×
Som et led i bekæmpelsen af COVID-19 holder vi vores legeområder lukkede, så længe det er nødvendigt.

Terrarietilbehør

Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Luk Filtering
Tilbage {{ filterGroup[0].Name }}
Der vises {{products.length}} af {{ totalProductAmount }} varer
Sortering
dummy Forudbestilling Ude af sæson
Tilbud Mængderabat Kampagne Direkte fra leverandør Klik & Hent Klik & Få leveret

{{ product.ShopDescription }}

{{ product.OfferMinimumQuantity }} {{ product.UnitType }}. {{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }}

{{ formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }}

Du sparer {{ (formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat)) * product.OfferMinimumQuantity | localeString }} Du sparer {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) - formattedPrice(product.OfferPriceIncludingVat) | localeString }} Før {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} {{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
{{ formattedPrice(product.PriceIncludingVat) | localeString }} pr. {{ product.UnitType }}. I sæson igen imellem {{returnDateString(product.SeasonStart)}} - {{returnDateString(product.SeasonEnd)}}
+ Flere Varianter

Populære produkter i denne kategori

Gode råd til krybdyr

Ofte stillede spørgsmål

Vi hjælper dig med alt til haven

Japansk blåregn, Wisteria brachybotrys 'Iko Yama Fuji', er den nyeste blåregn, som er meget blomstervillig, selv på helt unge planter, og har kompakte blomsterkasser på 15-20 cm. De enkelte blomster bliver meget store og varierer i farven fra mørkeblå til lilla. Der findes også varianter i hvid og lyserød med samme egenskaber. Alle har en kraftig blomsterduft.

Kinesisk blåregn, Wisteria sinensis 'Prolific', er den mest brugte i danske haver. Den er robust, hårdfør og meget blomstervillig. Blomstrer med 25 cm lange duftende og blåviolette blomsterklaser. 

Efteråret er klart det bedste tidspunkt at udplante æbletræer på, men vintermånederne er dog ikke noget problem. Udplanter du i dec-feb, når trærødderne stadig at etablere sig, og træet får en bedre start det følgende forår.

Efter udplantning er det vigtigt, at træet ikke tørster eller mangler næring. Vand i tørre perioder og gød med kompost i et 2-3 cm lag omkring stammen i april. Hold jorden omkring stammen fri for ukrudt og græs de første år.

Læs mere om frugttræer her.

Regnbuelatyrus – Polygala myrtifolia er en plante der stammer fra Sydafrika og som er tilpasset det klima som de har her. Planten er stedsegrøn under disse forhold og er også flerårig hvis planten opbevares under optimale forhold. Med optimale forhold skal det her forstås at lys, luftfugtighed og varme er i balance med hinanden. Det skal også bemærkes her at planten har det vanskeligt med at bryde på træagtigt ved og skal derfor ikke beskæres for kraftigt. At de overvintrede blade bliver gule, skyldes som regel ubalance i vækstfaktorerne i forbindelse med plantens overvintring og skal betragtes som et forsvar mod udtørring fra plantens side. Det er uden betydning for plantens videre overlevelse.

Umiddelbart ser dine planter fornuftige ud, men de skal placeres lyst og på en varm plads i haven. Jeg kan ikke se om plantens rødder har lidet overlast i vinter, men hvis dette er tilfældet kan det også påvirke plantens evne til at bryde med nye blade.

Med plantens store prydværdi i forhold til prisen synes jeg det er ærgerligt at fravælge dem, på trods af det kan svigte med overvintringen. Der er ikke mange udplantnings planter der kvitterer med en så lang blomstringstid.

Brug en ren, frisk kompost iblandet 1/3 jord. Få planter trives i ren kompostjord. Vi anbefaler Champost Jordforbedring, som iblandes efter samme princip som komposten. Du kan også lægge et lag med 5-10 cm jordforbedring og blande det i jorden.

Champost har også plantesække, som kan bruges i kapillærkasser eller direkte i havens bede. Husk at supplere med gødning i løbet af vækstsæsonen. Kompost giver jorden god struktur og forbedrer mikroorganismernes vilkår til gavn for plantens rødder og tilvækst.

Du kan sagtens få succes med at dyrke blåbær i krukker. Det er vigtigt, at krukken er stor dvs. mindst 20 liter, og der skal være hul i bunden, så overskydende vand kan løbe fra.

Uanset om storfrugtet blåbær plantes i et surbundsbed eller i krukker, er det normalt bedst at plante minimum to forskellige sorter, for at være sikker på god bestøvning og frugtsætning. Dernæst skal du være opmærksom på, at planter i potter hurtigere tørrer ud, så de skal vandes jævnligt, så jorden holdes fugtig.

