12 luftrensende planter til hjemmet

27. april 2022
Guide til luftrensende planter - Plantorama

Luftrensende planters fordele

Du kan nemt få en naturlig luftrenser i hjemmet, der både er god stil og samtidig gør dig glad i låget. Så glem alt om Wunder-Baum og luftfriskere, vi har en meget bedre metode til at rense luften - luftrensende planter.

Forskning viser nemlig, at planter i hjemmet øger vores produktion af glædeshormoner og renser luften for støvpartikler, CO2 og flygtige stoffer fra fx møbler, byggematerialer og maling. Stadig flere undersøgelser viser, at grønne planter ikke blot virker afstressende, de er også luftrensere.

De mange dokumenterede positive egenskaber ved planter tyder efterhånden på, at planter, der renser luften for familien, er en sund investering.

Køb vores udvalg af grønne stueplanter her

Marta Gruca, har i en rapport blandt studerende, undersøgt planters luftrensende egenskaber og gavnlige effekter på indeklimaet. En af konklusionerne er, at planter har stor betydning på såvel det fysiske som det psykiske arbejdsmiljø.

Læs også: 11 grønne planter der er nemme at passe

Populære produkter netop nu

Luftrensere skaber trivsel

Resultatet af undersøgelsen blandt studerende viser klart, at studerende føler sig bedre tilpas, når de er omgivet af planter. Af førstnævnte gruppe angav 80 %, at de gerne så flere planter på biblioteket, mens 87 % oplyste, at de føler sig mærkbart bedre tilpas, når de er omgivet af planter.

Resultatet af de samme spørgsmål til de handelshøjskolestuderende var henholdsvis 60% og 80%. Omkring halvdelen af de studerende oplyste samlet, at de grønne omgivelser fik dem til at slappe mere af, men de kunne ikke klart definere, om det kun skyldtes farven grøn, som undersøgelser har vist kan virke stresshæmmende eller den kendsgerning, at der var planter fysisk til stede i rummet.

Læs også: Pasning af sansevieria

 

Luftrensende planter sænker rumtemperaturen

Undersøgelsen gav ikke entydigt svar på, om planter påvirker koncentrationsevnen. På det biovidenskabelige bibliotek angav 73% af de studerende, at rumtemperaturen var alt for høj. 33% af de handelshøjskolestuderende fandt ligeledes temperaturen på deres bibliotek for høj.

Rapporten påpeger i den forbindelse, at for høj rumtemperatur hæmmer koncentrationsevnen og foreslår, at der anbringes flere planter i rummet for at sænke temperaturen.

Læs også: Sådan passer du et marsvin

 

Planter og allergi

Støv fra nogle planter, eksempelvis Ficus benjamina eller stuebirk, har med mellemrum været under mistanke for at fremkalde allergi og astma. Rapporten peger imidlertid på, at emnet er et krydsfelt mellem flere forskellige faktorer, som hver for sig kan fremkalde irritation af øjne, næse og hals, blandt andet forkølelse, influenza eller indånding af sundhedsskadelige stoffer.

Marta Gruca henviser i den forbindelse til, at det ikke er påvist, at helårssnue og astma er fremkaldt af stuebirk, da mange patienter i forvejen lider af pollenallergi (høfeber). 

Læs også: Pasning af palmer

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Kampagne Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}