{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Tilbehør

Krybdyr

Terrariebundfyld og dekoration til terrarier

Det rette tilbehør til terrariet sikrer krybdyrets trivsel og det helt rigtige klima. Herover kan du se et begrænset udvalg af Plantoramas bundfyld til terrarier. Forhør dit nærmeste havecenter, om den aktuelle vare sælges netop nu.

Det rette terrariebundfyld

Bundfyldet i et terrarie er afgørende for krybdyrets trivsel. De forskellige krybdyr har forskellige behov med hensyn til bundfyld, men fælles for dem alle er, at de - for at føle sig tilpas - har brug for et bundfyld, der efterligner deres naturlige habitat så meget som muligt.

Hos Plantorama har vi et stort udvalg af terrariebundfyld i naturlige materialer, som er udvalgt og sammensat efter de enkelte krybdyrs behov.

Bundfyldets funktion

Et terrarie uden bundfyld, planter og dekoration ser ikke ud af meget. Bundfyld er - sammen med planter og dekorationsartikler - med til at skabe et flot og naturligt miljø i terrariet. Bundfyldet gør dog ikke kun, at terrariet bliver flottere for os mennesker at se på.

Det tjener også et vigtigt formål for krybdyret. Nogle krybdyr graver og laver huler under jorden og har derfor behov for et bundfyld, der tillader dette. Desuden er bundfyldet med til at sikre det rette klima i terrariet ved enten at bevare luftfugtigheden eller absorbere fugt.

Sidst men ikke mindst skal bundfyldet også gøre det muligt for planter at slå rødder og trives i terrariet. Det er altså vigtigt at vælge det rette bundfyld, både for synets, krybdyrets og planternes skyld.

Tropisk bundfyld

Tropisk bundfyld er kendetegnet ved at udløse og bevare fugtighed, hvilket er gavnligt for tropiske krybdyr, som eksempelvis gekko, som trives bedst med en høj luftfugtighed.

Tropisk bundfyld er som regel fremstillet af granuleret eller hakket naturmateriale, såsom bark, kokosfibre eller mos. Det porøse materiale gør det muligt for dyrene at grave og lave huler under jorden.

Ørkenbundfyld

De krybdyr som naturligt findes i ørkenområder, som for eksempel nogle slangearter, har brug for et tørt sandbundfyld, som efterligner dyrets naturlige habitat.

Sandbundfyldet består udelukkende af naturligt ørkensand uden tilsatte farvestoffer eller kemikalier. Sandet er blevet siet for at fjerne urenheder og for at sikre en ensartet sandkornstørrelse.

Udskiftning af bundfyld

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende bundfyld med den højeste sugeevne. Den høje sugeevne letter nemlig arbejdet med at holde terrariet rent og pænt. På trods af den høje sugeevne er det dog vigtigt at skifte bundfyld jævnligt.

Behovet for udskiftning af bundfyld varierer fra dyr til dyr, men en ugentlig rengøring og udskiftning af bundfyld dækker typisk de fleste krybdyrs behov.

Vejledning omkring valg af bundfyld

Har du brug for råd og vejledning omkring valg af bundfyld, kan du besøge din nærmeste Plantorama, hvor vores faguddannede personale står klar til at rådgive og vejlede dig. Du kan også læse mere om pasning og pleje af forskellige typer af krybdyr i vores guide.

Indretning af terrarie

Med dekorationsartikler kan man skabe et utroligt flot terrariemiljø, som til forveksling ligner krybdyrets naturlige habitat. Udover at give noget flot for os mennesker at kigge på er dekorationsartikler også absolut nødvendige for krybdyrenes trivsel.

Grene giver dyrene mulighed for at kravle, grønne planter giver mulighed for skygge og huler giver mulighed for tryghed og læ - på den måde har alle dekorationsartikler en funktion, som øger krybdyrets trivsel.

Kunstige planter til terrarie

Nogle mennesker rynker på næsen af kunstige planter. Ved terrarier kan kunstige planter dog være at foretrække. Det kan nemlig være meget vanskeligt at få ægte planter til at trives i terrariet, fordi lys, varme og bundfyld først og fremmest skal imødekomme krybdyrets behov - hvilket ikke altid stemmer overens med planternes behov.

Derfor er der flere og flere terrarieejere, der foretrækker kunstige planter. De fleste terrarieejere har dog en blanding af ægte og kunstige planter. De kunstige planter giver de samme fordele som ægte planter, såsom skygge og mulighed for at kravle.

Hos Plantorama forhandler vi udelukkende kunstige planter, som er fremstillet af den bedste kvalitet og med et meget naturtro udtryk - på den måde kan hverken krybdyret eller du se forskel på kunstige og ægte planter.

Mulighed for skjul i terrariet

Ligesom det er vigtigt at give krybdyr mulighed for aktivitet og skygge gennem planter, kan det også være vigtigt at give dyrene en hule, hvor de kan søge tilflugt, hvis de bliver bange og hvor de kan trække sig tilbage for at slappe af og sove.

Ligeledes giver en hule et køligt sted, hvor krybdyret kan gå hen, når resten af terrariet bliver for varmt. Hos Plantorama har vi et stort udvalg af huler i mange forskellige størrelser og former. Huler er fremstillet i naturtro, klippelignende materiale. Hulerne er desuden meget robuste og stabile og kan således ikke væltes af større krybdyr.

Vejledning om dekoration til terrarie

Er du i tvivl om, hvilken type dekoration, planter eller hule, du skal investere i dit til krybdyr? Kom ind i den nærmeste Plantorama og få en snak med vores dygtige fagfolk. De ved alt om de enkelte krybdyrs behov og præferencer og kan derfor nemt guide dig rundt i, hvilket dekorationsartikler du bør vælge til netop dit krybdyr.

Yderligere inspiration til terrarie

Er du kommende ejer af krybdyr, bør du se vores store udvalg af terrarier. Har du allerede købt terrarie, men mangler tilbehør til indretning af terrarie, bør du se vores store udvalg af bundfyld og varmekilder.