{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Foder

Katte

Foder til katte

Kattefoder og kattemad skal kombineres, så alle kattens nærings- og energimæssige behov dækkes. Det er vigtigt at tage hensyn til kattens alder, livsstil og sygdomme. Hos Plantorama finder du et stort udvalg af foder til katte.

Kattefoder fra kendte mærker

Vores udvalg omfatter kattemad fra kendte mærker inden for dyrefoder, eksempelvis Royal Canin, Hills, Kronch, Kingsmoor og ProNature. Mærkerne er garant for et gennemtestet kattefoder af høj kvalitet.

Kattemad fra VITAREX

VITAREX er et danskproduceret kattefoder, som udelukkende består af rene, naturlige råvarer. VITAREX er udviklet ud fra ønsket om at levere et foderprodukt af den bedste kvalitet til en god pris.

VITAREX-serien omfatter både killingefoder, foder til steriliserede katte og et grundfoder til voksne katte. Foderet forhandles kun i Plantorama.

Grundfoder til alle katte

Udvalget omfatter grundfoder, som kan bruges til alle slags katte uanset alder, pelstype, størrelse og leveforhold. Grundfoder egner sig til katte uden særlige behov eller til katte, som kan dele foder.

Har du derimod en kat med særlige behov, anbefaler vi, at du finder et foderprodukt blandt vores udvalg af specialfoder, som tager hensyn til netop din kats krav.

Foder til killinger og aldrende katte

Killingefoderet er kendetegnet ved at styrke killingens vækst og immunforsvar. Det sikrer, at din killing er sund og velernæret gennem sin opvækst.

Seniorfoderet er tilsvarende kendetegnet ved at sikre den aldrende kat en sund alderdom. Foderet er nemt at tygge for den ældre kat og har et moderat kalorieindhold, så katten ikke bliver overvægtig.

Foder der plejer pels og hud

Specialfoder, der er sammensat til at pleje kattens pels og hud, er særligt velegnet til katte, som fælder meget, langhårede katte (Perser og Maine Coon) og hårløse katte (Sphynx).

Det pels- og hudplejende foder har et særligt højt indhold af omega 3- og 6-fedtsyrer, som styrker hudens smidighed og sikrer en blød, skinnende pels uden hårboller.

Racespecifikt foder

Racekatte stiller særlige krav til det foder, de får. Racefoderet er sammensat for at imødekomme bestemte katteracers særlige nærings- og energibehov. Du finder foder til blandt andet British Shorthair og Ragdoll.

Foder til Perserkatte er eksempelvis kendetegnet ved være særligt plejende for pelsen, mens foder til Norsk Skovkat har et højt energiindhold, som sikrer den energiske skovkats mulighed for et aktivt liv.

Foder til særlige behov

Vores udvalg af specialfoder omfatter blandt andet foder, som virker særligt plejende på tænderne, og foder, som styrker kattens led og muskler. Foderet kan bruges som grund-, supplement- og overgangsfoder.

Foder til overvægtige katte

Overvægt er desværre et udbredt problem ved danske huskatte. Overvægtige katte er vel nok nuttede at se på, men det er usundt for katten at veje for meget.

Nogle katte har tendens til overvægt, mens andre katte bliver overfodret eller er inaktive. Har du en overvægtig kat, er det vigtigt, at du giver den et fedtreduceret foder.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af foder til overvægtige katte, som har et reduceret kalorieindhold og er beriget med L-carnitin, som øger forbrændingen, og fibre, som øger kattens mæthedsfornemmelse.

Foder til indekatte

Indekatte er mindre aktive end katte, der har adgang til udendørsarealer, og de har derfor større risiko for at udvikle overvægt.

Foder udviklet til indekatte har et reduceret fedtindhold, men virker også lugtreducerende på kattens afføring, så kattebakken ikke bliver en gene i huset.

Foder til udekatte

Foder udviklet til udekatte har et højt energiindhold og kan også bruges til undervægtige katte, indtil optimalvægten er opnået.

Udover et højt energiindhold er udekattefoderet også kendetegnet ved et højt indhold af antioxidanter og fiskeolier, som styrker udekattens immunforsvar samt led og muskler.

Foder til steriliserede katte

Steriliserede katte har tendens til overvægt, fordi de er mindre aktive og har en lavere forbrænding. For at forebygge overvægt er det vigtigt, at den får et foder, som er særligt tilpasset neutraliserede katte.

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af foder til neutraliserede katte. Dette foder kan både bruges til kastrerede hankatte og steriliserede hunkatte.