{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Varmelegemer

Krybdyr

Sikr temperaturen i dit terrarie med varmekilder

Krybdyr er koldblodede og har brug for varme fra omgivelserne. I naturen får de varme fra solen, men i terrariet er det nødvendigt at tilføre kunstigt lys og varme gennem varmekilder. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af varmekilder i forskellige størrelser og kapaciteter - på den måde kan du altid finde den varmekilde, der passer til netop dit terrarie.

Varmekildens funktion

Krybdyr er koldblodede og dermed afhængige af at få varme fra omgivelserne. Derfor er varmekilder en helt essentiel del af udstyret til dit krybdyr. I naturen får krybdyr varme fra oven fra solen og ved at lægge sig ovenpå ting, eksempelvis sten, som solen har opvarmet. I et kunstigt miljø som terrariet er det nødvendigt at montere varmekilder, der kan give samme effekt som solen. De rigtige varme- og fugtforhold er nemlig livsvigtige for, at krybdyret kan opretholde et sundt stofskifte, fordøjelse, appetit og aktivitetsniveau.

Krybdyrs varmebehov

Der er forskel på varmebehovet hos de enkelte krybdyr og man bør altid undersøge krybdyrets varmebehov nøje før køb af varmekilde. Overordnet set skelner man mellem ørken- og regnskovsvarmekilder. I de golde ørkenområder står solen og bager direkte på jorden, hvilket skaber ekstremt høje temperaturer og meget tør luft. Ørkenvarmekilder genskaber netop disse forhold for krybdyrene. I regnskovsområderne, derimod, når solen sjældent ned til jordbunden på grund af høje træer. Samtidig er disse områder præget af kraftige regnfald, som skaber en fugtig luft. Regnskovsvarmekilder skaber en lun og fugtig luft for regnskovskrybdyrene.

Varmekildens placering

De fleste varmekilder kan placeres flere steder på terrariet. Der er store forskelle på, hvordan de enkelte krybdyr gerne vil have varmen, men en generel regel er, at varmekilden skal placeres under terrariet, hvis man har med bundhvilende krybdyr, som de fleste ørkenkrybdyr, at gøre, hvorimod varmekilden skal placeres bagpå eller på siden af terrariet, hvis man har med krybdyr at gøre, der elsker at hvile i højden, som de fleste regnskovskrybdyr.

Varmekilde af den bedste kvalitet

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende varmekilder af den bedste kvalitet. Vores produkter er produceret af verdens førende leverandører indenfor tilbehør til krybdyr og er alle kendetegnet ved en høj ydeevne og holdbarhed. Varmekilderne fås i forskellige størrelser og med forskellige kapaciteter, men er alle kendetegnet ved at give en jævn og sikker varmefordeling.

Vejledning omkring valg af varmekilde

Der er stor forskel på krybdyrs varmebehov. Derfor anbefaler vi altid, at du - før køb - tager en tur i den nærmeste Plantorama og får en snak med vores dygtige fagfolk. De ved alt om krybdyr og deres behov og præferencer og kan derfor hurtigt hjælpe dig med at bestemme, hvilken varmekilde du bør vælge.

Yderligere inspiration til krybdyr

Er du kommende krybdyrejer, bør du - udover at anskaffe den rette varmekilde - også se vores store udvalg af bundfyld og dekoration.