{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

4 kæledyrsvenlige (og flotte) planter

18. november 2023
4 kæledyrsvenlige og flotte planter - Plantorama

Kæledyrsvenlige grønne planter

Vi har samlet 4 grønne planter til dig med kæledyr, som godt kan finde på at tygge lidt på stueplanterne. Det kan være svært for vores pelsede venner at vurdere, hvilke planter der er sikre at ”smage på”, så hjælp dem gerne lidt på vej og pynt boligen med planter, som ikke er skadelige for dyrene.

Kattegræs, elefantfod, væddeløber og bambus er kæledyrsvenlige planter, som samtidig er flotte at se på og forholdsvis nemme at passe. Du kan læse om de enkelte planter nedenfor.

Her er vores grønne og blomstrende indeplanter.

4 kæledyrsvenlige og flotte planter - Plantorama

1 Kattegræs

Cyperus, som også går under betegnelsen kattegræs og nilgræs, er en stueplante med græslignende og grønne blade. Betegnelsen kattegræs kommer af, at planten fungerer godt som kosttilskud til katte. Planten hjælper dem nemlig med at holde fordøjelsen i orden.

Kattegræs er en græsart, der oprindeligt stammer fra Afrika. Planten tåler ikke udtørring og skal gerne vandes hver anden dag, så den holder sin grønne farve. Kattegræs tåler både høje og lave temperaturer, så du kan fint stille den på en lys eller skygget placering.

4 kæledyrsvenlige og flotte planter - Plantorama

2 Elefantfod

Elefantfod, Beaucarnea Recurvata, er en sukkulentlignende palme med en klumpstamme, som opbevarer vand. Netop derfor kan du opleve, at stammen udvider sig efter en grundig vanding.

Planten stammer oprindeligt fra Mexico, men klarer sig fint herhjemme i vores køligere klima. Planten er karakteriseret ved dens store krone med lange og slanke blade, der hænger i bløde buer.

4 kæledyrsvenlige og flotte planter - Plantorama

3 Væddeløber

Væddeløber, Chlorophytum comosum, er karakteriseret ved sine lange og smalle blade, der normalvis er grønne med en bred og hvid stribe ned langs midten. Derudover er den en af de nemmeste og tilpasningsvillige stueplanter, der findes.

Væddeløber kan placeres både solrige og skyggefulde steder. I varme perioder skal den gødes og vandes regelmæssigt – også gerne overbruses med vand, så du undgår brune bladspidser.

4 kæledyrsvenlige og flotte planter - Plantorama

4 Bambus

Bambus kan sagtens bruges som stueplante, hvor det oftest er arten Bambusa vulgaris, der anvendes. Denne bambusart har en gul stamme med grønne striber og mørkegrønne blade, hvilket gør den yderst dekorativ som stueplante.

Bambusarten stammer oprindeligt fra Indokina. Bambus kan bedst lide en muldrig og fugtig jord, men må ikke stå i våd jord. Til gengæld er de tolerante overfor sol og skygge, selvom de foretrækker fuld sol.

 

Billeder er venligst udlånt af The Joy of Plants.