{{ $t('header.giftcard') }} {{ basket.quantity }} 0 {{ $t('header.basket') }}

Sådan indretter du med hængeplanter

20. oktober 2023
Plantorama | Sådan indretter du med hængeplanter

Artiklen er skrevet af gæsteblogger Marie Terese Duhn, som til dagligt skriver om emner indenfor diy, rejser og livsstil på bloggen byDuhn.

 

Derfor skal du indrette med hængeplanter

Planter er i sig selv enormt smukke – små levende kunstværker faktisk, der på en unik måde kan være med til at definere og skabe vores forskellige rum i boligen. De kan tilpasse sig deres omgivelser, skabe hygge og fylde tomme pladser ud eller give et rum den der kant og personlighed, som får det hele til at spille.

Der er mange gode grunde til at udfordre sig selv, når det kommer til planter og indretning, og til at forsøge at tænke lidt ud af boksen. Til dette er de skønne hængeplanter perfekte, da de i sig selv er legesyge, kræver mere end blot en plads i en vindueskarm, og samtidig giver mange forskellige muligheder.

Nogle steder kan det dog være svært, eller slet ikke en mulighed at skrue dem op i loftet, og hvad gør man så? Her er et par bud på, hvordan du ellers kan indrette med hængeplanter.

Plantorama | Sådan indretter du med hængeplanter

Lad dem kravle i net

Lad planterne kravle som en levende væg i din stue, køkken, gang eller kontor. Det fine armeringsnet kan samtidig fungere som opslagstavle. Da den er magnetisk kan huskesedler, mindre opbevaring og lignende nemt hænges op og tages ned.

Det er desuden den perfekte base til at hænge dine planter i. Du kan mikse dem, som du vil, flytte rundt jævnligt og dekorere med forskelligt pynt omkring planterne, og med den rette pleje kan de også gro og slynge sig omkring nettet, så du måske en dag får en eksotisk væg med liv i grønne nuancer.

Plantorama | Sådan indretter du med hængeplanter

Lav et kunstnerisk hjørne i boligen

Hvorfor ikke give planterne lov til at fylde og skabe en eksotisk oase i stuen, soveværelset eller i gangen? Hvis du har et hjørne i din bolig til overs, så skab her dit eget levende kunstværk, hvor du mikser nogle af de ting, du holder særligt meget af, men som ikke nødvendigvis har en funktion.

Her er brugt en gammel fin malerstige, som er et loppefund, lidt kunst, nips og souvenirs og dertil de fire skønne hængeplanter som prikken over i’et. Gør det til en helhed og lad enkeltdelene spille sammen. Også her vil planterne kunne gro og udfolde sig til alle retninger – så dit kunstneriske hjørne kun bliver mere og mere fantastisk med tiden.

Plantorama | Sådan indretter du med hængeplanter

Hængeplanterne

De fire planter, der er brugt i indretningen, har navnene guldranke, hjerteranke, perler på snor og kinesisk pengeplante. De stammer fra det afrikanske og asiatiske kontinent og bringer en skøn eksotisme ind i vores stilrene nordiske hjem.

De er i blandt andre typer gode at bruge til netop hængende potter, da det ligger i planternes natur at slynge sig, kravle eller sprede deres smukke grønne blade vidt om sig.

 

Her er lidt fakta om hver af planterne og råd om pasning:

  • Guldranke (Epipremnum Pin) stammer fra forskellige områder i Sydøstasien og Australien, hvor den naturligt vokser som lianer op ad træstammer. Bladene kan blive væsentligt større ved god pasning og pleje. Guldranken foretrækker høj luftfugtighed og kan klare sig selv i mørkere områder af dit hjem. Undgå direkte sollys.
  • Hjerteranke (Ceropegia Woodii) stammer fra Sydafrika og vokser frem som i en stor knold. Vand jævnligt og lad den ikke tørre ud. Tåler fuld sol.
  • Perler på snor (Senecio Rowley) stammer oprindeligt fra Afrika. Den er god at placere, således, at den kan vokse frit ud over kanten af potten. Den har det bedst i direkte sol og jorden må gerne tørre let ud mellem vendingerne.
  • Kinesisk Pengeplante (Pilea Peperomi) stammer oprindeligt fra Kina, og kom til Skandinavien med en norsk missionær Agnar Espegren, som havde nogle stiklinger med sig efter en rejse. Den trives bedst med masser af lys (dog ikke direkte sol). Lad planten tørre ud mellem vandinger, og undgå at overvande den.
Plantorama | Sådan indretter du med hængeplanter

Lad fantasien spire

Der er dermed god grund til at lade fantasien spire med de skønne og fleksible hængeplanter, som kan bruges og passes ind i alle boligens rum. Så vær lidt legesyg og lad planterne indtage en central plads i dit hjem.