{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Kradsetræer og -brætter

Katte

Kradsetræer, kradsebræt og kradsemåtter

Det er naturligt og nødvendigt for katte at kradse. Poterne afsætter feromoner, alt i mens de plejer kløerne. Det er dog ikke særlig praktisk, at det går ud over sofaen, hvorfor et et kradsetræ en rigtig god løsning.

Hvorfor kradser katten?

Grunden til at katten kradser er ganske naturlig. Katten kradser for at vise rent visuelt, at stedet er dens territorie, og det er her, den hører til. Jo flere der kan se, at katten ejer stedet des bedre, og derfor går det nogen gange ud over sofaen eller andre møbler i boligen.

For at undgå at din kat går amok på dine møbler og vægge, er det nødvendigt at give den et kradsetræ eller kradsebræt, hvor katten frit kan afmærke sit territorie. Når katten kradser på ting, sætter den sin duft af med sine poter, som signalerer til andre katte, at dette territorie er taget. Derudover viser din kat selvtillid, når den kradser på ting og afmærker sit territorie.

Det er også en måde for katten at pleje sine kløer på. Du kan altså ikke forhindre katten i at kradse, afmærke sit territorie og slibe sine kløer, da det er en del af dens naturlige adfærd. Derfor er den bedste løsning at købe et kradsebræt, kradsetræ eller andet udstyr, som er velegnet til at slibe kattens kløer.

Stort udvalg af kradsetræer og kradsebrætter

Kradsetræer og kradsebrætter fungerer godt sammen med kattens natur. Katte søger helt automatisk opad i landskabet eller boligen, hvor de er i sikkerhed og kan holde overblikket, hvorfor et kradsetræ er en særlig god løsning til katte. Kradsetræer giver katten mulighed for et sted, hvor den kan hvile i fred og ro uden at blive forstyrret af familiens medlemmer.

Vores kradsetræer og kradsebrætter findes i både små og større udgaver. Du finder også de helt store kradsemiljøer i vores sortiment, som har et solidt design, så de kan tåle, at katten kradser, kravler og leger rundt på dem.

Kradsetræer findes i mange forskellige størrelser, men de er alle helstøbte miljøer, hvor katten kan få lov til at lege, pleje sine kløer og også slappe af i fred og ro. De mange forskellige modeller fungerer blandt andet som gemmested og soveplads samtidig med at den stimulerer og aktiverer katten gennem leg og vedligeholdelse af motorik og kløer.

Kradsebrætter fungerer særligt godt til de katte, som er vilde med at strække sig i deres fulde længde, når de kradser kløer. Uanset hvilken løsning du vælger – kradsetræ, kradsebræt, kradsemiljø eller noget helt fjerde – så skal løsningen placeres et sted, hvor katten har nemt adgang.

Placerer du den eksempelvis bag en dør, vil katten sandsynligvis ikke bruge den, da den ikke står fremme, hvor katten bliver set.

Hvor skal kradsetræet placeres?

Det du skal tænke på, når du placerer kattens kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø, er, at katten kradser kløer, for at andre skal lægge mærke til den og signalere at dette område er dens territorie.

Når katten kradser sine kløer, plejer den dem samtidig og får også brugt sine naturlige instinkter. Derfor er det bedst i forhold til kattens adfærd og natur, at du placerer kradsetræet midt i kattens territorie, eksempelvis mellem kattebakken og madskålen. Det kan også være midt i stuen, hvor katten nemt kan få overblikket over hele territoriet fra et bestemt sted.

Lige meget hvor du placerer kradsetræet, skal du sørge for, at det er stabilt og kan holde til kattens kravleri og kradseri. Kradsetræer fra Plantorama er designet til de specifikke formål, hvorfor du med garanti finder et kradsetræ, som holder til din livlige kat.

Kradsemåtter og kradsemiljøer er gode alternativer

Udover et stort udvalg af kradsetræer og kradsebrætter finder du praktiske og smarte kradsemåtter, som er særligt gode til boliger med knap så meget plads. Kradsemåtterne kan både placeres på gulvet og hænges op på væggen, så du sparer endnu mere plads.

Ligesom med kradsetræet forebygger kradsemåtten, at katten kradser løs på væggene eller møblerne. Du finder kradsemåtter i flere forskellige farver og størrelser, så du let finder lige den, som passer til dig og din kat.

Har du mere plads, kan du også give din kat et kradsemiljø. Kradsemiljøer stimulerer kattens naturlige adfærd og giver katten gemmesteder. Kradsemiljøernes funktion er ikke kun for, at katten kan kradse kløer, den fungerer også som gemmested, legetøj og hyggehule.

I vores sortiment fører vi kradsemiljøer i mange forskellige farver og størrelse, hvor nogle har huler og forskellige niveauer. De er gode til katte, som elsker at kravle, hoppe og lege – særligt indekatte der skal aktiviseres ekstra meget. Se også udvalget af kattelegetøj.

Hvilket kradsemiljø skal jeg vælge?

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af kradsemiljøer i forskellige størrelser of farver med forskelligt tilbehør og udstyr. Derfor kan det være svært at vide, hvilket kradsemiljø der passer bedst til dig, din kat og dit hjem.

Det første, du skal have i tankerne, er kattens alder. Kattekillingerne har ikke de samme behov for at kradse kløer, som fuldvoksne katte har. Derfor er det måske ikke nødvendigt at anskaffe sig det største kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø med det samme.

Anskaf dig eventuelt et mindre kradsebræt eller kradsetræ til din killing og byt det ud med et større kradsetræ, når killingen er blevet ældre og har et større behov for at kradse kløer og overvåge sit territorie.

Det andet, du bør overveje, er kattens størrelse. Det går helt enkelt ud på, at du skal anskaffe dig et kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø, som passer til din kats størrelse og vægt. Har du én af de større katteracer, eksempelvis Maine Coon eller Norsk Skovkat, skal du have et større kradsetræ, end hvis du har en almindelig huskat, fordi de vejer mere og er større.

Som udgangspunkt skal et kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø være så stort, at din kat kan strække sig helt ud, når den kradser sine kløer. Vælger du en løsning med huler eller forskellige niveauer, skal disse selvfølgelig også være tilpasset kattens størrelse, så de ikke er for små.

Det tredje og sidste, du skal tænke på, er, om katten er indekat eller udekat. Det har nemlig betydning for, hvor meget katten skal aktiveres og stimuleres indenfor hjemmets fire vægge. Indekatte har brug for langt mere aktivering og stimulering end udekatten, da dens territorium kun dækker boligens arealer.

Derfor kan den bedste løsning til indekatte være et stort kradsemiljø med forskellige niveauer, huler og med legetøj. På den måde har din kat flere muligheder for at aktivere sig selv samtidig med, at den kan overvåge sit territorie. Et kradsemiljø med flere niveauer og huler inviterer katten til at udforske og lege, så den samtidig bliver motioneret.

Hos Plantorama finder du kradsemiljøer i mange forskellige størrelser og udformninger, så du med garanti finder netop den løsning, der passer til dig og din kat. Læs mere om aktivering af indekatte.