Brug surbundsjord(rhododendronjord) som dyrkningsjord. Naturligt vokser blåbær i tørvejord, som både er mere sur og har et højere iltindhold end den almindelige havejord. Jorden i krukkerne kan du holde sur ved at gøde med surbundsgødning. 

Tak for din henvendelse. Myrtillocactus geometrizans er en meget robust og sund kaktus der dog ikke må udsættes for frost. Temperaturer over 10 grader anbefales. Vand jævnligt om sommeren men sørg for at potteklumpen er tørret helt op mellem vandingerne. Vintertid skal planterne stort set ikke vandes, dog må planterne ikke blive så tørre at plante begynder at skrumpe ind. Sørg for at potten er rigelig stor eftersom planten normalt vokser kraftigt. Det anbefales at omplante hvert andet år i en veldrænet kaktusjord. Den lyse farve på de nye skud kan skyldes at ny tilvæksten har foregået ved høj temperatur og mangel på lys. Dette retter sig som regel frmadrettet.  Planterne gødes med kaktusgødning. Bemærk, at i øvrigt er Myrtillocactus almindeligt brugt som grundstamme hvis man ønsker at pode og formere en  anden kaktusart/sort.

Stueazalea, Rhododendron simsii, kan godt dyrkes i haven i sommertiden, men den tåler ikke frost. Derfor skal planten tages ind til drivning i efteråret eller overvintres køligt. Herefter kan planten sættes ud til det kommende forår igen.

Vinter: blomstring - vand rigeligt og gød én gang ugentligt, lad stå ved 15°C. Maj: omplant til en lidt større potte. Maj-sep: vækstperiode - vand rigeligt og sørg for næring. Placer lyst uden direkte sol - gerne udendørs. Sep-dec: hvileperiode og knopdannelse - vand moderat og gød ikke, lad stå ved 10°C. Dec-marts: drivning.

Kameliaer ikke glade for at overvintre i en ubeskyttet krukke, når frosten sætter ind. Det hjælper kun mod kortvarig frost, at pakke krukken ind i isoleringsmåtter eller lignende. Rødderne er mere udsat, når planten står i krukke, fordi der kommer frost ind fra siderne.

Hvis du graver krukken ned under terræn i dit drivhus, får rødderne glæde af den varme, der siver op fra jordens indre. Du kan isolere jorden yderligere ved at lægge et lag tør kompost eller tørvestrøelse på jorden over rødderne.  Pas dog på, at planten ikke står i fuld sol i frostvejr Det kan frysetørre bladene, men det klares nemt ved at skygge dem f.eks. med et skyggenet eller fiberdug, som hænges op i drivhuset. Allerbedst er det at overvintre kameliaer i krukker ved 5-10 grader i en udestue. 

I Plantorama sælger vi kun haveroser i potter. Potten giver den bedste beskyttelse af planterne og de bedste pasningsmuligheder indtil planterne bliver solgt og plantet på sit blivested. I begyndelse af oktober bliver rosenplanterne plantet i potter og kan sælges i Plantoramas Havecentre.   Årets produktion vil blive solgt i perioden oktober til november og fra marts til maj. I disse perioder vil vores sortiment omfatte mange varianter, dog vil der sidst sæsonen være varianter der er slutsolgt. I sommerperioden, fra juni til september kan der købes udvalgte varianter i naturlig udvikling med knopper og blomstre.

Krybdyr

Terrariebundfyld og dekoration til terrarier

Det rette tilbehør til terrariet sikrer krybdyrets trivsel og det helt rigtige klima. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas bundfyld til terrarier. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Det rette terrariebundfyld

Bundfyldet i et terrarie er afgørende for krybdyrets trivsel. De forskellige krybdyr har forskellige behov med hensyn til bundfyld, men fælles for dem alle er, at de - for at føle sig tilpas - har brug for et bundfyld, der efterligner deres naturlige habitat så meget som muligt.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af terrariebundfyld i naturlige materialer, som er udvalgt og sammensat efter de enkelte krybdyrs behov.

Bundfyldets funktion

Et terrarie uden bundfyld, planter og dekoration ser ikke ud af meget. Bundfyld er - sammen med planter og dekorationsartikler - med til at skabe et flot og naturligt miljø i terrariet. Bundfyldet gør dog ikke kun, at terrariet bliver flottere for os mennesker at se på.

Det tjener også et vigtigt formål for krybdyret. Nogle krybdyr graver og laver huler under jorden og har derfor behov for et bundfyld, der tillader dette. Desuden er bundfyldet med til at sikre det rette klima i terrariet ved enten at bevare luftfugtigheden eller absorbere fugt.

