{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pleje og hygiejne

Katte

Enhver kat fortjener plejning

Katten har brug for pleje, ligesom alle andre væsener har det. Hjælp din kat til f.eks. en sund pels uden filter og snavs, eller til sunde tænder.

Loppemiddel til din kat

Katte kan have brug for pelspleje, nøjagtig så meget som hunde kan. Især de langhårede racer som f. eks. Norsk Skovkat og Maine Coon har brug for at blive børstet ofte. Plantorama har også shampoo og balsam til katte, hvis farverne skal fremhæves eller pelsen blot skal være pæn.
Kattepelse har to lag: vandafvisende dækhår og isolerende uldhår. Når man børster pelsen, fjerner man dødt hår, snavs og forhindrer det i at filtre, men det fjerner også døde hudceller. Det forebygger skindproblemer og hårboller, og kan med fordel gøres på selv korthårede katte. Man bør være opmærksom på at man, når man bruger en karte eller en furminator, og mens det kan være rigtig godt at gøre i foråret og sommeren, skal man overveje det grundigt om vinteren, da det er uldpelsen der holder katten varm.

Anden pleje

Det er nødvendigt at børste sin kats tænder, hvis man skal holde dem helt fri for tandsten og karies. Indenfor tandpleje tilbyder vi fingertandbørster, som er et hylster der blot kan sætte på fingeren, hvorefter du kan børste kattens tænder med fingeren.

Råd om kattepleje

Katten vil umiddelbart ikke synes at hverken pelspleje eller tandpleje er særligt interessant. Den kan vænnes til det, hvis du gør det fra killingestadiet, og det er en god idé da også dyrlæger eller passere kan have brug for at håndtere din kat. Herudover er det essentielt, hvis din kat kan få problemer med pelsen.
Vær i øvrigt opmærksom på, at ingen mængde af pleje kan redde en mat og strittende pels som er et resultat af forkert ernæring. Læs om foder, og find eventuelt noget der fungerer bedre for netop din kat.