×
Vores Espresso House i Aalborg, Egå og Hillerød er åbne igen og klar til at tage imod dig. Hold afstand - undtagen til din favoritdrik.

Kradsetræer og kradsebræt

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Gode råd til katten

Følg os på Instagram #Plantorama

Find inspiration til din bolig

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Katte

Kradsetræer, kradsebræt og kradsemåtter

Det er naturligt og nødvendigt for katte at kradse. Poterne afsætter feromoner, alt i mens de plejer kløerne. Det er dog ikke særlig praktisk, at det går ud over sofaen, hvorfor et et kradsetræ en rigtig god løsning.

Hvorfor kradser katten?

Grunden til at katten kradser er ganske naturlig. Katten kradser for at vise rent visuelt, at stedet er dens territorie, og det er her, den hører til. Jo flere der kan se, at katten ejer stedet des bedre, og derfor går det nogen gange ud over sofaen eller andre møbler i boligen.

For at undgå at din kat går amok på dine møbler og vægge, er det nødvendigt at give den et kradsetræ eller kradsebræt, hvor katten frit kan afmærke sit territorie. Når katten kradser på ting, sætter den sin duft af med sine poter, som signalerer til andre katte, at dette territorie er taget. Derudover viser din kat selvtillid, når den kradser på ting og afmærker sit territorie.

Det er også en måde for katten at pleje sine kløer på. Du kan altså ikke forhindre katten i at kradse, afmærke sit territorie og slibe sine kløer, da det er en del af dens naturlige adfærd. Derfor er den bedste løsning at købe et kradsebræt, kradsetræ eller andet udstyr, som er velegnet til at slibe kattens kløer.

Stort udvalg af kradsetræer og kradsebrætter

Kradsetræer og kradsebrætter fungerer godt sammen med kattens natur. Katte søger helt automatisk opad i landskabet eller boligen, hvor de er i sikkerhed og kan holde overblikket, hvorfor et kradsetræ er en særlig god løsning til katte. Kradsetræer giver katten mulighed for et sted, hvor den kan hvile i fred og ro uden at blive forstyrret af familiens medlemmer.

Vores kradsetræer og kradsebrætter findes i både små og større udgaver. Du finder også de helt store kradsemiljøer i vores sortiment, som har et solidt design, så de kan tåle, at katten kradser, kravler og leger rundt på dem.

Kradsetræer findes i mange forskellige størrelser, men de er alle helstøbte miljøer, hvor katten kan få lov til at lege, pleje sine kløer og også slappe af i fred og ro. De mange forskellige modeller fungerer blandt andet som gemmested og soveplads samtidig med at den stimulerer og aktiverer katten gennem leg og vedligeholdelse af motorik og kløer.

Kradsebrætter fungerer særligt godt til de katte, som er vilde med at strække sig i deres fulde længde, når de kradser kløer. Uanset hvilken løsning du vælger – kradsetræ, kradsebræt, kradsemiljø eller noget helt fjerde – så skal løsningen placeres et sted, hvor katten har nemt adgang.

Placerer du den eksempelvis bag en dør, vil katten sandsynligvis ikke bruge den, da den ikke står fremme, hvor katten bliver set.

Hvor skal kradsetræet placeres?

Det du skal tænke på, når du placerer kattens kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø, er, at katten kradser kløer, for at andre skal lægge mærke til den og signalere at dette område er dens territorie.

Når katten kradser sine kløer, plejer den dem samtidig og får også brugt sine naturlige instinkter. Derfor er det bedst i forhold til kattens adfærd og natur, at du placerer kradsetræet midt i kattens territorie, eksempelvis mellem kattebakken og madskålen. Det kan også være midt i stuen, hvor katten nemt kan få overblikket over hele territoriet fra et bestemt sted.

Lige meget hvor du placerer kradsetræet, skal du sørge for, at det er stabilt og kan holde til kattens kravleri og kradseri. Kradsetræer fra Plantorama er designet til de specifikke formål, hvorfor du med garanti finder et kradsetræ, som holder til din livlige kat.

Kradsemåtter og kradsemiljøer er gode alternativer

Udover et stort udvalg af kradsetræer og kradsebrætter finder du praktiske og smarte kradsemåtter, som er særligt gode til boliger med knap så meget plads. Kradsemåtterne kan både placeres på gulvet og hænges op på væggen, så du sparer endnu mere plads.

Ligesom med kradsetræet forebygger kradsemåtten, at katten kradser løs på væggene eller møblerne. Du finder kradsemåtter i flere forskellige farver og størrelser, så du let finder lige den, som passer til dig og din kat.

Har du mere plads, kan du også give din kat et kradsemiljø. Kradsemiljøer stimulerer kattens naturlige adfærd og giver katten gemmesteder. Kradsemiljøernes funktion er ikke kun for, at katten kan kradse kløer, den fungerer også som gemmested, legetøj og hyggehule.

I vores sortiment fører vi kradsemiljøer i mange forskellige farver og størrelse, hvor nogle har huler og forskellige niveauer. De er gode til katte, som elsker at kravle, hoppe og lege – særligt indekatte der skal aktiviseres ekstra meget. Se også udvalget af kattelegetøj.

Hvilket kradsemiljø skal jeg vælge?

Hos Plantorama finder du et stort udvalg af kradsemiljøer i forskellige størrelser of farver med forskelligt tilbehør og udstyr. Derfor kan det være svært at vide, hvilket kradsemiljø der passer bedst til dig, din kat og dit hjem.

Det første, du skal have i tankerne, er kattens alder. Kattekillingerne har ikke de samme behov for at kradse kløer, som fuldvoksne katte har. Derfor er det måske ikke nødvendigt at anskaffe sig det største kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø med det samme.

Anskaf dig eventuelt et mindre kradsebræt eller kradsetræ til din killing og byt det ud med et større kradsetræ, når killingen er blevet ældre og har et større behov for at kradse kløer og overvåge sit territorie.

Det andet, du bør overveje, er kattens størrelse. Det går helt enkelt ud på, at du skal anskaffe dig et kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø, som passer til din kats størrelse og vægt. Har du én af de større katteracer, eksempelvis Maine Coon eller Norsk Skovkat, skal du have et større kradsetræ, end hvis du har en almindelig huskat, fordi de vejer mere og er større.

Som udgangspunkt skal et kradsetræ, kradsebræt eller kradsemiljø være så stort, at din kat kan strække sig helt ud, når den kradser sine kløer. Vælger du en løsning med huler eller forskellige niveauer, skal disse selvfølgelig også være tilpasset kattens størrelse, så de ikke er for små.

Det tredje og sidste, du skal tænke på, er, om katten er indekat eller udekat. Det har nemlig betydning for, hvor meget katten skal aktiveres og stimuleres indenfor hjemmets fire vægge. Indekatte har brug for langt mere aktivering og stimulering end udekatten, da dens territorium kun dækker boligens arealer.

Derfor kan den bedste løsning til indekatte være et stort kradsemiljø med forskellige niveauer, huler og med legetøj. På den måde har din kat flere muligheder for at aktivere sig selv samtidig med, at den kan overvåge sit territorie. Et kradsemiljø med flere niveauer og huler inviterer katten til at udforske og lege, så den samtidig bliver motioneret.

Hos Plantorama finder du kradsemiljøer i mange forskellige størrelser og udformninger, så du med garanti finder netop den løsning, der passer til dig og din kat. Læs mere om aktivering af indekatte.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden