{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Krybdyr

Dyr

Alt til krybdyr

Krybdyr er spændende hobbydyr, der skal holdes i terrarier, som efterligner deres naturlige habitat. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas udstyr og tilbehør til krybdyr. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Krybdyr er æglæggende dyr med fire ben

Krybdyr kaldes undertiden også reptiler, afledt fra deres latinske navn Reptilia, som kommer fra verbet "at krybe".

Krybdyr er en stor familie af hvirveldyr, som omfatter omkring 6000 beskrevne arter verden rundt. Denne dyrefamilie inddeles i fire underarter: Crocodilia (krokodiller), Rhynchocephalia (tuataraer), Squamata (øgler og slanger) og Chelonia (skildpadder).

Krybdyr er alle æglæggende dyr med fire ben eller nedstammende fra firbenede forfædre. De er desuden kendetegnet ved at være vekselvarme og tilpasse sig omgivelsernes temperatur.

Deres fordøjelse er langsom, og de er hovedsageligt kødædere. Deres hud er skællet og tyndere end huden hos pattedyr.

Stort udvalg af krybdyr

Hos Plantorama har vi alt indenfor tilbehør til krybdyr. Udvalget omfatter blandt andet terrarier, bundfyld, foder, varmekilder og dekoration.

Ligesom med alle andre levende dyr, sælges vores krybdyr udelukkende i vores centre. Her står der også faguddannet personale klar til at rådgive dig om krybdyrenes behov og krav.

Er du interesseret i krybdyr, kan du læse meget mere om de forskellige arter i vores guide. Vi gør dig blandt andet klogere på gekkoer, skildpadder og leguaner.

Reptiler er ikke kæledyr

Reptiler er ikke kæledyr, og det kan ikke siges nok gange. De er generelt ikke glade for at blive nusset eller samlet op, da det i naturen ville være ensbetydende med, at et rovdyr har fået fat på dem.

I værste fald kan det stresse dem, hvilket fører til et sænket immunforsvar og dermed en kortere levetid. Det bedste vil oftest være at lade dem være i fred i de habitater, man har indrettet til dem og kun håndtere dem, hvis det er absolut nødvendigt.

Pleje af krybdyr

Den optimale indretning af terrarium eller bur til et krybdyr efterligner dyrets naturlige habitat så meget som muligt, både hvad angår luftfugtighed, temperatur og indretning.

Foderet skal også være nøje afstemt med dens naturlige behov og man skal, ligesom med alle andre kæledyr, sætte sig grundigt ind i dens behov. Krybdyr vil gøre alt, hvad de kan, for ikke at afsløre svaghed og det kan derfor være meget svært at opdage sygdom, inden det er for sent.

Det er sværere for mennesker at aflæse krybdyr end andre pattedyr, da en stor del af den mimik, vi normalt forholder os til, er enten ikkeeksisterende eller betyder noget helt andet.

En skildpadde, der lukker øjnene, når den bliver aet, signalerer eksempelvis oftest stress og altså ikke nydelse, som det ville være hos et pattedyr.