Sidst men ikke mindst skal bundfyldet også gøre det muligt for planter at slå rødder og trives i terrariet. Det er altså vigtigt at vælge det rette bundfyld, både for synets, krybdyrets og planternes skyld.

Tropisk bundfyld

Tropisk bundfyld er kendetegnet ved at udløse og bevare fugtighed, hvilket er gavnligt for tropiske krybdyr, som eksempelvis gekko, som trives bedst med en høj luftfugtighed.

Tropisk bundfyld er som regel fremstillet af granuleret eller hakket naturmateriale, såsom bark, kokosfibre eller mos. Det porøse materiale gør det muligt for dyrene at grave og lave huler under jorden.

Ørkenbundfyld

De krybdyr som naturligt findes i ørkenområder, som for eksempel nogle slangearter, har brug for et tørt sandbundfyld, som efterligner dyrets naturlige habitat.

Sandbundfyldet består udelukkende af naturligt ørkensand uden tilsatte farvestoffer eller kemikalier. Sandet er blevet siet for at fjerne urenheder og for at sikre en ensartet sandkornstørrelse.

Udskiftning af bundfyld

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende bundfyld med den højeste sugeevne. Den høje sugeevne letter nemlig arbejdet med at holde terrariet rent og pænt. På trods af den høje sugeevne er det dog vigtigt at skifte bundfyld jævnligt.

Behovet for udskiftning af bundfyld varierer fra dyr til dyr, men en ugentlig rengøring og udskiftning af bundfyld dækker typisk de fleste krybdyrs behov.

Vejledning omkring valg af bundfyld

Har du brug for råd og vejledning omkring valg af bundfyld, kan du besøge din nærmeste Plantorama, hvor vores faguddannede personale står klar til at rådgive og vejlede dig. Du kan også læse mere om pasning og pleje af forskellige typer af krybdyr i vores guide.

Indretning af terrarie

Med dekorationsartikler kan man skabe et utroligt flot terrariemiljø, som til forveksling ligner krybdyrets naturlige habitat. Udover at give noget flot for os mennesker at kigge på er dekorationsartikler også absolut nødvendige for krybdyrenes trivsel.

Grene giver dyrene mulighed for at kravle, grønne planter giver mulighed for skygge og huler giver mulighed for tryghed og læ - på den måde har alle dekorationsartikler en funktion, som øger krybdyrets trivsel.

Kunstige planter til terrarie

Nogle mennesker rynker på næsen af kunstige planter. Ved terrarier kan kunstige planter dog være at foretrække. Det kan nemlig være meget vanskeligt at få ægte planter til at trives i terrariet, fordi lys, varme og bundfyld først og fremmest skal imødekomme krybdyrets behov - hvilket ikke altid stemmer overens med planternes behov.

Derfor er der flere og flere terrarieejere, der foretrækker kunstige planter. De fleste terrarieejere har dog en blanding af ægte og kunstige planter. De kunstige planter giver de samme fordele som ægte planter, såsom skygge og mulighed for at kravle.

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende kunstige planter, som er fremstillet af den bedste kvalitet og med et meget naturtro udtryk - på den måde kan hverken krybdyret eller du se forskel på kunstige og ægte planter.

Mulighed for skjul i terrariet

Ligesom det er vigtigt at give krybdyr mulighed for aktivitet og skygge gennem planter, kan det også være vigtigt at give dyrene en hule, hvor de kan søge tilflugt, hvis de bliver bange og hvor de kan trække sig tilbage for at slappe af og sove.

Ligeledes giver en hule et køligt sted, hvor krybdyret kan gå hen, når resten af terrariet bliver for varmt. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af huler i mange forskellige størrelser og former. Huler er fremstillet i naturtro, klippelignende materiale. Hulerne er desuden meget robuste og stabile og kan således ikke væltes af større krybdyr.

Vejledning om dekoration til terrarie

Er du i tvivl om, hvilken type dekoration, planter eller hule, du skal investere i dit til krybdyr? Kom ind i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De ved alt om de enkelte krybdyrs behov og præferencer og kan derfor nemt guide dig rundt i, hvilket dekorationsartikler du bør vælge til netop dit krybdyr.

Yderligere inspiration til terrarie

Er du kommende ejer af krybdyr, bør du se vores store udvalg af terrarier. Har du allerede købt terrarie, men mangler tilbehør til indretning af terrarie, bør du se vores store udvalg af bundfyld og varmekilder.

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ cart.DeliveryPrice | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.VoucherAmount? cart.PaymentNeededTotalAmount : cart.TotalAmountWithTax | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Indløst gavekort

Ugyldigt gavekort

{{usedGiftCardId}}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.Beforeprice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Kurven er tom

{{ usp.SubTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}
Telefontid i hele åbningstiden