Gavekort
Luk

Køb nu

iDu er igang med at fjerne dit centervalg. Ved denne handling slettes indholdet i din kurv.

{{ userSelectedStore.name }}

{{ userSelectedStore.address }}
{{ userSelectedStore.zipCode }} {{ userSelectedStore.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}

{{ store.name }}

{{ store.address }}
{{ store.zipCode }} {{ store.city }}
Vis detaljer Vis åbningstider og info Skjul åbningstider og info
Valgt
{{ localeDate(openingHour.day) }}
{{ openingHour.hours }}
iBemærk! Meget snart kan du også shoppe hos vores center i Taastrup og afhente eller få leveret hjem. Indtil da kan du tjekke lagerstatus og åbningstider.

Pasning af lykkebregne (Zamioculcas)

2. marts 2023
Pasning af lykkebregne - Få tips hos Plantorama

Zamioculcas Zamiifolia: Luftrensende og nem lykkebregne

Zamioculcas Zamiifolia, ZZ-plante, lykkebregne eller smaragdblad? Ja, kært barn har mange navne, men de dækker altså alle over den samme karakterfulde og luftrensende stueplante.

Planten, der oprindeligt stammer fra Afrika, har været populær i mange år – især på grund af dens hårdførhed og evne til at trives under stort set alle forhold. Zamioculcas Zamiifolia er derfor også ideel til nybegyndere.

Dens mørkegrønne, blanke blade skyder op direkte fra en stængelknold, som ligger under jorden. Hvert blad er sammensat af mindre blade, der giver den et frodigt udseende. Udover dens skønne udseende udmærker Zamioculcas sig også ved at være særligt luftrensende.

Vidste du, at lykkebregnen også findes med næsten sorte blade. Sorten Zamioculcas ’Raven’ har faktisk så mørkegrønne blade, at det ligner, de er sorte. Det er en skøn plante, som skiller sig ud sammenlignet med andre grønne planter.

Her er vores grønne og blomstrende indeplanter.

Populære produkter netop nu

Pasning af lykkebregne - Få tips hos Plantorama

Plantning af lykkebregne (Zamioculcas)

Når du planter en lykkebregne, skal du bruge en almindelig pottejord med sphagnum, som er beregnet til stueplanter.

Det er en fordel at vælge en lidt større skjuler, når du skal plante, så din lykkebregne har god plads til at danne nye rødder og etablere sig i den nye jord. Derudover anbefaler vi, at du vælger en skjuler med hul i bunden, så overskydende vand kan rende fra.

Vi anbefaler, at du følger denne fremgangsmåde:

  • Læg et lag lecakugler i bunden af skjuleren. De gør, at overskydende vand lettere render fra, så rødderne ikke sopper i vand og til sidst dræber planten.
  • Fyld lidt jord ovenpå lecakugler, og placér planten i midten af skjuleren.
  • Sørg for, at planten står lige, imens du fylder jord omkring den. Pres jorden let ned langs siderne, så der ikke er store lufthuller.
  • Vand rigeligt efter plantning, så planten får en god start.

 

Placering af Zamioculcas

Zamioculcas Zamiifolia kan trives på både lyse og mørke placeringer, så længe den ikke står i direkte sollys. Stil gerne planten lidt inde i rummet eller i et nordvendt vindue. Planten kan også fint placeres i en skyggefuld krog eller et mørkt hjørne, hvor lysindfaldet er mere sparsomt, fx på badeværelset.

Pasning af lykkebregne - Få tips hos Plantorama

Vanding af Zamioculcas

Zamioculcas Zamiifolia er ikke krævende, når det kommer til vanding. Planten bryder sig faktisk ikke om at stå i en alt for våd jord, og den tåler fint at tørre ud mellem vandingerne. Det er kun nødvendigt at vande, når jorden er tør.

Som tommelfingerregel skal du vande 1-2 gange ugentligt. Selvfølgelig afhængigt af om det er varmt i vejret, og om din Zamioculcas står meget lyst.

 

Gødning af Zamioculcas

Har du plantet ud i en pottemuld beregnet til stueplanter, er det ikke nødvendigt at gøde Zamioculcas den første måneds tid. Der er rigeligt med næringsstoffer i jorden allerede. Efter den første måneds tid efter udplantning er det en fordel at tilføje lidt ekstra næring til planten. Vi anbefaler flydende gødning eller gødningspinde, da det er to nemme måder at gøde på.

Flydende gødning blandes i vandingsvandet cirka hver anden eller tredje gang, du vander.

Gødningspinde stikkes direkte ned i jorden, og de virker i cirka 7 uger. Hvor mange du skal bruge, afhænger af størrelsen på planten, men du kan altid følge anbefalingen bag på pakningen.

Populære tips og tricks

Shop videre Gå til kassen

Varen er lagt i kurven

{{ lastAddedProduct.Title }}

{{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }} Før {{lastAddedProduct.BeforePrice | localeString}} {{ lastAddedProduct.PricePrUnit | localeString }}
{{lastAddedProduct.DeliveryText}}
Forudbestilling

Vi anbefaler

snow banner
Spar
{{ product.discount.discount }}
Skarp pris
Ude af sæson Forudbestil
Rabat Tilbud Kun i butik

{{ product.name }}

{{ product.discount.quantity }} {{product.unitType}} {{ product.price }} {{ product.price }} Du sparer {{ product.discount.discount }} Før {{ product.discount.originalPrice }} {{ product.discount.originalPrice }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
{{ product.price }} pr. {{ product.unitType }} I sæson igen imellem {{ product.seasonStart }} - {{ product.seasonEnd }}
+ Flere Varianter
Alderskontrol banner

Indkøbskurv

Levering Gavekort ({{ usedGiftCardId }}) Rabat udgør Total
{{ (cart.BeforeDeliveryPrice ? cart.BeforeDeliveryPrice : cart.DeliveryPrice) | localeString }} -{{ cart.VoucherAmount | localeString }} {{ cart.Discount | localeString }} {{ cart.PaymentNeededTotalAmount | localeString }} Moms udgør {{ cart.TaxAmount | localeString }}

Levering direkte fra leverandør

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}
{{cartRow.DeliveryText}}

Forudbestilling

Hjemmelevering Klik & Hent - Plantorama {{selectedStoreData.Name}}

{{ cartRow.Title }}

{{ cartRow.PricePrUnit | localeString }} Før {{cartRow.BeforePrice | localeString}} {{ cartRow.PricePrUnit | localeString }}

Forudbestilling

Alderskontrol banner

Kurven er tom

{{ usp.subTitle }}