{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Pasning af Peperomia (radiatorplanter)

13. november 2023
Radiatorplanter

Peperomia er dekorativ og nem at passe

Peperomia tilhører, som navnet antyder, Peber-familien, og er en slægt med over 1500 forskellige arter, der stammer fra de tropiske regnskove i Mellem- og Sydamerika.

Planterne er ofte urteagtige, busklignende eller klatrende planter med uanseelige blomster, der sidder samlet på en opret aks, så de ligner små musehaler. Derfor går peperomia også under navnet musehaleaks og populærnavnet radiatorplante.

Peperomia er især vellidt for dens dekorative faconer og farver, men den er faktisk også nem at passe, da den har sukkulente egenskaber. Det betyder, at planten kan opbevare væske i dens kødfulde blade og stængler.

Her er vores grønne og blomstrende indeplanter.

Varianter af peperomia

Der findes mange forskellige typer af peperomia, som varierer i bladfarve og –form. Peperomia obtusifolia, den mest almindelige art, har afstumpede, runde og kødfulde blade. De findes i grøn og flerfarvede varianter, eksempelvis ’Green’ og ’Green Gold’.

Peperomia rotundifolia har små, runde og grønne blade. Peperomia clusiifolia har kødfulde og runde blade. Peperomia carperata har rillede blade.

Varianten ‘Green Split’ har blade, som ligner små, grønne bønner, hvorfor den også har fået kælenavnet ’Happy Bean’. Varianten ’Rosso’ har flotte blade, som er røde på undersiden. Varianten ’Lilian’ blomstrer med tykke stængler.

Radiatorplante
Radiatorplante

Pasning og pleje af peperomia

Peperomia hører til blandt de nemmeste stueplanter og kræver meget lidt pleje. Følger du nedenstående anbefalinger, vil din peperomia trives:

  • Placér planten lyst, men ikke i direkte sol. Reglen er, at jo flere farver bladende har, des mere lys skal planten bruge. Planten kan placeres udenfor, når temperaturen er over 12-15°C.
  • Undgå store temperaturudsving og udtørringer.
  • Vand sparsomt én gang om ugen. Planten må ikke soppe i vand.
  • Gød hver fjerde uge, så planten holdes sund i længst mulig tid.
  • Skær planten tilbage i det tidlige forår, hvis det er nødvendigt. Fjern enderne på skud, så nye skud dannes. På den måde vil planten blive tættere.