{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

7 grønne planter til badeværelset

16. januar 2024
Planter på badeværelse

Få succes med planter på badeværelset

Ofte går vi badeværelset forbi, når vi indretter boligen med grønne planter, fordi vi tror, at de ikke kan trives i det fugtige, varme og ofte mørke rum. Det er dog heller ikke de mest optimale vækstbetingelser for planter, men der findes nogle planter, som trives fint på badeværelset.

Så kan du lide at indrette dig med planter, kan du sagtens få succes med at skabe en grøn oase på badeværelset – bare du vælger de rigtige. Planterne tilføjer stemning til omgivelserne og spreder en fornemmelse af velvære, og så er de jo bare en fryd for øjet.

Hvilke planter trives på badeværelset?

Du skal særligt have 3 ting for øje, når du udvælger planter til badeværelset. Det er nemlig ikke alle planter, som trives i så fugtige og lune omgivelser.

Vælg planter som trives med:

  1. Skygge
  2. Høj temperatur
  3. Høj luftfugtighed

Vi har samlet 7 planter til dig her, som er glade for skyggefulde forhold samt en høj temperatur og luftfugtighed, hvilket gør dem velegnede til badeværelsets unikke vækstbetingelser.

1. Væddeløber

VæddeløberChlorophytum comosum, trives godt i en solrig vindueskarm, så længe du sørger for, at holde jorden fugtig. Planten er meget nem at have med at gøre, og så er den dekorativ med sine lange blade. 

Væddeløber

2. Orkidé

OrkidéenOrchidaceae, er bedst placeret et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Planten skal ikke vandes ofte, helst én gang om ugen, og den må ikke stå i vand. 

Orkidé

3. Fredslilje

FredsliljenSpathiphyllum, trives godt i fugtige og lune omgivelser. Planten trives både i en solrig, men også til en skyggefuld placering. Fredsliljen har grønne blade og fine, hvide blomster. 

Fredslilje

4. Bregne

Bregner trives bedst med en mørk placering og kræver en fugtig luft omkring sig. Planten er smuk med sine takkede, grønne blade. 

Bregne

5. Fiskebensplante

FiskebensplantenCalathea, placeres bedst et lunt og skyggefuldt sted. Planten er meget dekorativ med sine smukke, flerfarvede blade. 

Fiskebensplante

6. Kinesisk pengeplante

Kinesisk pengeplantePilea peperomioides, foretrækker en lys placering, men ikke i direkte sol. Planten er nem at passe, da den ikke behøver vand så ofte. Den kan godt tåle at tørre ud mellem vandingerne. 

Pilea

7. Sukkulenter

Sukkulenter trives bedst med en meget lys og solrig placering. Planterne kræver meget lidt pasning og skal derfor ikke vandes ofte. 

Sukkulenter