{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pasning af Ficus Ginseng

3. januar 2024
Plantorama | Sådan passer du Ficus Ginseng Microcarpa

Ficus Microcarpa Ginseng

Ficus Microcarpa Ginseng dyrkes i det sydlige Kina, Malaysia og Taiwan, og er karakteriseret ved de stærke rødders form samt de små, ovale og mørkegrønne blade, som vokser langs stammen.

Typisk har Ficus Ginseng to-tre tykke rødder over jorden, som mere ligner store træstammer end almindelige rødder på en stueplante. Afhængigt af dens beskæring kan Ficus Ginseng både være smal og høj samt bred og lav.

Du kan også kende ginseng planten på dens grålige og rødlige bark, der har horisontale pletter, som næsten ligner tigerstriber.

Se vores grønne og blomstrende indeplanter.

 

Ficus Ginseng som bonsaitræ

Ficus Ginseng er en ideel plante til nybegyndere indenfor bonsaidyrkning. Den er især velegnet til dem, som dyrker bonsai på hobbyniveau, da planten anses for at være det nemmeste bonsaitræ, du kan dyrke, på grund af dens hårdførhed.

Bonsai er en dyrkningsmetode, hvor du reproducerer træer i en miniatureudgave. Denne måde at dyrke på stammer fra Japan og Kina, hvor den har været anvendt i århundreder. Bonsaitræer dyrkes i krukker og er afhængige af, at de plejes korrekt.

Med den rette pleje holder bonsaitræerne dog i flere år, og miniaturetræet vil, ligesom træer i naturen, kun blive smukkere med tiden.

Placering indendørs og udendørs

Ficus Ginseng Microcarpa skal placeres lyst, og kan stå udendørs i forårs- og sommermånederne. Hvis temperaturen kommer under 7°C om natten, anbefaler vi, at du tager planten med ind, og placerer den i en vindueskarm. Når dagtemperaturen også falder til omkring de 7°C, skal du tage Ficus Ginseng med indenfor til overvintring.

Skal Ficus Ginseng fungere som en stueplante, skal du placere den i et sydvendt vindue med masser af lys. Øst- og vestvendte vinduer kan bruges som alternativ, hvorimod nordvendte vinduer ikke anbefales på grund af manglende lys.

Som udgangspunkt kræver Ficus Ginseng Microcarpa 4-6 timers sollys dagligt, og reglen er, at jo mere lys des bedre. Begynder din Ficus plante at tabe bladene, kan det være på grund af manglende lys, hvorfor du skal flytte den til et lysere sted i boligen. 

Plantorama | Sådan passer du Ficus Ginseng Microcarpa

Vanding

Ficus Ginseng skal vandes jævnligt, så jorden ikke udtørrer fuldstændig. Ficus planter tåler generelt udtørring, men den vil begynde at smide blade, hvis den mangler vand. Vi anbefaler, at du løbende mærker efter, om jorden er tør.

Det er bedst at vande før, jorden udtørres helt. Du skal vande indtil, at underskålen fyldes med vand, så du sikrer, at planten er vandet tilstrækkeligt og jordklumpen er gennemvædet.

 

Gødning

Ligesom med alle andre stueplanter har Ficus Ginseng godt af at få tilført gødning fra marts til og med oktober. Fordi Ficus planten vokser i en minimal mængde jord, er det vigtigt, at du sørger for, at jorden er fuld af næring.

Den mest optimale gødning er bonsaigødning, men du kan også anvende en almindelig plantegødning i halv dosis. Du kan gøde op til hver fjortende dag, men som minimum en gang om måneden.

Beskæring

Beskæring af Ficus planten er det, der holder den i miniaturestørrelse. Du kan med fordel beskære nye skud, når der vokset 5-6 blade frem på skuddet. Du skal beskære skuddet så langt tilbage, at der er 2 blade tilbage. Du bør aldrig klippe hele skuddet af.

Ønsker du at foretage en større beskæring af Ficus Ginseng, kan dette gøres i foråret eller tidligt på sommeren i vækstperioden.

 

Omplantning

Der er flere fordele ved at omplante en Ficus Ginseng. Når du omplanter, får planten ny jord, som er fuld er næring, og rodnettet får plads til at blive mere kompakt.

Du kan omplante Ficus Ginseng fra marts til maj. Det er bedst at lade alle rødderne følge med over i den nye potte, da Ficus planten ikke skyder særligt mange rødder. Sørg desuden for, at jorden er tør, når du omplanter.