{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Få tulipanerne til at holde længere

24. oktober 2023
Få tulipanerne til at holde længere - Plantorama

Sådan undgår du slatne tulipaner

Tulipaner springer hurtigt ud, så derfor er det vigtigt, at du behandler dem på den rigtige måde. Så får du nemlig mest mulig glæde af dem, og de holder sig friske over længere tid.

Når du køber tulipanerne ude hos os, står de typisk ikke i vand som andre afskårne blomster gør, da de er sovende. Derfor er de typisk ikke vandtrukne, når du får dem hjem i vasen.

Læs med her og få gartnerens 4 tips til en tulipanbuket, der holder sig smuk i lang tid.

 

4 tips der holder tulipanerne friske længere

1. Snit min. 1 cm af tulipanerne med en kniv eller klip dem med en saks.

2. Læg tulipanerne parallelt på et stykke indpakningspapir eller en avisside. Vær sikker på, at alle blade vender rigtigt og stilkene stikker min. 10 cm ud over papiret i bunden. Pak papiret rundt om tulipanerne, så det sidder stramt om hovederne. 

3. Fyld en ren vase med koldt vand. Sæt dine tulipaner i vasen med papiret på. Tag papiret af efter en times tid og hæld vand af vasen, så de kun står i 3-5 cm vand. Står de for dybt, strækker tulipanerne sig og bliver lange og ranglede.

4. Sæt tulipanerne køligt om natten og efterfyld med koldt vand, så de ikke springer ud alt for hurtigt. Det har de nemlig en tendens til, når de står varmt eller i direkte sollys.

Se udvalget af sæsonens buketter og afskårne blomster her.