Blomstrende stueplanter

Pasning af inkakrone

15. juni 2022
Pasning af inkakrone - Plantorama

Inkakrone: Calathea med flammelignende blomster

Inkakrone, Calathea crocata, bemærkes især for sine iøjnefaldende orange blomster. Bladene er en skøn kontrast til de farverige blomster med sin mørkegrønne farve og lyse aftegninger.

Planten stammer oprindeligt fra Brasilien og tilhører Maranta-familien og er altså i familie med de velkendte fiskebensplanter. Inkakronen adskiller sig dog ved sine smukke blomster, hvor fiskebensplanterne primært er afholdt på grund af deres dekorative blade.

Inkakronen kaldes også ’Eternal Flame’, nok på grund af blomsternes lighed med et flammende bål. Blomsterne sidder for enden af lange stilke, der rager op over bladene.

Bliv klogere på denne Calathea med de flammelignende blomster her og få gartnerens tips til, hvordan du passer og plejer den optimalt.

Se vores udvalg af blomstrende stueplanter her

Populære produkter netop nu

Pasning af inkakrone - Plantorama

Plantning af inkakrone

Når du planter en inkakrone, skal du bruge en almindelig pottemuld, som er beregnet til stueplanter. Det er en fordel at plante i en skjuler med hul i bunden, så overskydende vand kan rende fra og rødderne får ilt.

Vi anbefaler, at du følger denne fremgangsmåde:

  • Læg et lag lecakugler i bunden af skjuleren. De gør, at overskydende vand lettere render fra, så rødderne ikke sopper i vand og til sidst dræber planten.
  • Fyld lidt jord ovenpå lecakugler, og placér inkakronen i midten af skjuleren.
  • Sørg for, at planten står lige, imens du fylder jord omkring den. Pres jorden let ned langs siderne, så der ikke er store lufthuller.
  • Vand efter plantning, så inkakronen får en god start.
Pasning af inkakrone - Plantorama

Placering af inkakrone

Inkakrone er en skyggetålende stueplante, som trives på både lyse og mørke placeringer, så længe den ikke står i direkte sollys. Stil gerne planten lidt inde i rummet eller i et nordvendt vindue.

Planten kan også fint placeres i en skyggefuld krog eller et mørkt hjørne, hvor lysindfaldet er mere sparsomt. Inkakronen vil strække sig efter lyset, hvis den er placeret for mørkt, og i sådanne tilfælde må du placere den mere lyst.

Inkakronen elsker en høj rumtemperatur og luftfugtighed, så om sommeren må temperaturen gerne være mellem 22-28C og om vinteren 16C. Du kan øge luftfugtigheden omkring planten ved at forstøve den med vand eller give den en overbrusning fra tid til anden.

 

Vanding og gødning af inkakrone

Om sommeren har inkakronen godt af at blive vandet med jævne mellemrum, så jorden er let fugtig, men ikke våd. Du skal vande et par gange om ugen alt efter, hvor varmt det er i vejret. Om vinteren er det ikke nødvendigt at vande ligeså meget, da jorden tørrer langsommere ud og luftfugtigheden er højere.

Inkakronen kan gødes i vækstsæsonen, så planten sætter endnu flere af sine flotte, orange blomster. Den nemmeste form for gødning er flydende gødning, som tilsættes vandingsvandet.

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}

Luk

Vælg center

{{store.Name}}

{{store.Address}}
{{store.Zip}}, {{store.City}}
Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
{{OpeningHour.Label}}
{{OpeningHour.Value}}