{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pasning af Dracena

28. maj 2024
Dracena

Dracena skaber en botanisk og tropisk stemning

Dracena, Dracaena (omtales også som dracæna), passer godt ind i nutidens indretning, hvor der er stort fokus på en grøn atmosfære i indretningen med planter.

Dracena er en høj og voluminøs stueplante med én eller flere stammer, hvorfra grønne, gule og guldfarvede blade gror – nogle blade har endda et strejf af lyserødt eller rødt i dem. Bladene kommer i mange forskellige udformninger: små, fine og spidse samt store og bløde.

Stueplantens stamme varierer også i størrelse og form fra de tykke og tynde, over de høje, til de forgrenede og flettede. I forhold til størrelse spænder dracena fra en almindelig stueplante til et højt indendørs træ. Fælles for alle typer af dracena er dog deres grønne og tropiske udtryk.

Dracena er som udgangspunkt nem at passe og pleje. Planten suger og gemmer vand i sin stamme, så den kan fint overleve, hvis du glemmer at vande den regelmæssigt. Dracena hjælper desuden med at holde klimaet i boligen rent og fri for skadelige kemikalier. 

Læs også: Luftrensende grønne planter i hjemmet

Dracaena grøn stueplante

 

Dracena vokser naturligt i Afrika

I naturen vokser dracena primært i Afrika og på øer som Madeira, De Kanariske øer og Kap Verde øerne. Der findes varianter af planten, der virkelig ligner træer, som vi kender dem fra naturen, men der findes også udgaver med robuste og buskede former, der er velegnede som hække og levende hegn.

Læs også: Pasning af palmer

Typer af dracena

Dracena findes i omkring 80 forskellige arter og sorter, som alle har forskellige former og udseende. Planten findes med både smalle og brede blade samt i farver fra gul til mørkerød.

De mest kendte varianter er:

  • Marginata: smalle 1-2 cm blade
  • Fragrans: brede 5-7 cm blade
  • Fragrans Compacta: kompakt struktur med brede 2-3 cm blade
  • Fragrans Deremenis: brede 2-3 cm blade
  • Reflexa: buede, brede 2-3 cm blade
  • Sanderiana: brede 2-3 cm blade
  • Surculosa: ovale, prikkede blade
Dracaena plante

Pasning og pleje af dracena

Dracena skal helst ikke placeres i direkte sollys, men kræver en lys placering, hvis dens bladmønstre skal holdes pæne. Planten skal kun vandes, når jorden er tørret ud. Pas på med at vande for meget, da dracena ikke trives med våde rødder. Du kan med fordel forstøve planten, så bladene holdes friske og flotte.

Giv gerne planten gødning til stueplanter en gang hver sjette uge i foråret og sommeren. Hold dig dog fra at gøde planten i efteråret og vinteren. Dracena kan ikke fordrage kulde, så den må ikke stå køligere end 10-13°C.

Dracaena plante