles sikkert for hunden. Ikke et sted hvor den bliver skældt ud eller lukket væk fra flokken.

Skal du købe et transportbur eller transportkasse?

Som udgangspunkt tjener et transportbur og en transportkasse det samme formål; det skal transportere hunden sikkert fra A til B. Om du skal købe et transportbur eller en transportkasse kommer derfor an på, hvordan du vil transportere hunden.

En transportkasse er typisk fremstillet i lettere materialer, såsom stof eller plast, hvorfor den er nemmere at have med at gøre, hvis den skal bæres ind og ud af bilen, bussen eller toget. De kan også oftest foldes sammen, så de ikke fylder noget, når de ikke er i brug.

Et transportbur er derimod mere stationært, hvilket gør den velegnet til transport af hunden i bil, hvor buret ikke nødvendigvis skal flyttes ind og ud.

Læs også: Sikker transportering af din hund

Når du vælger transportbur til hund

Når du skal vælge transportkasse eller hundebur, skal du gå efter en størrelse og type, hvor hunden kan stå oprejst, ligge ned og vende sig rundt. Det er oplagt at fore dem med skridfaste måtter og bløde tæpper.

Det handler først og fremmest om sikkerhed og komfort, når det drejer sig om hundebure og transportkasser. De er bygget solidt, men er hunden dygtig til at bryde ud, kan du anvende et bur i metal. 

 

Med en hundesele kan du fastspænde hunden til en sele i bilen. Disse finder du også i vores udvalg. Med et transportbur er der garanti for, at hunden bliver, hvor den er.

Det giver dig desuden mulighed for at åbne vinduerne helt op, uden at hunden stikker hovedet ud eller hopper ud. Det kan være særligt fordelagtigt for både dig og din hund på varme sommerdage.

Læs også: Få tips til når hunden skal med på ferie

Transportbur i metal

Et transportbur i metal er nok det mest stabile, holdbare og robuste bur, du kan få til hunden. Fordelen ved at transportbur i metal er, at det er tungere end transportkasser i stof eller plast, så de egner sig rigtig godt til transport i bil.

Hos Plantorama finder du metalbure i både stål og aluminium, som er fremstillede i holdbare og stabile materialer. Du finder metalbure i mange forskellige størrelser, så du med garanti kan finde et transportbur, der passer til din hund og bil.

Du finder transportbure i metal til små, mellemstore og store hunde, der har låger i siderne, foran og foroven, så din hund nemt kan komme ind og ud af buret.

Transportkasse i stof

En transportkasse i stof har flere forskellige fordele og er særligt velegnede til mindre ture. Transportkassen i stof kan både anvendes som transportbur i bilen og som soveplads indendørs. Mange af transportkasserne i stof kan klappes sammen, så de ikke fylder meget, når de ikke er i brug.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af transportkasser i stof, som har net på siderne, så luftcirkulationen er god. Stofkasserne kan åbnes både i fronten og toppen, og kasserne har håndtag, som gør det nemmere at håndtere og bære rundt på.

Transportkasse i plast

Hvis et transportbur i metal er for stort til din bil, kan du vælge en transportkasse i plast som et godt alternativ. En transportkasse i plast er fremstillet i meget høj kvalitet, så du opnår den bedst mulige sikkerhed til din hund.

Fordelen ved en transportkasse i plast er, at de er nemme at rengøre, hvilket kan være en fordel til hunde, som har en tendens til at blive snavsede. Et transportbur i plast kan være et bedre alternativ til hunde, som ikke bryder sig om at blive transporteret, og derfor gerne vil gemme sig lidt væk under transporten.

Når du anskaffer dig en transportkasse i plast, skal du sørge for at fastspænde det i bilen. En plastikkasse er nemlig ikke nær så tung, som et metalbur, hvorfor det er en nødvendighed med fastspænding, for at sikkerheden er helt i top.

Sådan tilvænnes hunden at køre i bil

Når du skal vænne hunden til at køre med i bilen, handler det først og fremmest om at give hunden det bedste førstehåndsindtryk. Hunden skal gerne forbinde bilen med gode oplevelser, hvorfor det er vigtigt, at du begynder tilvænningen fra hvalp.

Dette kan du gøre ved at lade buret eller kassen stå inde i hjemmet, hvor din hund stille og roligt kan vænne sig til det. Læg eventuelt et blødt tæppe og nogle godbidder ind i buret eller kassen, så den er så indbydende som muligt.

Med tiden vil du kunne lukke buret til, imens hunden er inde i det. Øg langsomt hundens ophold inde i buret, så den bliver helt tryg med at være inde i buret. Først når hunden har vænnet sig til buret eller kassen, kan I rykke det ud i bilen.

Her gentager I samme proces med buret eller kassen, som I gjorde indenfor. Når hunden har vænnet sig til at være i buret eller kassen ude i bilen, kan du sætte dig om på forsædet.

Efter lidt tid kan du forsøge dig med at starte motoren og køre en kort tur. Piber hunden, er du gået for hurtigt frem, og det kan være en fordel at gå et par trin tilbage og gentage processen.